Pompoen pancakes recept

pompoen pancakes recept

Pancakes of pannenkoeken… Hmmm ik ben er gek op! Ze zijn lekker als ontbijt, tussendoortje of als lunch. Of je nu gaat voor de normale variant, de proteïne pannekoeken of deze pompoen pancakes. Dit recept is een absolute topper! Je kunt er eindeloos mee variëren naar eigen smaak. Kijk je met me mee naar het recept van deze verrukkelijke pompoen pancakes?

Pompoen Pancakes

De herfst of winter door zonder pompoen? No way! Ik heb voor de herfst al een aantal lekkere pompoen recepten gemaakt, zoals pompoen taart, Pompoen soep met pit en gevulde pompoen met rijst uit de oven. Ik kan nog wel even doorgaan met de pompoen recepten, want het is een ontzettend lekker, gezond en veelzijdig ingrediënt. Ik raad je aan om voor de pompoen pancakes de tijd te nemen. En ze te maken in het weekend, of wanneer je wat meer tijd hebt.

Ingrediënten

  • 400 gram pompoenstukjes (vers of uit de diepvries/koelvak);
  • 1 middelgroot ei;
  • 200 ml halfvolle melk;
  • 2 eetlepel lichtbruine basterdsuiker;
  • 1 theelepel vanillearoma;
  • 150 gram tarwebloem;
  • 2 theelepel bakpoeder;
  • 1  theelepel kruidenmix koek en speculaas;
  • ½  theelepel zout;
  • 2 Eetlepel ongezouten roomboter;
  • 2 eetlepel maplesyrup;

Bereiding

  1. Gebruik je een verse pompoen? Schil deze dan en verwijder de zaadlijsten. Snij de pompoen in stukjes van 1-2 centimeter.
  2. Neem een pan met water en kook de pompoenstukjes in 10 minuten gaar.
  3. Giet de pompoen af en en pureer deze met een staafmixer in de pan tot een puree.
  4. Meng de pompoenpuree met het ei, melk, suiker en het vanillearoma.
  5. Voeg hierna de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout toe en roer met een garde tot een glad beslag.
  6. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin tegelijk vier pompoen pancakes, of kies ervoor om ze stuk voor stuk te bakken. Hou een doorsnede aan van 8 cm doorsnede en bak ze in ongeveer 5 minuten af. Keer ze halverwege de baktijd nog even om.
  7. Neem een warm bord en deksel. Schep de pompoen pancakes uit de pan op een bord en houd warm onder de deksel. Bak zo ook de rest van de pancakes.
  8. Serveer de pancakes met de maple syrup en garnering naar keuze. Ik koos voor chocolade stukken en hagelslag.

Ben jij gek op pancakes? En ga jij deze pompoen pancakes ook eens uitproberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: