Originele manieren om de herinneringen aan de babytijd te bewaren

Originele manieren om de herinneringen aan de babytijd te bewaren

De babytijd van je kleintje gaat super snel voorbij. Denk aan het eerste pakje, de eerste knuffel, eerste schoentjes, tot aan tanden die later worden gewisseld. Er zijn allerlei leuke en originele manieren om de herinneringen aan de babytijd te bewaren. Zodat je later, wanneer je kindje groot is nog eens kunt terugblikken op de babytijd en herinneringen naar boven kunt halen. Ik zette ze voor je op een rij…

Originele manieren om de herinneringen aan de babytijd te bewaren - navelstreng buisje

Navelstreng

De allereerste en meeste tastbare herinnering die je van je kindje kunt bewaren is toch wel de navelstreng. Hiermee heeft het immers 9 maanden, aan mama vast gezeten. Deze glazen bewaarbuis met de tekst navelstreng erop ziet er niet alleen erg mooi uit, maar is ook erg praktisch.

Door de navelstreng in een bewaarbuis te doen, kan hij niet kapot gaan en blijft hij nog jaren goed bewaard. Deze mooie bewaarbuis voor de navelstreng komt van Lief moment. En is verkrijgbaar in een twee verschillende maten. Wil je zeker weten dat de navelstreng past? Meet hem dan even op, alvorens een navelstreng buisje te bestellen.

Originele manieren om de herinneringen aan de babytijd te bewaren - eerste babypakje

Baby pakje

Het aller eerste pakje dat je hebt uitgezocht voor je kleintje om na de bevalling aan te trekken. Die is toch wel héél bijzonder. Dit zijn de allereerst kleren die je kindje ooit gedragen heeft. En de kleding waar je de allereerste herinneringen samen mee hebt gemaakt. Doe ze in een geboortepak zak (Lief Moment), zodat je ze veilig kan bewaren tot later.

Schoentjes

En wat dacht je van de allereerste schoentjes. De één baby heeft al schoentjes als hij nog niet eens kan lopen… En de ander krijgt ze pas wanneer hij of zij de eerste echte stapjes gaat zetten. Zo gold dat ook voor onze Zayn. Deze Ieniemienie schoentjes van Vans, die hij bij zijn eerste pasjes aan had. Dat maakt ze toch wel heel bijzonder… En nog bijzonderder zijn ze, omdat ze ook op de foto’s van onze zwangerschapsshoot staan. Ook dit bijpassende zakje is van Lief Moment.

Knuffel

Als je kindje een knuffel nog heeft, of altijd heeft gehad kun je hiervoor ook een mooie bewaarzak bestellen. Waar je de knuffel, als ze eenmaal zonder kunnen in kunt bewaren voor later. Of de reserve knuffel in stopt. Omdat Zayn nooit écht aan een knuffel gehecht is geraakt, heb ik besloten hier geen bewaarzak voor te gebruiken.

Haarlokje

Ook zo’n mijlpaal… De eerste keer haren knippen. En natuurlijk gooi je die haren niet zomaar weg! De meeste kappers zullen het haar netjes bij elkaar binden met een strikje en dan afknippen, zodat je dit kunt bewaren voor later.

Gaat je kleintje niet naar de kapper, maar heb je het bijvoorbeeld zelf geknipt? Ook dan kan je een haarlokje bewaren om in een kokertje met zakje (Lief Moment) te doen. En deze eerste lok, die heeft mama helemaal zelf afgeknipt. Laat onze kapster dat maar niet horen hoor!

Eerste Tandjes

Eigenlijk is dit niet echt iets dat bij de babytijd, maar meer bij de peutertijd hoort. De eerste melktandjes die je kindje gaat verliezen. Sommige kinderen mogen hem onder het kussen leggen en vinden er dan de volgende dag een cadeautje voor terug.

Bij andere kinderen is dit niet het geval, en volstaat het als ze hem zelf in een bewaardoosje mogen doen. Dit tanden bewaardoosje van Lief moment draai je gemakkelijk in en uitelkaar. En heeft een tand afdruk op de deksel.

Zelf heb ik ook nog altijd een doosje met mijn eigen melktandjes. Inmiddels ben ik al 33 jaar oud, dus hoe bijzonder is dit!

DIY | Bodycasting -babyhandjes en voetjes op levensecht formaat-31

Handjes en voetjes vereeuwigen

Die kleine handjes en voetjes, worden zo ontzettend snel groot. Je kunt er een mooie afdruk van maken, of je kunt een Bodycasting babyhandjes en voetjes maken. Ik koos voor het laatste. Het is wel even een werkje, maar dan heb je ook iets super moois, op ware grootte voor later. Hoe leuk ziet dit eruit?

milestonecards-of-milestonedoek

Maandelijkse Milestones

Vooral wanneer je kindje nog erg klein is zie je erg veel verschil op een wekelijke of maandelijkse foto. Om de milestones vast te leggen, kun je werken met milstone kaarten en deze naast je kindje neerleggen wanneer je een foto maakt. Maar ook heb je prachtige mijlpaaldekens. Je legt het ringetje om de week of maand. En laat de pijl naar de dagen, maanden of jaren wijzen. Super leuk om later versneld achter elkaar af te spelen, of om in een jaarboek te plakken.

Sprongendagboek – Oei Ik Groei

In het eerste levensjaar van je baby gebeurt er ontzettend veel. Hoe leuk is het om het allemaal vast te leggen in een babyboek? Je kunt er de mooiste foto’s van je baby inplakken en allerlei vragen invullen die leuk zijn voor later. Lees hier meer over het Oei Ik Groei boek. Of bestel hem hier.

Alles bewaren in een herinneringsdoos

Wij hebben besloten om al deze kostbare herinneringen in een zogenaamde herinneringsdoos te doen. Je kunt deze Herinneringsdoos kant en klaar kopen. Of je kunt zelf een kist of doos uitzoeken en deze omdopen tot herinneringsdoos. Zelf deed ik het laatste.

Tip: leg een geurend zeepje in een herinneringsdoos als je alle zakjes daarin bewaard. Zo blijft het allemaal lekker ruiken! Deze is van Lief moment.

Prijs en verkrijgbaarheid

❤︎ Glazen buisje Navelstreng – Lief moment – € 6,95
❤︎ Bewaarzak mijn haartjes + harenkoker – Lief moment – € 7,95
❤︎ Bewaarzak geboortepakje – Lief moment – € 9,95
❤︎ Bewaarzak eerste schoentjes – Lief moment – € 9,95
❤︎ Bewaarzak mijn liefste knuffel – Lief moment – € 9,95
❤︎ Houten tanden doosje – Lief moment – € 5,95
❤︎ Geurend zeepje memorybox – Lief moment – € 2,95
❤︎ DIY Bodycasting set – SAM – € 37,64
❤︎ Mijlpaaldeken – Allerion – € 27,95
❤︎ Sprongendagboek – Oei ik Groei – € 15,-

2 Reacties

 1. Nathalie
  juli 28, 2021 / 12:46 pm

  Super leuk artikel marielle ga er zeker wat mee doen !

  • Mariëlle
   Auteur
   juli 28, 2021 / 2:07 pm

   Bedankt Nathalie! Ja, het is zo leuk om herinneringen te bewaren <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: