Perfect gebraden kip

Iedereen die ik ken heeft wel een lekker recept voor gebraden kip. Ze smaken allemaal prima, maar natuurlijk heb je een gebraden kip recept nodig dat je zelf helemaal geweldig vind en waar je je vingers bij op kunt eten! Ik heb veel gebraden kip recepten geprobeerd en uiteindelijk creëerde ik mijn eigen perfecte gebraden kip recept. Benieuwd? Lees het recept hier

Benodigdheden perfect gebraden kip

 • 1 hele kip (á 750 gram)
 • 2 kleine teentjes knoflook
 • 1 tl paprika poeder
 • 1,5 el kipkruiden
 • 1 tl Pul biber (rode peper gemalen / vlokken)
 • 1 el Provençaalse kruiden
 • 1 el Bieslook
 • 2 el Honing

Bereiding Perfect gebraden kip

Als eerste pak je een grote ovenschaal waar de kip in past. Gooi alle kruiden inclusief de honing in de schaal. Gooi er nu 250 ml warm water bij en leng aan tot een marinade. Smeer de kip hier goed mee in en vergeet niet de binnenkant!

Tip: Het lekkerste is de kip als je hem een dag van tevoren marineert, zo kunnen de kruiden extra intrekken en komen ze beter tot hun recht! 

Als de kip goed gemarineerd is kan hij de oven in. De oven dien je eerst voor te verwarmen op 200 graden. Het liefst stel je de oven hierna in op een gril/hete lucht stand.

Bak de kip in 60-90 minuten goud bruin. Tussentijds de kip regelmatig bestrijken met de marinade die nog in de ovenschaal aanwezig is. Meestal zijn mijn gebraden kippen al redelijk gaar na 60 minuten, maar om te zorgen dat de kip toch helemaal gaar en knapperig wordt en niet verbrand haal ik hem na 60 minuten uit de oven en dek ik hem af met aluminiumfolie. Vervolgens gaat hij weer terug in de oven voor 20-30 minuten.

Lekker met aardappels uit de oven, brood of bijvoorbeeld wraps!

Wat is jouw perfect gebraden kip recept? Deel je deze met ons?

EETSMAKELIJK, BON APPÉTIT & AFIYET OLSUN

6 Reacties

 1. augustus 2, 2016 / 11:18 am

  Oh wat een heerlijk recept! Ik ben gek op kip :). wil nog steeds een keer een grill aanschaffen

  • Mariëlle
   Auteur
   augustus 2, 2016 / 3:11 pm

   Ja ik herken dit echt hoor! Ik had dus altijd een combi magnetron en nu eindelijk een goede oven met grill stand. Gewoon niet opgeven die oven/grill komt er wel!

  • Mariëlle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 10:39 am

   hahah ik voel jij helemaal! Ik heb dat ook altijd met foto’s van lekker eten…

 2. augustus 3, 2016 / 9:06 pm

  Ziet er een lekker kippetje uit. Omdat we maar met 3 zijn, maak ik niet zo vaak een gebraden kip (teveel voor ons, dus enkel als we volk over de vloer krijgen, zal ik een kip braden). Ik eet het wel héél graag en gelukkig maakt mijn moeder dit vaak als we daar gaan eten.

  Gebraden kip maak ik héél eenvoudig: kip inwrijven met olijfolie, kruiden met zout (geen peper, mijn dochter heeft dat niet graag) en dan in een voorverwarmde oven (200°, hete lucht) tot de kip gaar is en mooi bruin (hoe lang is afhankelijk van de grootte van de kip). Checken door eens in de kippenbout te prikken. Als het vocht dat er uit vloeit, helder is, is de kip gaar. Is het vocht nog wat rozig/rood, dan is de kip nog niet gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: