Tip: Moestuinshop laat kinderen met plezier tuinieren

‘Ik wil geen broccoli!’ ‘Ik hoef geen tomaten!’ ‘Boontjes zijn bah!’ Deze kreten zijn voor veel ouders herkenbaar. Kinderen groenten laten eten is vaak een echte uitdaging. Maar wist je dat een zelfgekweekte wortel of bloemkool veel lekkerder smaakt? En dat kinderen hun eigen oogst graag willen proeven? Met kleurrijke en unieke moestuinproducten voor kinderen zorgt De Leukste Moestuinshop ervoor dat jullie met plezier aan de slag gaan!

Moestuinieren helpt kinderen om meer groenten te laten eten. Hoe leuk is het dan om je eigen moestuintje te beginnen?! Samen moestuinieren is kinderspel… je kunt al starten met een klein stukje tuin, een bak of een pot. Zelfs voor op het balkon zijn er talloze mogelijkheden. De Leukste Moestuin helpt je graag op weg en heeft alle ingrediënten voor het aanleggen van je eigen moestuin.

Kan een afbeelding zijn van buitenshuis

Over De Leukste Moestuin

Marije Woertman is al dertien jaar ondernemer en is naast eigenaresse van De Leukste Moestuin ook de drijvende kracht achter De Leukste Lunch. De passie voor gezonde voeding en kinderen is altijd aanwezig geweest. De stap van een gezonde schoollunch naar moestuinieren was daarom logisch. Het moestuinieren is Marije met de paplepel ingegoten: haar vader had vroeger een moestuin en haar moeder maakte alles in. De natuur ontdekken heeft ze eveneens vanuit huis meegekregen en ook haar kids vinden het heerlijk om te wandelen en te genieten van al dat moois dat groeit en bloeit.

De Leukste Moestuinshop laat kinderen met plezier tuinieren

Moestuinieren

Met groenten die snel en makkelijk groeien kweken kinderen niet alleen groene vingers, maar heb je ook in no-time een lekkere en gezonde maaltijd op tafel. De Leukste Moestuin laat zien dat dit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en ook nog eens hartstikke leuk is om te doen! Wil je een keer paarse boerenkool eten of snoeptomaatjes in verschillende kleuren mee naar school? Dan kun je bij De Leukste Moestuin de groentezaden bestellen en dit zelf gaan kweken.

Er zijn complete moestuinstartpakketten, mini kweektuinsetjes (fruit, groenten, kruiden of eetbare bloemen), houten moestuinbakken, kweekkassen, kindertuingereedschap en diverse soorten makkelijke groentezaden. Ze test alles eerst uitvoerig met haar kinderen en zorgt voor kindvriendelijke instructies. Zo wordt moestuinieren voor kinderen één groot feest!

De Leukste Moestuinshop laat kinderen met plezier tuinieren

Insecten en vogels

De Leukste Moestuin focust zich niet alleen op het kweken van groente en fruit, maar ook op de natuur. Marije vindt het belangrijk dat kinderen kennismaken met de natuur en de dieren in de achtertuin zoals vogels en insecten. In de shop vind je veel natuur- en ontdekspeelgoed zoals loepboxen en insectenkijkers. Hiermee kun je perfect lieveheersbeestjes en torren bestuderen. Heb je veel vogeltjes in de tuin? Hang dan de vrolijke vogelhuisjes of raamvoederhuisjes op. Met de speciale ontdekboxen met bloemzaden en zoekkaarten kun je alles leren over bijen, vlinders en insectenhotels. Zo maak jij de tuin in een handomdraai geschikt voor insecten en vogels!

Natuur knutselpakketten

Kinderen zijn nieuwsgierig en leren over de natuur, maar daarnaast zijn ze ook graag bezig. Daarom heeft De Leukste Moestuin speciale DIY-boxen en knutselpakketten samengesteld, zodat je heerlijk zelf kunt gaan knutselen. Na een ochtend speuren in de natuur, kun je in de middag aan de slag met het maken van je eigen vogelhuisje, een tuinkabouter schilderen of je eigen kweekpotjes versieren.

Heb jij wel eens een moestuintje aangelegd met je kind? En wat heb je dan gekweekt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: