sim only abonnement of toch een abonnement met telefoon?

sim only abonnement of toch een abonnement met telefoon

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Sinds ik blogger ben bel, mail en app ik er op los en dan nog maar niet te spreken over de vele checks op mijn social media die ik doe. Ik stam uit het tijdperk waarin de eerste mobiele zaktelefoon zo groot was al een koelkast. Nee, die nam je niet graag mee… maar tegenwoordig wie kan er nu nog zonder?

Op dit moment heb ik een Iphone 6S. Toen ik mijn abonnement moest verlengen kon ik deze pre-orderen. Een telefoon waar mijn hart sneller van ging kloppen. Ja, echt want ik ben een echte Apple fan! De camera in het toestel zou perfect zijn en ook en ook zou er een snellere processor inzitten waardoor je meerdere programma’s tegelijk kunt laten openstaan zonder dat je iPhone traag wordt. De core-business waarvoor ik mijn mobiel het meeste gebruik is toch wel bellen, appen, e-mail, Instagram, Facebook en Twitter. En als ik dan nog ergens tijd over heb bezoek ik ook nog graag blogs van collega bloggers. Toen ik deze telefoon aanschafte koos ik voor een abonnement met toestel. Maar nu sta ik opnieuw voor de keus. Mijn iPhone 6S is nog in prima conditie. Dus: kiezen tussen een sim only abonnement of een abonnement met telefoon?

sim only abonnement of toch een abonnement met telefoon

Ik zet de feiten even op een rij, want wat heb ik eigenlijk nodig? Niet super veel belminuten, maar wel een groot internetabonnement. Nu heb ik onbeperkt bellen, dus daar kan ik op besparen. Ik heb de kosten van een sim only abonnement en die van een abonnement met telefoon naast elkaar gezet en de kosten doorberekend. Ik pakte de kosten voor het toestel van een 2 jarig abonnement en deelde dit door 24 (2 jaar abonnement). Want wat moet ik nou eigenlijk betalen als ik die telefoon bij mijn abonnement neem en verschilt het veel met als ik hem los koop?  Ahum, het bedrag voor het toestel met abonnement was 1/3 duurder dan het toestel gewoon los aan te schaffen. Dus je snapt dat mijn keuze voor de sim only toen ineens snel was gemaakt.

Waar je ook rekening mee moet houden is dat je tegenwoordig voor een abonnement met toestel geregistreerd wordt bij het BKR. Wat ik zelf erg onzinnig vind. Verder vind ik het vervelend om de garantie van mijn toestel via een telecom provider te moeten laten verlopen. In het verleden heb ik hier wel gebruik van moeten maken en dit is mij niet zo goed bevallen. Ik weet dat je bij de Apple store altijd snel en goed geholpen wordt en je toestel wordt bijna nooit opgestuurd, zodat je hem weken kwijt bent. Dat is nog eens garantie.

Voor mij dus genoeg reden op een rij waarvoor een sim only abonnement de beste optie is. Maar nu ben ik eigenlijk wel benieuwd.

heb jij een sim only abonnement of toch een abonnement met telefoon? Wat zijn voor jou de voordelen?

12 Reacties

 1. januari 7, 2018 / 6:10 pm

  Ik heb een abonnement met telefoon inbegrepen, heb dit altijd al zo gehad dus heb eigenlijk nooit stilgestaan bij de voordelen ervan. 🙈

 2. januari 7, 2018 / 6:16 pm

  Sim Only helemaal mee eens! Nooit gedoe mee gehad en als ik een nieuwe telefoon wil koop ik er vaak een via Marktplaats!

  • Mariëlle
   Auteur
   januari 9, 2018 / 3:56 pm

   Dat is ook een goeie tip Lara, scheelt in de kosten een tweedehandsje

 3. januari 7, 2018 / 8:31 pm

  Ik heb een telefoon met een abonnement. Pas sinds een tijdje hoor. Daarvoor had ik gewoon prepaid.

 4. januari 7, 2018 / 9:05 pm

  Ik neem altijd gewoon zonder abo. Testaankoop heeft ook uitgetest en het is effectief een stuk goedkoper zonder abo, ookal lijkt dat niet altijd zo! :D

  • Mariëlle
   Auteur
   januari 9, 2018 / 3:55 pm

   Ik ga eens even kijken op testaankoop dan, want volgens mij klopt dit niet in alle gevallen…

 5. januari 8, 2018 / 1:45 pm

  Ik heb al jaren een abonnement, zo sta ik nooit zonder beltegoed

 6. januari 8, 2018 / 8:31 pm

  Ik heb een abonnement met telefoon. De ene keer neem ik weer een nieuwe, de andere keer ga ik voor lagere abonnementskosten.

 7. januari 8, 2018 / 9:09 pm

  Ik heb altijd sim-only omdat dat voor mij ook voordeliger is. En ik doe, behalve bellen, appen en af en toe een website checken, ook weinig bijzonders met m’n telefoon. Dus heb niet steeds het nieuwste model nodig.

  • Mariëlle
   Auteur
   januari 9, 2018 / 3:55 pm

   Herkenbaar, maar ja iets in mij wil toch steeds dat nieuwe model weer hebben… Ik denk gewoon goede marketing ;)

 8. januari 9, 2018 / 6:03 pm

  Ik heb gewoon een abonnement – eigenlijk zelfs vrij goedkoop, iets van 12 euro/maand – en kom er in het algemeen wel mee toe

 9. januari 12, 2018 / 12:21 pm

  Ik zit ook voor deze keuze, maar ik ga volgende maand voor een nieuwe telefoon. Dit van mij heeft kuren en ik wil graag weer terug naar een Iphone :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: