Laat je kind vertrouwd worden met een kindertandenborstel

Laat je kind vertrouwd worden met tandenpoetsen

Badkamer rituelen zijn belangrijk om aan je kleintje aan te leren. Eén van deze rituelen zijn het tandenpoetsen voor het naar bed gaan, of juist bij het opstaan. Laat je kindje vertrouwd worden met tandenpoetsen door de juiste kindertandenborstel te kopen. En hier samen mee aan de slag te gaan.

Tandenpoetsen baby en peuter

Een gezond melkgebit is belangrijk voor nu en ook voor later. Zodra de tandjes van je baby doorkomen, wordt het tijd voor een baby tandenborstel. Als je kind al jong leert dat poetsen erbij hoort, zal het dat zijn hele leven blijven doen. Tot het tweede levensjaar is één keer per dag poetsen voldoende. Vanaf dat je kindje 2 wordt, begin je met twee keer per dag poetsen. De beste momenten zijn ’s avonds voor het slapengaan en ’s ochtends na het ontbijt.

Voor de allerkleinsten zijn speciale tandenborstels ontwikkeld. Je kunt zowel met een handtandenborstel of elektrische tandenborstel poetsen. De baby en kindertandenborstels zijn er in allerlei kleuren en variaties en met bekende tv iconen erop, zoals bijvoorbeeld Peppa pig.

De juiste kindertandenborstel

Het is belangrijk een kindertandenborstel te kiezen die past bij de leeftijd en behoeftes bij het tandenpoetsen. Zo kun je het beste eerste beginnen met een vinger tandenborstel als je kindje tussen de 6-12 maanden is. En zodra het zelf een tandenborstel kan vasthouden met eigen handen kun je overstappen op een handmatige tandenborstel. Vanaf 3 jaar kan er gepoetst worden met een elektrische tandenborstel. Dit is goed voor de stimulatie van het tandenpoetsen, omdat kinderen dit vaak erg leuk vinden om te doen. Ook is er voor sommige elektrische kindertandenborstels een app verkrijgbaar, wat het poetsen nóg leuker maakt.

Mushie siliconen vingertandenborstel
Mushie siliconen vingertandenborstel

Vinger tandenborstel

Je baby’s eerste tandenborstel (6-12) maanden. Na het eten geven, maak het tandvlees van je baby voorzichtig schoon met een zachte, vochtige doek of een zachte rubberen of siliconen vingerborstel. Gebruik voor het begin alleen water in plaats van tandpasta.

Probeer bijvoorbeeld eens de siliconen vingertandenborstel van Mushie. Of de siliconen vingertandenborstel van
Jack N’Jill.

Siliconen tandenborstel

(12-24 maanden). Een siliconen kindertandenborstel met zachte haren. Poets alle oppervlakken met deze tandenborstel gedurende 2 minuten, twee keer per dag, één keer ’s avonds en één keer op een ander tijdstip gedurende de dag.

Siliconen tandenborstel Jack N'Jill
Siliconen tandenborstel Jack N’Jill

Bio tandenborstel

Biologisch afbreekbare kindertandenborstels zijn gemaakt van maïszetmeel, zijn composteerbaar en zullen na verloop van tijd in de grond afbreken. De borstelharen van de tandenborstel zijn gemaakt van nylon. De kop kan worden afgebroken en gerecycled. In tegenstelling tot andere Zero Waste-tandenborstels op de markt, zijn ze super zacht voor het tandvlees en zijn de ergonomische handgrepen perfect voor kleine handjes. Geschikt vanaf de eerste tand!

Probeer eens deze bio handtandenborstel van Jordan. Of deze bio tandenborstel van Jack N’ Jill. Ze zijn beiden recyclebaar, BPA en PVC vrij.

Elektrische tandenborstel

Een op batterijen werkende elektrische kindertandenborstel. Een kleine, roterende borstelkop die vervangbaar is en een gemakkelijk vast te pakken handvat voor kleine handjes.

Probeer eens deze elektrische tandenborstel van Luvion. Of deze van Foreo.

Je kunt de kindertandenborstel zelf uitzoeken, of je kindje vragen je hierbij te helpen. Wanneer je de juiste tandenborstel gevonden hebt, is het tijd voor een fijne kindertandpasta. En je bent helemaal klaar om van tandenpoetsen een mooi ritueel te maken voor het slapen gaan.

Tip 1: Vergeet niet de tandenborstel eens in de 3 maanden te vervangen.

Tip 2: En is je kindje ziek geweest? Doe dan de tandenborstel 10 seconden tot een minuut in waterstofperoxide (verkrijgbaar bij de apotheek of drogist). Hierdoor worden de bacteriën in de tandenborstel gedood.

Vanaf wanneer poetst jouw kleintje zijn of haar tanden? Laat het me hieronder weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: