Marrakech travel report – Day 4 – on our way to Agadir

Marrakech-Agadir travel report - Day 4

Vorige week kwam er al een Marrakech travel report van dag 1-3 online. Maar na een aantal dagen in Marrakech vertoeft te hebben, wilde we de drukte van deze mooie stad even ontvluchten. Zodoende dat we met de auto op pad gingen. Ik geef jullie het Marrakech travel report dag 4 – On our way to Agadir.

In Marrakech viel het weer de afgelopen dagen erg tegen. Het was in de ochtend rond de twee graden en overdag rond de 10 graden. Dus best koud en ook nog eens bewolkt. Balen, maar dat doet niks af aan deze prachtige stad. Echter schijnt in Agadir 340 dagen per jaar de zon. Dus dit leek ons dé stad om naartoe te gaan.

Marrakech-Agadir travel report - Day 4

Door de bergen

De reis van Marrakech naar Agadir duurt ongeveer zo’n 3,5 uur en is 258,8 km. Onderweg rij je letterlijk door de bergen. Best een stuk rijden dus, maar we konden onder het rijden wisselen van bestuurder. We maakte de reis met twee Nederlandse vrienden die we tegen kwamen in Marrakech.

Marrakech-Agadir travel report - Day 4

Mocht je de tolweg pakken, omdat dit lekker snel is let dan wel op dat je je aan de snelheid houd. Ondanks dat wij dit deden, kregen we toch een boete van de politie die achter de tolpoortjes stond. Raar, maar waar. Gelukkig was het maar 100 dirham, iets minder dan 10 euro omgerekend.

Agadir Beach

Agadir staat bekend om zijn witte witte zandstranden en je vind hier dan ook vele strandresorts.

Marrakech-Agadir travel report - Day 4

Als je in Agadir bent en je gaat langs het strand, dan moet je zeker eens bij een van de strandpaviljoens gaan eten. Ze serveren hier namelijk dagelijks verse vis.

Marrakech-Agadir travel report - Day 4

Zo kwamen wij bij een super leuke strandtent terecht en bestelden we hier een gemixte visschotel. Ziet het er niet lekker uit?

Marrakech-Agadir travel report - Day 4

Reuzenrad

Er stond een groot reuzerand aan de rand van de boulevard. Leuk om te zien en zeker wanneer het donker wordt.

Marrakech-Agadir travel report - Day 4

Abdullah heeft een beetje last van hoogtevrees, maar wilde toch graag samen in het reuzenrad.

Marrakech-Agadir travel report - Day 4

super tof dat we dit samen hebben kunnen doen!

Marrakech-Agadir travel report - Day 4

Allebei met een smile! Vanuit het reuzenrad heb je een super mooi uitzicht over de stad Agadir. Een super mooi gezicht in de avond met al die lampjes.

Nachtclubs

Na lekker over de boulevard van het strand gewandeld te hebben en heerlijk te hebben gegeten, was het tijd om onze avond op een goede manier af te sluiten voor we van Agadir weer naar Marrakech zouden rijden. Agadir heeft niet super veel nachtclubs / Shishalounges, maar degene die er zijn zijn erg kwalitatief.

Marrakech-Agadir travel report - Day 4

Zo belande we in een nachtclub grenzend aan het strand waar een relaxte sfeer hing en er lekkere verse drankjes werden geserveerd.

Na een hier lekker gechilt te hebben, was het al half 10 en werd het tijd om de 3,5 uur durende reis terug te gaan maken met de auto. Dit viel wel een beetje tegen, omdat we moesten rijden op een onverlichte snelweg. De reis duurde voor mijn gevoel wel een dag, maar we waren natuurlijk ook moe van de hele dag wandelen en alle indrukken die we hadden opgedaan.

Agadir of marrakech?

Als ik zou moeten kiezen? Dan zou ik toch kiezen voor Agadir. Ik hou van architectuur details en van geschiedenis, maar Marrakech voelde na 3 dagen wel een beetje benauwend met al die mensen. We zijn nu nog in een rustige periode hier op vakantie, dus kan je nagaan hoe druk het is de zomermaanden. Ik hou van het strand, de wind, de zee, het gevoel van vrijheid dat het met zich mee brengt. Helaas waren wij maar een dagje in Agadir, maar er zijn hier nog zoveel mooie plekken te bezoeken, zoals de vissershaven, de Kasbah(oude vesting). En Vallée des Oiseaux: een dierentuin in het hartje van de stad, met vogels uit de gehele wereld. En niet te vergeten de diverse souks.

Wat vond jij van mijn Marrakech travel report – Dag 4? En ben je benieuwd naar onze laatste paar dagen? Volgende week komt het Marrakech travel report van dag 5-7 online, dus hou de blog dus zeker in de gaten.

Als jij moest kiezen tussen Marrakech of Agadir? Waar zou je dan het liefste heen gaan?

10 Reacties

 1. februari 22, 2018 / 8:19 am

  Die foto’s zijn echt zo mooi. Marrakech komt ook op mn travel lijstje :)

 2. februari 22, 2018 / 8:40 am

  Jammer dat het weer zo tegen viel. Maar jullie hebben zo te zien wel genoten! Dat reuzenrad is mooi !

 3. februari 22, 2018 / 2:21 pm

  Balen dat het weer zo tegenviel zeg! Je verwacht daar toch een lekkere temperatuur….

  • Mariëlle
   Auteur
   maart 3, 2018 / 11:22 pm

   Normaal gesproken zou het tussen de 15-20 graden moeten zijn volgens de statistieken van andere jaren… Maar helaas is het klimaat overal een beetje van slag.

 4. februari 23, 2018 / 6:45 am

  Jammer van het weer, maar wel leuke foto’s ! Ik zou ooit nog wel een keer daarheen willen!

 5. februari 23, 2018 / 11:41 am

  Wat leuk en mooie foto`s. Jammer van het weer.

 6. februari 25, 2018 / 6:58 pm

  Spijtig van het slechtere weer, maar jullie hebben toch het beste ervan gemaakt! Mijn spreekt Marakesh het meeste aan, ook door de mooie architectuur!

 7. februari 26, 2018 / 7:51 pm

  ik hoop dat je ondanks het weer wel hebt genoten van je vakantie

  • Mariëlle
   Auteur
   maart 3, 2018 / 11:20 pm

   Zeker weten Layla, het weer liet de pret gelukkig niet bederven ;) maar ik had stiekem toch wel gehoopt op wat meer zon!

 8. maart 30, 2018 / 6:31 am

  Ik zou heel erg graag een keertje naar Marrakesh gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: