Kids talk | Ga het gesprek aan met je kind(eren) met de kaartenset ‘vraag van vandaag’

Het gesprek aangaan met je kinderen is niet altijd even gemakkelijk. Waar het ene kind vrij open is, is de ander weer vrij gesloten. Korte simpele vragen stellen, resulteert vaak in gesloten vragen stellen. Met als resultaat een verhoor van papa of mama. Hoe pak je het dan aan? Ik heb dé tip voor je! Ga het gesprek aan met je kind(eren) met de ‘vraag van vandaag’. Met als resultaat leuke gesprekken en heerlijke momenten samen waarbij je écht met elkaar in contact komt en verbind. Ik vertel je er meer over…

Kaartenset ‘De vraag van vandaag’

Laatst kwam ik in aanraking met Annelies Bobeldijk. Zij is opvoedexpert en zelf moeder van 4 jongens. De kaartenset ‘De vraag van vandaag‘ is speciaal door haar ontwikkeld met als doel de band met je kind versterken en elkaar nog beter leren kennen én begrijpen.

De set bestaat uit 50 kaarten met 50 vragen. Op iedere kaart staat een vraag. En als aanvulling een aantal verdiepingsvragen. Zo krijgt het gesprek wat meer diepgang en kan je kindje ook vragen aan jou als ouder terug stellen. .

De kaartenset heeft een leuke en speelse vormgeving. Er staat een gezin op en de vagen worden duidelijk weergegeven. De adviesleeftijd voor deze kaartenset is 5 jaar of ouder

Wanneer gebruik je de kaartenset?

Gebruik de kaarten wanneer je gezellig aan de keukentafel zit met je kinderen na een schooldag. Of juist wanneer je een lange autorit voor de boeg hebt. Bijvoorbeeld wanneer je samen op vakantie gaat. Deze kaartenset mag dan écht niet ontbreken in je vakantiechecklist. En ook kun je hem prima toepassen voor het slapen gaan. Je kunt de gesprekken zo lang maken als je wilt. En waar nodig de verdieping opzoeken door de extra vragen. Zo weet je wat er in het hoofd van je kind omgaat. En hou je het gesprek en daarmee jullie verbinding open.

Mijn Mening

We hebben de kaarten tijdens het weekend, ook met de aanwezigheid van neefjes en nichtjes eens uitgeprobeerd. Wat me opviel is dat alle kinderen gelijk gingen zitten. En ook erg graag hun zegje wilde doen. in de kaartenset zitten originele en verrassende vragen, waarmee je echt een andere kijk krijgt in het hoofd van je kind. Zayn is nog net iets te klein (2,5 jaar) om alleen met deze kaarten aan de slag te gaan. Na elke hoofdvraag die werd gesteld wist hij wel prima een antwoord te geven in zijn eigen woorden. Maar de vervolg vragen stellen en de verdieping in gaan, tja dat was nog niet aan hem besteed. Hij keek en luisterde naar zijn neefjes en nichtjes. En ook logisch, want deze set is voor kinderen van vijf jaar of ouder. Dus super leuk dat hij zo mee kon doen aan het gesprek. We blijven het gewoon oefenen.

Wat ik leuk vond en ook een echte eye-opener was, is dat Zayn en ook zijn neefjes en nichtjes, andere antwoorden terug gaven dan ik had verwacht. Zo zie je maar dat je als ouder of volwassene toch al snel dingen invult voor de kids. En juist daarom is het zo belangrijk om het gesprek op deze manier aan te pakken en open vragen te stellen. Het was gezellig, we hadden een goed gesprek met z’n allen. En als het aan de kids lag konden we nog wel uren doorpraten.

Prijs en verkrijgbaarheid

De kaartenset ‘De vraag van vandaag’ is verkrijgbaar voor een prijs van € 19,95 op de website van de WOW opvoedcoach.

Hoe ga jij het gesprek aan met je kindje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: