Maak je tuin zomer-proof met een design parasol

je tuin zomer-proof met een design parasol

Het heerlijk weer zit er weer aan te komen. Dus tijd om lekker naar buiten te gaan en te genieten van het weer! Wanneer de zon schijnt is het niet verstandig om in de volle zon te gaan zitten. Daarom is een goede parasol onmisbaar in je tuin. En naast de standaard modellen parasols, heb je ook prachtige Design parasols. In dit artikel laat ik je mijn favoriete parasol zien!

Design parasols

Tijdens het zonnig weer is het belangrijk om niet tussen 12:00-16:00 uur in de volle zon te zitten. Dit kan zorgen voor een zonnesteek en zelfs voor ernstige verbranding. Natuurlijk kun je je huid insmeren, tegen de UV- stralen. Maar een goede parasol beschermt je huid ook tegen de UV. Hierdoor kun je nog langer in de zon vertoeven met het lekkere weer, want daar wil je toch optimaal van genieten! De meeste Design parasols zijn gemaakt van acryl of polyester doeken. Het fijne hieraan is dat deze doeken over het algemeen een hoge UPF-waarde hebben. UPF-Waarde wat betekent dat? Hoe hoger de UPF hoe meer UV-licht tegen gehouden wordt door het parasol doek. Des te langer jij onder de parasol buiten kunt zitten.

Eigenlijk is er één merk dat er voor mij tussen uit springt en dat is Gescova. Ze hebben een prachtige collectie parasollen. Gescova wordt onder andere verkocht bij meubelwinkel Emob,  maar ze hebben ook heel veel andere tuinmeubelen.

je tuin zomer-proof met een design parasol

Mijn favoriete design parasol

Ik was inmiddels al een tijdje op zoek naar een mooie parasol tot dat mijn oog viel op de Gescova Scott. Een houten parasol met een diameter van 300 cm. Het ecru doek is gemaakt van polyester, en daardoor kleurvast en waterafstotend. Ik viel echt voor het houten design en het makkelijk kunnen verplaatsen van de parasol. Hier ga ik aankomende zomer dus lekker van genieten!

Is jouw tuin zomer-proof met een design parasol?

9 Reacties

 1. april 18, 2018 / 3:24 pm

  ik heb een ieniemienie balkonnetje, maar als ik een tuin zou hebben zou ik inderdaad zo’n mooie parasol wel willen hebben

 2. april 18, 2018 / 3:30 pm

  Ik heb vanochtend voor het eerst weer in de tuin gewerkt, maar het kan nog wel beter ben ik bang….

 3. april 18, 2018 / 3:38 pm

  Wij hebben helaas geen tuin :( Superbalen! Maar de info over UPF wist ik dan weer niet; wel een goede om in overweging te nemen dan. Ik ga eens kijken of ze ook wat kleinere parasols hebben voor op ons balkon!

 4. april 18, 2018 / 4:13 pm

  Wat een prachtige parasols, vind het model heel erg leuk! Geeft meteen zo’n zomer sfeer als die weer in je tuin staat. Hopelijk mag hij deze lente / zomer er weer vaak uit staan.

 5. april 18, 2018 / 6:51 pm

  Ik vind het design van de parasol ook heel erg mooi! Vooral de combinatie tussen wit en hout.

 6. Karlien
  april 18, 2018 / 9:43 pm

  Ik heb geen parasol in mijn tuin
  Gelukkig wel wat bomen ;)

 7. Eva
  april 21, 2018 / 4:22 pm

  Wij hebben wel een normale parasol, maar geen design parasol. Het merk Gescova kende ik nog niet ;)

 8. april 23, 2018 / 9:00 am

  Hier kan het nog wel wat beter vind ik. Ik moet nodig eens onkruid gaan wieden.

 9. april 23, 2018 / 11:36 am

  Wij moeten nog 1 hebben. In de achtertuin is van 1 tot s avonds laat vollop zon. En dan is het echt niet lekker om daar te zitten anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: