Van het weekend zijn we even wezen kijken naar ons Nieuwbouw Huis. Doordat er bijna geen vorst is geweest vordert de bouw snel..

Momenteel zijn ze bezig met de beton blokken op de bovenverdieping.

Bouw update nieuwbouw woning Bouw update nieuwbouw woning Bouw update nieuwbouw woning Nieuwbouw woning Bouw update

1#Keuken style uitzoeken

Toen we ons gingen oriënteren op een keuken was ik super blij en kon ik niet wachten om onze droomkeuken uit te zoeken! Eindelijk lekker koken en genoeg opslag ruimte voor al onze bak en kook spullen! Joehoe! Echter zag ik tijdens de zoektocht al snel door de bomen het bos niet meer… Na het bezoeken van verschillende keukenzaken hadden we ongeveer een idee wat het moest worden. Alvorens over te gaan tot het opvragen van offertes besloten we samen op zoek te gaan naar een keuken style. Op dit moodbord heb ik alle afbeeldingen van moderne en strakke keukens verzameld die ons aanspraken. Zodoende kregen we al een duidelijk beeld van de stijl van onze droomkeuken.

Moodboard Keuken

#2 Keuken apparatuur & Merk

Alvorens je de keukenindeling gaat bepalen is het niet onbelangrijk om te weten welke apparatuur je allemaal in je keuken nodig hebt. Bijvoorbeeld op welke manier wil je gaan koken? Gas, Elektrisch of Inductie? Ga je gebruik maken van een oven? En welke functies moet de oven dan hebben? Ga je gebruik maken van een magnetron en mag deze dan gecombineerd zijn met de oven. Oftewel een combi-magnetron. Wil je een separate koelkast en vriezer of neem je en combi? Hou je van ijsblokjes? Dan is een Amerikaanse koelkast handig.  Maar hou je niet van de herrie die het apparaat maakt dan kan je een ijsblokjes apparaat inlaten bouwen in je keuken. Zo kun je het zo gek niet bedenken of je hebt het wel. Van bord verwarmers tot ingebouwde koffiezet apparaten. Al met al een hoop om over na te denken. Want uiteindelijk bepaalt je apparatuur ook enigszins de indeling van je keuken…

Wij hebben gekozen voor de volgende keuken apparatuur:

-Losse koelkast
-Losse vriezer
-Magnetron
-Oven (zonder stoomfunctie)
-Inductie kookplaat
-Simpele afzuigkap

Als je dan weet welke apparatuur je wilt, welk merk kies je dan? Voor veel merken valt er iets te zeggen. Ben je een echte chef-kok? Of hou je juist van snufjes? Dan zou ik gaan voor Siemens of Miele. De ovens hebben voorgeprogrammeerde standen voor verschillende soorten eten en dit zou je leven een hoop makkelijker moeten maken. Zelf hou ik van redelijk simpel. Het moet er strak en mooi uitzien, maar het hoeft niet de je van het te zijn, zolang het maar goed werkt. Wij hebben onze keuken samengesteld uit verschillende soorten merken. Let wel op, bij de meeste merken is het zo dat als je 4 of meer apparaten neemt je 5 jaar of langer garantie krijgt op de apparatuur!

#3 Keuken Indeling & Opstelling

Er zijn verschillende soorten keuken opstellingen. Bij een kleine ruimte wordt vaak voor een rechte keuken of een hoekkeuken (L-vorm) gekozen. Bij een middelgrote ruimte kan ook voor een U-vorm of parallelle keuken (twee keukenblokken recht tegenover elkaar) gekozen worden. Een keuken met kookeiland is heel mooi, maar daar moet je wel genoeg ruimte voor hebben. Er zijn buren die voor deze optie hebben gekozen. Ook wij vonden hem erg mooi, maar totaal niet praktisch. Onze keuken is 3,02 bij 4 meter. Niet klein, maar zeg maar gerust middelmatig.

Keuken Indeling & opstellingHier boven zie je de opstelling van de keuken een parallel, opstelling van boven af gezien.

Keuken Indeling & opstelling

Hierboven en onder zie je een vooraanzicht van de keuken aan beide kanten.                                                              Keuken Indeling & opstelling

De grote wand waarin alles was weggewerkt had echt een wauw effect en schijnt helemaal van deze tijd te zijn…de parallelle opstelling zorgt een ruimtelijk en open keuken en hierdoor lijkt de woning ook groter… Precies waar wij naar opzoek waren!

Waar je ook rekening mee moet houden is de opbergruimte van de keuken en hoe je die gaat benutten. Dit scheelt een hoop gedoe achteraf.

Je hebt tegenwoordig namelijk allerlei handige opberg mogelijkheden. Denk aan onderstaande:

-Kruidenrek;
-Pannen opberger;
-Flessen opberger;
-Kruiden opberger;
-Opbergrek keukengerei.

keuken accesoires

#4 Materiaal Soort & Kleur

De volgende stap was het kiezen van een materiaal soort voor het blad en de keukenkasten/lades en niet onbelangrijk de kleur! De kleur en materiaal die je kiest bepalen grotendeels de style van je keuken. Wij wilde graag een strakke moderne keuken. Zonder al te veel poespas. Alles netjes weggewerkt en zo min mogelijk losse elementen zodat het oogt als één geheel.

We hebben gekozen voor een Siematic keuken met een witte kleur met een hoogglans afwerking daar dit de keuken groter doet lijken.

Siematic Keuken

Composiet aanrechtblad
Om het geheel strak maar wel modern te houden hebben we gekozen voor een zwart  Composiet aanrechtblad. In de achterwand van de keuken willen we iets verwerken met glas, zodat dit makkelijk schoon te houden is. Dit zullen we zelf doen doen eer de keuken geplaatst is

Siematic Keuken

We hebben ervoor gekozen om de oven en de magnetron samen met de koelkast helemaal links en de vriezer helemaal rechters in één wand weg te werken.

Voor ons was het uitzoeken van een keuken een groot avontuur. We hadden nooit verwacht dat er zoveel keuzes bij kwamen keuken en dat er ook zoveel te kiezen valt. Ik hoop dat je hebt genoten van mijn blog en zelf wat beter voor ogen hebt welke keuzes er allemaal komen kijken bij het uitzoeken van een keuken. Tot de volgende bouw update!