Review | Clinique ID Hydrating Jelly

Clinique ID Hydrating Jelly

Een tijd geleden was ik aanwezig bij de opening van de allereerste Clinique store in Europa. Hier kwam ik aanraking met mijn eigen gepersonaliseerde Clinique ID Hydrating Jelly. Waar ik je vandaag graag iets meer over vertel…

Clinique ID

Een tijd gebruik in nu de Clinique ID in mijn skincare routine. Met de basis ‘dramatically different hydrating jelly’ ben ik al eventjes vertrouwd. Het iD stuk bestaat nog niet zolang. En je kan dus je favoriete Clinique moisturizer personaliseren met 1 van de 5 nieuwe concentraten! In combinatie met 3 originele moisturizers kan je wel tot 15 combinaties maken en zit jouw perfecte match er zeker tussen. Hoe ga je te werk?

Clinique ID Dramatically Different Moisturizing Jelly2

Als eerste kies je je (vertrouwde) basis:

 • Dramatically Different Moisturizing Lotion – Voor een droge huid tot gecombineerde huid.
 • Dramatically Different Oil-control gel – Voor een vette huid.
 • of de Hydrating jelly – Voor alle huidtypes.
Clinique ID Hydrating Jelly, moisturizer.

Ik probeerde zowel de moisturizing lotion als de hydrating jelly al l eerder uit. Je kunt de keuze maken op basis van een huidavies. En kijken naar wat je fijn vind aanvoelen. De hydrating jelly is geschikt voor alle huidtypes, dus ongeacht je type huid zou je hiervoor kunnen kiezen. Nou weet ik dat niet iedereen een jelly fijn aan vind voelen. Mij beviel de jelly wel het meeste, dus zodoende dat ik toch weer hiervoor koos.

Nu je de basis hebt gekozen is het tijd om je persoonlijk concentraat uit te kiezen. Het persoonlijk concentraat is meer gericht op wat jouw huid echt nodig heeft. Heb je last van irritaties, rimpels en lijntjes of misschien wel last van grove poriën.

Clinique ID Hydrating Jelly

Daarna kies je voor een Active Cartridge Concentrate:

 • Groen – Tegen irritatie.
 • Blauw – Poriën en ongelijkmatige huidstructuur.
 • Oranje – Tegen vermoeidheid.
 • Paars – Tegen lijntjes en rimpeltjes.
 • Wit – Onregelmatige tint.

Nieuwe verpakking

Heb je eenmaal een basis en een Active Cartridge gekozen? Dan ben je klaar om aan de slag te gaan. Voor de Clinique ID is er speciaal een nieuwe verpakking ontwikkelt, waar het Active Cartridge concentraat in kan. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk werkt het heel simpel! Je neemt de basis en schroeft hier de cartridge in. Door het speciale pompsysteem, krijg je bij elke druk op de knop 10% concentraat samen met 90% basis verzorging.

Clinique face scan in actie @Clinique store Rotterdam

Mijn keuze

Ik twijfelde zelf tussen de oranje en paarse variant. Zeker omdat ik hier net mee begon na de geboorte van Zayn en dus veel slaaptekort had. En je kunt natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen met een anti-rimpel behandeling. Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor de Clinique ID Hydrating Jelly Fatique, met het anti-vermoeidheid concentraat. Uit de huidanalyse die je kon laten doen, bleek mijn huid, toch wat vermoeid te zijn door de zwangerschap.

Clinique ID Hydrating Jelly face scan resultaat

Clinique ID Hydrating Jelly met actieve booster tegen vermoeidheid | HET PRODUCT

Het oranje ‘fatigue clinique’ concentraat is speciaal ontwikkeld om je huid kalmeren, je teint op te klaren en glowy te maken dankzij de toegevoegde Taurine. Klinkt toch perfect om je winter-dipje te bestrijden, niet?

Ingrediënten

De Clinique ID Hydrating Jelly Fatige bevat pure, geconcentreerde percentages taurine en andere actieve ingrediënten die de huid wakker maken en tekenen van vermoeidheid verminderen. Dit voor Clinique nieuwe ingrediënt is een aminozuur dat de celenergie oppept. Dat is essentieel voor de algemene gezondheid van de huid, om vocht vast te houden en voor celvernieuwing.
– Helpt de huidcellen de energie te geven die ze nodig hebben om zich te vernieuwen dankzij taurine, caffeïne, Acetyl Carnitine en Adenosine Phosphate.
– Helpt de vermoeide, gestresste huid nieuw leven inblazen zodat die er stralender en soepeler uitziet dankzij Mimosa Bark Extract (Albizia Julibrissin Bark Extract) en Sodium RNA fragmentjes.
– Helpt de natuurlijke afweer van de huid tegen vijanden van buitenaf verbeteren en houdt de huid in balans dankzij Lactobaccilus Ferment en Japanese Green Tea Extract.
– De huid wordt frisser, gladder en stralender dankzij Alpha Hydroxy Acids zoals salicylzuur en glycolzuur.

Wist je dat: er in de Clinique ID’s geen parabenen, ftalaten en geur zit? Het is helemaal gericht op een blije huid!

Hoe de Clinique ID te gebruiken?

 • Breng voor het eerste gebruik Active Cartridge Concentrate in de hydratatiebasis.
 • Gebruik twee keer per dag, ’s ochtends en’ s avonds.
 • Overal op gezicht en keel aanbrengen, of waar nodig. Vermijd oogcontour.
 • Een gereinigde, geëxfolieerde huid neemt vocht beter op. Voor het beste resultaat aanbrengen na gebruik van een reiniger en verhelderende lotion.

Mijn mening

Ik gebruik mijn Clinique ID Hydrating Jelly zowel ‘s morgens als ‘s avonds, al dan niet aangevuld met een dag- of nachtcreme (afhankelijk van hoe droog mijn huid aanvoelt). Tot nu toe vind ik de combo perfect hydraterend en lijkt mijn huid ook al minder vaal en wat meer te stralen na enkele weken. Ik wil niet meer zonder!

Zelf je eigen combo ontdekken en kiezen? Hier kan je bekijken welke combo het best bij jou past! Voor een Clinique ID Hydrating Jelly met concentraat betaal je 49 euro (125 ml). Prima prijs voor de hoeveelheid product vind ik persoonlijk. Hij is o.a. verkrijgbaar bij Douglas.

Welke Clinique ID Hydrating Jelly past het beste bij jouw huid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: