Matcha koekjes recept

matcha koekjes

Een tijdje geleden liet ik jullie kennis maken met matcha thee en onderzocht ik of het echt zo lekker en gezond is als ik vele mensen hoorde zeggen. Na een lekkere kop matcha thee gemaakt en gedronken te hebben, raakte ik zo enthousiast dat ik er graag iets anders mee wilde doen. Zo kwam ik op het idee om matcha koekjes te gaan maken. En om die reden deel ik vandaag mijn matcha koekjes recept met jullie. Lees je mee?

matcha koekjes

 Ingrediënten voor 20 matcha koekjes

  • 180 g bloem;
  • 18 g matcha;
  • 1/4 tl zout;
  • 1/4 tl bakpoeder;
  • 125 g boter;
  • 120 g suiker;
  • 1 ei;
  • 1 el melk.

matcha koekjes

Bereiding matcha koekjes

Stap 1: Allereerst meng je alle droge ingrediënten, dus de bloem, matcha en bakpoeder door elkaar met uitzondering van de suiker.

Stap 2: Klop de boter in een aparte kom op met de suiker. Voeg vervolgens de melk en het ei toe en meng het geheel met elkaar.

Stap 3: Voeg al roerende de droge ingrediënten bij elkaar (het suiker, melk en ei mengels) en roer dit tot een egaal beslag.

Stap 4: Zet het beslag afgedekt voor minsten 30 minuten in de koelkast om te rusten.

Stap 5: Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden. Neem een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier.

Stap 6: Rol het deeg uit tot je een plak hebt van +/- 2-3 cm. Neem een ronde uitsteek vorm en maak platte schijfjes van het uitgerolde matcha koekjes deeg.

Stap 7: Leg de uitgestoken matcha schijfjes op de bakplaat en druk de zijkanten wat aan, zo krijg je mooiere randjes.

Stap 8: Versier de koekjes eventueel met een topping naar keuze. Ik gebruik hiervoor maanzaad. Maar je kunt bijvoorbeeld ook nootjes gebruiken. Ik strooi het maanzaad over de bovenkant van de koekjes heen. Daarna druk ik ze lichtjes aan met mijn vingers/handpalm.

Stap 9: Bak de koekjes in +/- 15 minuten

Stap 10: Laat ze afkoelen op een bakplaat en tadaa als resultaat heb je super mooie groene matcha koekjes.

matcha koekjes

Wanneer je de koekjes zou willen gebruiken voor een dessert. Dan zou ik je dat zeker aanbevelen. Ik vind ik de koekjes erg lekker als garnering bij vanille ijs, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon zo eten!

P.S. wil je er langer van genieten? Dan kan je ze het beste bewaren in een afgesloten koektrommel.

Heb jij matcha thee al eens geprobeerd?
En lijken deze matcha koekjes jou lekker om te proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: