Mijn zwangerschapsshoot

Mijn zwangerschapsshoot - abdullah en mariëlle close-up

Twee maanden voordat ik moest bevallen lieten Abdullah en ik foto’s maken van ons en the preggo-belly! Zelf dacht ik in eerste instantie met Ab wel wat foto’s te maken. Gewoon met een timer. Ik heb een paar uur lang door meerdere zwangerschapsfoto’s gescrold, omdat ik niet precies wist wat ik wilde voor onze shoot. Uiteindelijk zijn we gegaan voor een lifestyle achtige setting, omdat we niet van gemaakte foto’s houden. En het belangrijk vinden we dat de foto’s spontaan zijn. Kijk je mee naar de foto’s van mijn zwangerschapsshoot?

abdullah en mariëlle in het bos

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er voor mijn gevoel wel eens beter uit heb gezien… je zit gewoon niet meer zo lekker in je vel en barst van de hormonen als je hoogzwanger bent. Maar onze fotograven Jurgen en Marieke van C’est La Vie Photographie hebben het zó goed gedaan. Ik zie en voel helemaal niet terug hoe ik me die dag voelde. Ik heb echt het idee dat zij de mooiste versie van mij (en Abdullah) op de foto’s hebben gezet. Alle foto’s stralen zoveel rust en liefde uit. Een hele mooi herinnering voor later.

Ik snap het als je een beetje huiverig bent met het boeken van een zwangerschapsshoot. Ik had het namelijk ook. Vooral met de laatste loodjes lijkt het een hoop gedoe. En is het nou allemaal wel nodig? Maar later heb je misschien spijt als je het niet hebt gedaan.

Zelf dacht ik in eerste instantie met Ab wel wat foto’s te maken. Gewoon met een timer. Totdat ik voor de grap mee deed aan de winactie van C’est La Vie Photographie op instagram. Twee weken later kreeg ik een dm van Jurgen, dat wij de fotoshoot gewonnen hadden. We mochten na de shoot 15 foto’s gratis uitzoeken of meer tegen bijbetaling.

Zo gezegd zo gedaan. We plande in overeenstemming een datum in en verkende online een aantal locaties, maar kwamen uit bij de Soesterduinen. Wat een pracht locatie voor foto’s is dit zeg! En zeg nou zelf, deze foto’s hadden we nátuurlijk never nooit met een selfie-timer kunnen maken!

abdullah en mariëlle with preggo belly - holding hands
abdullah en mariëlle - verliefd kijkend
mariëlle met zwangere buik
mijn zwangerschapsshoot - abdullah kijkt naar mariëlle en haar zwangere buik
nijntje zit vast in abdullah zijn broekzak

Halverwege de shoot deed ik een outfit wissel! Want stiekem vond ik beide jurken, die ik had aangeschaft heel erg mooi! Maar eigenlijk was het maar beter ook dat ik twee jurken mee had genomen. Het was die dag 31 graden en jeetje wat had ik het warm. Ik zweette me rot! Toen we Jurgen en Marieke zagen besprak ik een aantal settings die ik erg mooi vond. Deze zouden zij proberen te verwerken in de shoot. Maar natuurlijk hadden ze zelf ook genoeg leuke ideeën.

abdullah en mariëlle met letterboard: baby on board

Zo wilde we super graag iets doen met een letterboard. Tip, maak van tevoren een tekst, zodat je niet op de locatie zelf hoeft te stoeien met de juiste letters op de goede plek. haha, dat waren wij dus vergeten… oeps!

abdullah houdt mariëlle haar buik vast

En natuurlijk kon een mooie handen op de buik foto niet ontbreken.

abdullah en mariëlle knuffelen

Eigenlijk wilde we geen foto’s in zwart-wit, maar deze foto… echt wauw!

abdullah en mariëlle close-up vans.

Deze vans waren de allereerste schoentjes die we kregen voor Zayn. En toevallig hadden papa en mama ook een paar. Dat moest vastgelegd worden.

mijn zwangerschapsshoot - abdullah en mariëlle houden vans vast

We konden beide zo verliefd kijken naar de schoentjes… niet ‘echt’ beseffende dat er later zo’n een prachtig, lief en schattig klein kindje uit mijn buik zou komen, die deze schoentjes ooit zou gaan dragen.

vans close-up

Ik ben zo zo blij dat we deze foto’s toch hebben laten maken! De dagen voordat je een baby krijgt voelen heel speciaal en zijn zo anders, zeker als je voor de eerste keer vader of moeder wordt. Dat wil je je gewoon herinneren later!

De meeste mensen om mij heen zeiden dat ik mijn buik zou gaan missen als Zayn er straks uit zou zijn. Maar daar kon ik me echt geen voorstelling van maken. Om eerlijk te zijn mis ik het gevoel van een zwangere buik wel, maar ben ik ook super blij dat ik er vanaf ben. Een beetje een dubbel gevoel dus. Ik kon me totaal geen voorstelling maken over hoe Zayn eruit zou gaan zien. Maar was wel super excited voor mijn toekomst met hem. Eén ding wist ik zeker, ik zou ontzettend veel gaan houden van dit mannetje! Maar toch voelde het allemaal zo onwerkelijk. Misschien omdat het mijn eerste zwangerschap was? Of omdat ik gewoon echt niet wist wat mij allemaal te wachten stond als mama to be. Maar nu ik hem ken, ben ik zo trots en blij dat hij al die tijd in mijn buik heeft gezeten!

Oké, dus mocht je ooit zwanger zijn of zwanger hopen te worden. Maak dan echt foto’s! Ook al denk je dat je er niet van houdt, vind je jezelf misschien minder flatteus als anders, of lijkt het teveel gedoe… Of je het nu zelf doet met een timer, iemand inhuurt of een vriend/familielid vraagt. Op dat moment zie je er misschien tegenop, maar achteraf ben je jezelf ontzettend dankbaar. Je kan deze mooie mijlpaal in je leven, namelijk nooit meer over doen. Mocht je een fotograaf willen vragen voor deze shoot ( zwangerschap, bruiloft, couple shoot etc.), kan ik je Jurgen en Marieke van C’est La Vie Photographie van harte aanbevelen :)

2 Reacties

 1. Gaby
  oktober 2, 2019 / 8:31 pm

  Wat een mooie foto’s maar de zwart-witte vind ik het mooist

  • Mariëlle
   Auteur
   oktober 6, 2019 / 10:05 am

   Dank je Gaby! Ja, echt? Wij vonden juist de kleur veel mooier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: