opgebakken rijst met groente | gezond en snel op tafel

opgebakken rijst met groente

We hebben allemaal wel een recept dat je gebruikt als je snel iets op tafel moet zetten, maar geen tijd hebt. Mijn opgebakken rijst met groente recept is een snel, simpel en ook erg lekker recept, dat je in een handomdraai op tafel zet.

opgebakken rijst met groente

Rijst is zo klaar gemaakt en als je dit vaker eet, heb je vast wel eens restjes in de koelkast liggen. Wat doe je hier nou mee? Of wat als je geen zin hebt om te koken, maar niet al te veel tijd hebt. Juist, dan ga je aan de slag met de overgebleven rijst. Het recept is ook het lekkerst met rijst van minimaal een dag oud. Deze is namelijk wat minder nat en kleverig, waardoor de opgebakken rijst lekkerder wordt.

Ik deel hieronder een aantal ingrediënten met je die ik meestal gebruik, maar je kunt variëren met de ingrediënten. Heb je andere dingen over? Of vind je andere dingen lekker, gebruik die dan!

Ingrediënten opgebakken rijst met groente

  • 250 gram gebroken rijst (liefst van de dag, gebruik de jumbo breakrice);
  • 6 eieren;
  • 2 stengels bosuien, gesnipperd;
  • 1 eetlepel sambal oelek (mag ook meer of minder);
  • 1 theelepel knoflookpoeder of een teentje knoflook;
  • 1 theelepel kipkruiden;
  • 2 kipfilets, aangebakken en geplukt in kleine stukjes;
  • lichte sojasaus;
  • 1 rode peper, fijn gesneden.
  • 75 gram doperwten;
  • 100 gram prei;
  • eventueel rode paprika, maar dit hoeft niet;
  • zonnebloemolie;
  • boter;
  • zout naar smaak.

Bereiding opgebakken rijst met groente

Braad de kipfilets in een pannetje goed aan met wat boter of olijfolie, zodat ze lekker goudbruin en knapperig worden. Bestrooi de kipfilet met kipkruiden en laat braden tot ze gaar zijn. Snij de kipfilet in kleine blokjes en hou deze nog even apart. Doe ondertussen in een grote pan of wok een flinke scheut zonnebloemolie.

Snij de bosuitjes fijn en doe ze in de wok. Ondertussen snij je de rode peper en de prei fijn en ook deze doe je in de wok. Als de uien een beetje glazig zijn worden voeg je de knoflook toe. En gelijk erachter aan de theelepel sambal oelek. Fruit dit ongeveer 2 minuutjes en blijf ondertussen goed omscheppen. Nu doe je eieren erbij en meng je alles goed door elkaar. Blijf scheppen, net zoals bij een het maken van een roerei.

Als de eieren helemaal gaar geworden zijn doe je rijst erbij. Meng de rijst beetje bij beetje met het eier-prutje. Doe dit net zolang tot de rijst en de eieren goed verdeeld zijn.

Heb je doperwtjes uit de vriezer? Laat deze dan eerst even ontdooien in heet water. Komen ze uit een potje? Dan kan je ze gelijk in de pan gooien. Voeg hierna de blokjes kip toe en verwarm de rijst door het goed om te scheppen, ongeveer 2-3 minuutjes. Als laatste voeg je een scheutje lichte sojasaus toe en eventueel wat zout naar smaak. Roer het geheel nog een laatste keer door.

–> Op zoek naar meer lekkere recepten? neem dan hier eens een kijkje.

opgebakken rijst met groente recept

Mocht je nog nooit zelf opgebakken rijst met groente hebben gemaakt zonder kant-en-klare kruiden? Dan raad ik je van harte aan om dit eens te proberen. Het is simpel, snel klaar, goedkoop en de perfecte manier om van je restjes af te komen ;)

Maak jij wel eens opgebakken rijst met groente?
En welk ingrediënt mag bij jou niet ontbreken?

Eetsmakelijk Njang Sweetie & Afiyet Olsun

6 Reacties

  1. mei 1, 2018 / 9:59 am

    Klinkt heerlijk! Ik hou van opgebakken rijst. Zelf gooi ik er ook altijd allerlei kruiden door zoals kurkuma, kruidnagelpoeder, komijnpoeder etc. Lekker mixen en variëren! Fijn recept :)

    • Mariëlle
      Auteur
      mei 1, 2018 / 1:04 pm

      Zelf heb ik ook meerdere variaties, maar niet iedereen vind veel kruiden lekker. Vandaar dit basis recept. Je kan er natuurlijk bij doen wat je zelf wilt ;)

  2. mei 1, 2018 / 11:23 am

    Ooh dat ziet er heerlijk uit! Ik had zelf nog nooit van gebroken rijst gehoord, dus daar ga ik eens naar kijken.
    Liefs,
    Yara

    • Mariëlle
      Auteur
      mei 1, 2018 / 1:05 pm

      Kijk Yara, ja je hebt verschillende soorten rijst, gebroken, hele rijst korrels, maar ook plakkerige rijst of juist geen plak rijst. Omdat wij verwend rijst eters zijn ken ik ze allemaal. Leuk om eens te proberen en het smaakverschil te ervaren. Succes!

  3. mei 1, 2018 / 8:38 pm

    Oh dat ziet er heerlijk uit fijn dat je de lijst heb bij gezet het geeft duidelijk aan hoe je het kan bereiden dank je wel

  4. mei 2, 2018 / 11:07 am

    Voor mij zijn dit te veel ingrediënten, maar het idee om rijst op die manier op te bakken lijkt me wel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: