Recept cheesecake in een glaasje lekker en simpel

Recept cheesecake in een glaasje lekker en simpel

Deze cheesecake in een glaasje lekker en simpel gemaakt. Een echte aanrader als je een lekker dessert op tafel wilt zetten, maar er niet teveel tijd en energie in wilt steken. En als je deze cheesecake variant eenmaal geproefd hebt, dan komt hij vast en zeker vaker op tafel. En het mooie is, hij is ook nog eens no-bake. Dus je hebt geen oven nodig!

Close-up van boven Recept cheesecake in een glaasje lekker en simpel

Cheesecake in een glaasje lekker en simpel

Wie mij langer kent weet dat cheesecake één van mijn favoriete desserts is. Het cheesecake in een glaasje lekker en simpel gemaakt, dat ik hieronder met je deel maken wij vaak op feestdagen. Denk aan suikerfeest, of bijvoorbeeld voor mijn ouders met Kerstmis. Maar het hoeft helemaal geen feestdag te zijn om van dit lekkers te genieten, want je kunt ze wat mij betreft gewoon elke dag maken. En let maar op, dan eet je er niet maar één!

Ingrediënten Bodem

  • 250 gr. Bastogne koekjes
  • 80 gr. margarine (of roomboter)

Ingrediënten cheesecake vulling

  • 350 gr. Philadelphia roomkaas
  • 2 etl. poedersuiker
  • 1 tl. speculaas kruiden
  • 250 ml koude slagroom
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix

Garnering

  • 250 gram aardbeien
  • Bastogne koekjes verkruimeld of heel (net wat je zelf het mooiste vind)
Recept cheesecake in een glaasje lekker en simpel

Bereiding

Stap 1.

Neem de bastogne koekjes en doe deze in een keukenmachine. Mix fijn tot er fijne kruimels ontstaan. Smelt de boter in een pannetje of de magnetron en giet deze bij de koekkruimels. Mix het geheel goed door elkaar. Neem nu de glaasje en schep hier een laagje koekkruimels in op gevoel. Druk de bodem met de achterkant van een lepel stevig aan en zet de vorm in de koelkast.

Stap 2.

Doe de roomkaas, poedersuiker en de speculaas kruiden in de keukenmachine en mix deze op middelhoge snelheid tot een glas mengsel. Om te zorgen dat het mengsel goed gemengd is schraap de zijkanten van de keukenmachine af en doe in de keukenmachine. Mix nu nog eens.

Stap 3.

Neem een aparte kom en doe hier de kristalsuiker, koude slagroom en klopfix in. Klop het geheel stijf met een keukenmachine of met een garde. Zelf doe ik dit met de Kitchenaid Artisan.

Stap 4.

Neem nu de kom met het roomkaas mengsel en spatel hier voorzicht de slagroom uit de andere kom doorheen.

Stap 5.

Doe het beslag in een spuitzak met een grote spuitmond. Zo kun je het namelijk makkelijker verdelen over de glaasjes. Als je het beslag met de spuitzak over alle glaasjes verdeeld hebt is het tijd om de cheesecake in een glaasje in de koelkast te zetten. Doe dit voor minimaal een uur of 6 uur of een nachtje.

Stap 6.

Haal de cheesecake in een glaasje uit de koelkast en begin aan de garnering. Dit kun je doen met bastogne koekkruimels, of met een hele of halve bastogne koek. Net wat je mooier vind. Zelf heb ik gekozen voor koekkruimels en ik maak het af met een paar lekker partjes aardbeien.

Recept cheesecake in een glaasje lekker en simpel

Ga je aan de slag met dit cheesecake in een glaasje lekker en simpel recept? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #liefsmarielle hastag of tag mij (@liefsmarielle.nl) in jouw bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: