Mijn travel wishlist

travel wishlist

In mijn dromen ben ik graag een avonturier. De wereld rondreizen, bungee jumpen en leven in het moment. Helaas komt daar in mijn huidige leven weinig van terecht. Maar eigenlijk wil ik stiekem gewoon heel graag de wereld rondreizen en andere plekken zien. Er zijn zoveel plaatsen die ik graag zou willen bezoeken. Daarom deel ik vandaag met jullie mijn travel wishlist.

Alleen al om wat ik er van anderen heb gehoord, zou ik naar sommige plaatsen op vakantie willen. Feitelijk is de beleving van iedereen anders. Jouw perfecte vakantie, hoeft niet mijn perfecte vakantie te zijn. Op foto’s is natuurlijk altijd alles mooi. Zodra ik weer één of andere mooie vakantie foto voorbij zie komen denk ik: “Daar moet ik heen!” De fotograaf die de foto maakt schiet het kiekje zo dat het in een plakboek kan. Daarom lees ik vaak veel over de plaats van bestemming voor het plannen van een vakantie. Nee ik ben niet het type zon, zee, strand vakantie. Ik ben meer het type dat houdt van rond cruisen en veel bezienswaardigheden bekijken.

travel wishlist

Toen ik afstudeerde van het HBO wilde ik heel graag gaan backpacken! Maar ik had geen geld en waren op dat moment ook teveel persoonlijke zaken die mij bonden aan het kleine Utrecht. Eigenlijk heb ik dat stiekem altijd erg jammer gevonden! Waarom? Omdat avontuur opzoeken gewoon super vet is! Wie wil nou niet wat zien van de wereld? Uhm, oké ik raak enthousiast dit typende. Er zijn natuurlijk altijd mensen die niet houden van nieuwe dingen doen… Ik heb zo nog wel een aantal dingen op mijn lijstje staan die ik graag wilde doen: Bungeejumpen, parachutespringen, raften, kajakken, boogschieten, pistoolschieten, kleiduif schieten en zeilen. en ga zo  maar door. Ik kan er al flink wat afvinken van deze lijst: raften, kajakken, boogschieten, pistoolschieten, kleiduif schieten, zeilen.

travel wishlist

En weet je toen ik mijn motorrijbewijs haalde hadden we met het hele gezin afgesproken ooit met de motor op vakantie te gaan naar Sauerland of de Dolomieten. Backpakken maar dan met de motor! Inmiddels zijn we een aantal jaar verder, maar die vakantie is er nooit gekomen. Who knows.. some day!

travel wishlist

Al met al heb ik dus nog een hoop bestemmingen en to do’s op mijn lijstje. Het leek me dus handig om een travel wishlist te maken met de plaatsen en plekken waar ik graag nog eens heen zou willen.

Steden en landen waar ik nog heen zou willen:

– New York– Verengide Staten
– Los Angeles– Verenigde staten
– Miami– Verenigde Staten
– Cuba– Havana
– Sydney– Australië
– Kaapstad– Zuid-Afrika
– Praag– Tsjechië
– Barcelona– Spanje
– Londen, Engeland
–  Edinburgh– Scotland
 Dublin– Ierland
–Milaan, Rome, Venetië–Italië
– Bangkok, Phucket– Thailand
– Indonesië – Bali
– Kuala Lumpur–Maleisië
–Male–Malediven

– Kopenhagen– Denemarken
– Konya– Turkije
– Marrakesh– Marokko

Het is toch wel een aardig lijstje geworden! Ik weet nog niet van elk land de plaats waar ik naartoe zou willen, daarom heb ik gewoon de hoofdstad aangehouden:)  Barcelona staat zeker al een jaar of 3 op mijn lijstje, evenals Londen. Mijn schoonzus en broer zijn dus al enkele keren naar Barcelona geweest, gewoon voor een lang weekend en het ziet er zo gezellig uit! Nieuw Zeeland en Australië, daar wil ik alleen al heen voor de mooie natuur! Maar het lijkt me ook cool om een kangaroo in het echt te zien, of misschien wel een koala. Aangezien mijn man Turks is heb ik Istanbul al afgestreept, maar wel heb ik Konya nog op mijn lijstje staan… Hier komt mijn man namelijk vandaan.

Steden en Landen die ik al eerder bezocht zijn:

Brussel, Antwerpen, België
Parijs, Georges du Tarn, Frankrijk
Essen, Oberhausen, Kölhn, Montfoort, Duitsland
Spanje
Dubai & offcourse
Istanbul, Antalya, Alanya, Bodrum, Turkije
Madeira, Portugal
Valetta, Punta, Malta

Parijs de stad van de liefde! Dat is nou een stad waar ik echt geen genoeg van kan krijgen:) Of Istanbul, prachtige gebouwen en moskee’s een plek waar oude en nieuwe cultuur gemixt worden tot de place to be! Dubai, als je veel geld hebt om uit te geven;) Of Duitsland, als je goedkoop boodschappen wil doen of Schwarzwalderkirsch wilt eten en niet te vergeten de berliner bollen! hmmm. In Antwerpen staat er elk weekend een vogeltjes markt, waar ik vaak ben geweest en ook kun je er heerlijk shoppen!

Ik ben echt super benieuwd waar jullie allemaal zijn geweest?
En welke landen of plaatsen nog op de travel wishlist van jullie staan!

12 Reacties

 1. september 2, 2016 / 10:30 am

  Ik vind het altijd leuk om te lezen waar mensen zijn geweest en waar ze nog heen willen! :)
  Ik zou zelf ook supergraag naar Maleisie willen! <3

  • Mariëlle
   Auteur
   september 3, 2016 / 6:10 pm

   Ja maleisië staat bij ons wel hoog op de lijst?

 2. september 3, 2016 / 4:54 pm

  Jij bent al op aardig wat plaatsen geweest en je wilt nog een hoop zien. Hopelijk gaat het je lukken al deze plekken nog te ontdekken.

  • Mariëlle
   Auteur
   september 3, 2016 / 6:08 pm

   I hope so to! Nu hebben we helaas even andere prioriteiten net een huis gekocht dus dat gaat even voor… Maar erna gaan we gauw weer op reis!

 3. september 3, 2016 / 5:54 pm

  Wow, mooie travellijst. Ik zou heel graag nog een keer naar Schotland willen!

  • Mariëlle
   Auteur
   september 3, 2016 / 6:08 pm

   Schotland schijnt erg mooi te zijn, heb gehoord dat de falklands erg mooi zijn!

 4. september 4, 2016 / 10:05 am

  Ik ben laatst in Edinburgh geweest, écht een aanrader. Ik ben helemaal verliefd geworden op die stad!
  Kaapstad, Barcelona en Kopenhagen staan ook alle drie hoog op mijn lijstje!

  • Mariëlle
   Auteur
   september 5, 2016 / 3:18 pm

   Het zijn ook echt wereldsteden! Volgend mij raak je er ook echt niet uitgekeken…

 5. september 4, 2016 / 1:47 pm

  Ik vind travel wishlists altijd zo leuk. Ik had begin dit jaar een travel wishlist gemaakt en daar kan ik er nu al twee van afstrepen: Londen en Lissabon. Voor de rest wil ik snel een keer naar Santorini, lijkt me zo mooi daar!

  • Mariëlle
   Auteur
   september 5, 2016 / 3:18 pm

   Londen schijnt zo mooi te zijn. Lissabon weet ik niet veel vanaf… Keep me updated als je een mooie plek bezoekt?

 6. april 18, 2019 / 2:32 pm

  Leuk zo’n lijstje Ik zou heel graag nog een keer naar Cuba willen, nu het er nog “authentiek” is.

 7. december 26, 2020 / 6:30 pm

  Parachutespringen is zoooo spannend! Ik deed het enkele jaren één keer. Ik zou het zo opnieuw doen :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: