kippenpoten met sinaasappel, tomaat en rode peper

kippenpoten met sinaasappel, tomaat en rode peper-1

Bakken, braden, koken of grillen, kip is een gevogelte dat je makkelijk kunt bereiden. Met kip kun je veel verschillende soorten gerechten maken en valt bij de meeste mensen in de smaak. Het is makkelijk te bereiden en zowel koud als warm heerlijk! Het klinkt misschien een beetje vreemd, kip met sinaasappel… maar je zal merken als dit gerecht uit de oven komt, dat je je vingers erbij opeet! Ik vertel je hoe je dit lekkere recept thuis zelf kunt maken: Kippenpoten met sinaasappel, tomaat en rode peper.

Ingrediënten

  • 2 grote kippenbouten;
  • 1 theelepel honing;
  • 1 hele peper fijn gesneden;
  • 1 theelepel verse tijm;
  • 1 eetlepel verse fijn gesneden peterselie;
  • 2 sinaasappels;
  • 1 tomaat;
  • 2 eetlepels Olijfolie;
  • zout en peper op smaak.

Bereiding Kippenpoten met sinaasappel, tomaat en rode peper

Verwarm de oven op 220 graden. Maak ondertussen de kippenpoten schoon en leg ze in de ovenschaal. Was de sinaasappel grondig en ontdoe hem van zijn schil. Snij de sinaasappel in dunne plakjes. Ontdoe de overgebleven sinaasappelschil van het wit. Snij nu in lange strengen en doe in een kom. Pak nu de volgende sinaasappel en pers het sap uit in dezelfde kom.

Snij de verse tijm fijn. Doe dit ook voor de peterselie. Was de rode peper en snij in hele fijne stukjes. Je wil straks niet een groot stuk peper in je mond hebben! Meng het sinaasappelsap en de sinaasappelschillen met de verse tijm, gesneden peterselie, rode peper, een theelepel honing en 2 eetlepels olijfolie. Voeg nog wat peper en zout toe om het kruidenmengsel op smaak te brengen. Giet nu de marinade over de kippenpoten heen. Ontdoe een tomaat van zijn velletje en snij de tomaat in kleine stukjes. Verdeel de stukjes tomaat over de ovenschaal.

Voordat de kippenpoten de oven in gaan leg je de laatste plakjes sinaasappelsap op de kip. Zo kan het sinaasappelsap goed in de kip trekken. Dit geeft veel smaak, maar ook wordt de kippenpoot hier lekker mals van! Zet voor ongeveer 20 minuten in de oven en haal eruit wanneer de kippenpoten goudbruin zijn.

Kippenpoten met sinaasappel, tomaat en rode peper-2

Ben jij een echte kip liefhebber, maar hou je niet zo van de combinatie met fruit?
Klik dan voor nog meer snelle en lekkere kiprecepten.

Wat vind jij van deze Kippenpoten met sinaasappel,
tomaat en rode peper?

27 Reacties

  1. juni 27, 2017 / 8:45 am

    Het ljkt me wel wat! Ook omdat ik toch wel van ovengerechten houd! De sinaasappels vind ik erg verrassend dus ik ben benieuwd.

  2. juni 27, 2017 / 10:20 am

    Wat een lekker en verfrissend recept. Ik denk dat de combinatie van smaken echt heerlijk is.

  3. juni 27, 2017 / 11:12 am

    Wat ziet dit gerecht er heerlijk zomers uit. Ik ben dol op kip, dit lijkt me echt smullen.

  4. juni 27, 2017 / 12:07 pm

    Ziet er lekker uit. Ik heb echter nog nooit warm eten op met fruit, ben wel benieuwd hoe dat smaakt.

    • Mariëlle
      Auteur
      juni 29, 2017 / 3:18 pm

      voor mij is dit ook pas de 2de of 2de keer zelfs in een salade met sla stopte ik geen fruit. Laatste lekker aan het experimenteren en het bevalt!

  5. juni 27, 2017 / 12:34 pm

    Ziet er niet alleen heerlijk uit maar het lijkt mij ook erg smakelijk!

  6. juni 27, 2017 / 9:49 pm

    wat een kleurrijk gerecht! lijkt me lekker zo eens te maken. behalve de peper want daar kan ik niet goed tegen.. ik zag onderaan het artikel een plaatje van churros en die trok meteen mijn aandacht hihi LOVE CHURROS

  7. juni 27, 2017 / 10:01 pm

    Alleen de foto’s zien er al zo heerlijk uit! Ik ga het recept zeker eens proberen

  8. juni 28, 2017 / 9:52 am

    Dit recept zou ik zo willen maken! Alleen wanneer ik kippenpoten bak, worden ze nooit gaar van binnen. Zowel in de pan als oven.

    • Mariëlle
      Auteur
      juni 28, 2017 / 1:19 pm

      Heb je geprobeerd de kip eerst aan te braden in de pan en hem dan in een ovenschaal en afdekken met folie?

  9. juni 28, 2017 / 12:47 pm

    hele mooie foto’s :) Ziet er superlekker uit! Vooral de combinatie van ingrediënten is iets dat ik wel eens wil uitproberen :)

  10. juni 19, 2018 / 9:51 am

    mm zit net naar kiprecepten te googlen, nooit gedacht om er sinasappel bij te doen

  11. juni 19, 2018 / 9:53 am

    Dit ziet er heerlijk en verfrissend uit de combinatie kip en sinaasappel heeft mij altijd wel getrokken erg lekker

  12. juni 19, 2018 / 11:12 am

    Oh wat lijkt dit me heerlijk zeg, ik ben sowieso dol op de combinatie van kip en sinaasappel.

  13. juni 19, 2018 / 12:15 pm

    Dit ziet er echt lekker uit! Ik ben Surinaams dus kip is bijna heilig in onze keuken ;-)
    Dit ga ik dus eens een keer maken.

  14. juni 19, 2018 / 12:41 pm

    Dit kun je waarschijnlijk ook maken met stukjes kip? Van kippenpoten ben ik niet zo’n fan. Ziet er wel lekker uit.

    • Mariëlle
      Auteur
      juni 19, 2018 / 11:14 pm

      Natuurlijk kan dat, maar dan wel even de baktijd aanpassen. Hou er wel rekening mee dat als je kipfilet gebruikt de kip wat droger wordt.

  15. juni 19, 2018 / 1:12 pm

    Oeh wat ziet dat er weer lekker uit. Hele mooie foto’s heb je gemaakt en gebruikt.

  16. juni 19, 2018 / 3:10 pm

    Dat ziet er echt heerlijk uit! Wij zijn dol op kip dus ik sla dit recept even op :D

  17. juni 21, 2018 / 7:32 pm

    Deze ga ik echt bewaren. Het ziet er zo heerlijk uit! De combinatie met sinaasappel lijkt me echt heel fijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: