Oxelo step review | Peuter en kleuter step

Oxelo step 4 jaar

Vandaag voor jullie een fijne Oxelo step review. Sinds mijn zoon niet meer in de kinderwagen gaat, begon de zoektocht naar een passend vervoersmiddel voor peuters en kleuters. En zo kwamen we uit bij een Step voor kinderen. Natuurlijk zijn er ook andere vervoersmiddelen te vinden, maar al zijn vriendjes en vriendinnetjes hadden er één. We kozen voor deze prachtige step die we bij de Decathlon aanschafte, meer informatie lees je in deze review.

Waarom een kinderstep?

Als eerste kwamen we na onze zoektocht voor een vervoermiddel uit bij Puky Loopfiets. Maar al snel merkte ik dat hij de fiets niet altijd even interessant vindt. Daarnaast is de fiets een stuk zwaarder en voor mij als ouder niet gemakkelijk mee te nemen als hij niet meer wil fietsen. Andere kinderen van zijn leeftijd hadden een mooie step en zodoende dat we op het idee kwamen om een step te kopen. Het hangt dus een beetje af van welke afstand je gaat afleggen en ook of je kindje interesse heeft in een step.

Oxelo step review _ Peuter en kleuter step-1

Oxelio step review

De Oxelio step is de goedkoopste kinderstep van de Decathlon, en speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 2 jaar. Zijn je kinderen al groter en ouder check dan hier de steps voor kinderen vanaf 3 of vanaf 6 jaar. Ik vertel je hieronder meer over de step.

Lichtgewicht en opklapbaar

De Oxelio kinderstep is er een gemaakt van lichtgewicht materiaal en weegt nog geen 2 kg. Dat is niet alleen erg fijn voor je kindje, maar ook voor jou als ouder als je hem eens moet dragen. Daarnaast is de step eenvoudig in te klappen. Zo heb je een compacte step, die gemakkelijk onder in je kinderwagen past, of die je onder je arm of in de kofferbak kunt meenemen.

Omdat de Oxelio kinderstep zo licht is qua gewicht, is het ook een fijn vervoersmiddel om mee te nemen op vakantie. Zo houdt je kindje het tijdens wandelingen langer vol. En heb jij geen zeurend kind aan je hoofd ;)

Oxelo step review _ veilig en stabiel

Veilig en Stabiel

Wat ik als ouder erg prettig vind aan deze step is dat hij erg stabiel en veilig is door de dubbele wielen aan de voorkant. Zo kunnen ook kinderen die niet kunnen steppen, gemakkelijk op de step stappen zonder te vallen. Daarnaast blijft de step gemakkelijk staan, als je kleintje eraf stapt. Dit zorgt ervoor dat de step zowel voor ouder als kind weer gemakkelijk te pakken is bij het opstappen én dat de step minder schade heeft, dan bij een tweewiel-step.

Oxelo step review _ verstelbaar stuur

Verstelbaar stuur

Het stuur is licht gebogen en in drie verschillende hoogtes verstelbaar. Dit werkt gemakkelijk door middel van een eenvoudig klik-systeem. Hierbij is de laagste stand perfect voor een dreumes en de hoogste voor een Peuter. Het fijne hieraan is dat de step zo ook een tijdje mee kan en gemakkelijk op maat te verstellen is.

Oxelo step review _ voetrem

Voetrem

Tot slot is de step ook nog uitgevoerd met een voetrem mocht je kindje toch opeens snel moeten stilstaan.

Oxelo step review _ lichtgevende wielen

Lichtgevende wielen

De drie lichtgevende wielen maken de step niet alleen onwijs stoer, maar zijn ook erg veilig vooral wanneer je nog buiten loopt tijdens de schemering. Ze rijden het lekkerste op een vlak fietspad of andere vlakke ondergrond. We gebruiken de step zowel bij ons in de wijk als wanneer we gaan wandelen. De wieltjes rollen het beste op een vlakke ondergrond, bijvoorbeeld op het fietspad. Gelukkig hebben we die veel bij ons in de wijk. Maar ook op een normaal trottoir rijdt de step prima.

Onze mening

Als je het aan mij en mijn zoon vraagt is de Oxelo step het ideale vervoersmiddel voor kleine stukken. Zeker wanneer je kindje onderweg zijn maar saai vind. Met de step kun je gemakkelijk de stoep op en af. En ook op klinkerstoepjes rijdt de step prima. De step is super stabiel en veilig doordat hij is uitgevoerd met twee wielen aan de voorkant en een rem aan de achterkant. Ook blijft hij bij het afstappen door de twee wielen fijn staan. De lichtgevende wielen zorgen voor extra veiligheid in het donker of bij de schemering. En daarnaast maken ze de step natuurlijk ook super cool. Want welk kind wil nou niet een step met lichtjes erin? En de wielen en rem zijn later ook nog los verkrijgbaar en vervangbaar, voor het geval dat je kleintje veel kilometers maakt.

De step weegt met zijn 2,3kg erg ligt en kun je gemakkelijk opklappen en meenemen als je bijvoorbeeld de supermarkt in moet. Deze past zelfs gemakkelijk in het netjes van een kinderwagen. Of je zou de step kunnen dragen met een draaghengsel. Wat de Oxelo step een goede investering maakt, is dat deze in drie verschillende hoogtes verstelbaar is, waardoor de step geschikt is voor kinderen van twee tot vijf jaar.

Ik hoop dat we jou via deze Oxelo step review een goed beeld hebben kunnen geven van de specificaties van deze step. En waarom wij denken dat iedere kleuter er eentje zou moeten hebben.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Oxelo step is verkrijgbaar voor een prijs van € 49,99 bij o.a. Decathlon en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: