nieuwe collectie L’occitane Anti Batik

Hebben jullie de nieuwe collectie L’occitane Anti Batik al gezien? Zelf ben ik hier erg enthousiast over, omdat mijn roots in India liggen! Hoe cool is het dat traditionele Indiase drukkers, deze mooie stoffen met de hand hebben gemaakt? Benieuwd naar de accessoire collectie? Lees dan verder…

Voor de zomer van 2016 werkt L’Occitane en Provence opnieuw samen met Antik Batik met een accessoirecollectie die is geïnspireerd op de traditie van de Indiennes Provençales.  Deze accessoires zijn geïnspireerd op traditioneel vakmanschap en eeuwenoude kennis in ere houden.

Nieuwe collectie L'occitane Anti Batik

“Batik is een eeuwenoude techniek die geduld en oog voor detail vereist.”

De collectie van Antik Batik voor L’Occitane wordt geproduceerd in Jaipur in India en maakt gebruik van een textielbedrukkingstechniek die meer dan 2000 jaar oud is. De stoffen worden met de hand bedrukt met behulp van houten blokken, die met de hand zijn gesneden. Ook wel textielstempels genoemd. Het is een kunst waarin geduld en oog voor detail zijn verweven en die van vader op zoon wordt doorgegeven. Een meerkleurig patroon bestaat uit evenveel drukrondes als er kleuren in zitten.

Nieuwe collectie L'occitane Anti Batik

Antik Batik helpt de zichtbaarheid en het voortbestaan van deze eeuwenoude kennis in stand te houden. Deze druktechniek heeft vele mogelijkheden en behoort eveneens tot het erfgoed van de Provence. In het verleden liet Olivier Baussan zich er al door inspireren voor de gravures op bepaalde flessen van L’Occitane en Provence.

Nieuwe collectie L'occitane Anti Batik

In het warme klimaat van zuidelijk Frankrijk zijn deze lichte, katoenen stoffen met hun veelkleurige patronen zeer geliefd. Dankzij de druktechnieken kunnen de motieven vaak worden herhaald.

Zelf vind ik de Pareo erg mooi. Ik zou hem gebruiken als sjaal denk ik. Ook het tasje zou ik graag willen hebben, om al mijn make-up in te doen!

L'Occitane L'OccitaneL'Occitane

Enveloppe Bag € 26,00, Pareo € 19,00 en Tasje € 19,00

Deze limited-editioncollectie is tot eind augustus 2016 verkrijgbaar bij de L’Occitane boutiques en op www.loccitane.nl

Wat vinden jullie van deze nieuwe collectie L’occitane Anti Batik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: