Top 5 kerstfilms

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is MV5BMTY4NjQ5NDc0Nl5BMl5BanBnXkFtZTYwNjk5NDM3._V1_.jpg

Drukke dagen vol familie bezoekjes en lekker eten. Als je tussendoor even een moment voor jezelf hebt is het heerlijk om één van de leukste kerstfilms op te zetten. Ik zette mijn Top 5 kerstfilms voor jullie op een rijtje.

1. A Christmas Carol

Het is Kerstavond 1843. Scrooges zakenpartner en beste vriend  Jacob Marley werd net begraven, waardoor Scrooge thuiskomt in een melancholische bui. Op kerstavond zit Scrooge alleen in zijn woonkamer wanneer de geest van zijn overleden vriend Marley verschijnt. Hij komt Scrooge waarschuwen dat hij zal moeten boeten voor al het kwaad dat hij anderen aandoet.

Acteurs: Patrick Stewart, Richard E. Grant en Joel Grey

2. Love Actually

Love actually is één van de leukste romantische kerstfilms. Een film vol liefde en humor die het liefdesleven volgt van 8 Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op zijn assistente, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft en een vader en stiefzoon het verlies van hun vrouw en moeder verwerken. Een heerlijke humoristische kerstfilm die je gezien moet hebben!

Acteurs: Hugh Grant en Colin Firth

3. Alles is liefde

In deze kerstfilm draait alles om de liefde. Klaasje, gespeeld door Wendy van Dijk, is gescheiden van Dennis, omdat hij Klaasje heeft bedrogen met de juf van hun zoontje. Hoewel hij haar terug wil, lijken zijn kansen verkeken als Klaasje een aantrekkelijke jonge minnaar tegenkomt. Simone, de beste vriendin van Klaasje, is de spil van haar gezin dat ze met strakke schema’s door het drukke dagelijkse leven leidt. Simone is getrouwd met Ted, maar voelt zich vaak buitengesloten en overbodig. Als hij wordt ontslagen durft hij het haar dan ook niet te vertellen. Badmeester Victor verheugt zich op zijn aanstaande huwelijk met Kees, zijn grote liefde. Terwijl 5 december nadert en alle liefdeslijnen bij elkaar komen via de mysterieuze Sinterklaasfiguur Jan, lijken de liefdesperikelen te worden overwonnen…

Acteurs: onder andere Michiel Romeyn, Carice van Houten en Wendy van Dijk

4. Alles is familie

De film Alles is familie gaat over de leden van een familie die allemaal op het punt staan belangrijke keuzes te maken in het leven. Deze film is in november 2012 in premiere gegaan en overtrof alle verwachtingen. De makers noemen Alles is Familie “het vileine zusje van Alles is liefde”. Een absolute aanrader!

Acteurs: onder andere Thijs Römer, Martine Bijl en Chris Zegers

5. The holiday

Een absolute aanrader in deze kerstfilms top 10! Amanda, gespeeld door Cameron Diaz, is een Amerikaanse vrouw met een heel druk leven als filmproducent. Iris, gespeeld door Kate Winslet, woont in een klein Engels dorpje en heeft de hoop op liefde opgegeven nadat ze voor de zoveelste keer de tweede keus is geworden van haar collega op wie ze al jaren verliefd is. Wanneer Amanda en Iris elkaar via een site voor woningruil leren kennen, besluiten ze twee weken van huis en leven te ruilen. In deze twee weken worden hun levens op zijn kop gezet.

Acteurs: Cameron Diaz, Kate Winslet en Jude Law

Welke kerstfilms vind jij het leukst?

1 Reactie

  1. december 27, 2016 / 4:44 pm

    The Holiday vind ik de leukste film, ook ontzettend vaak gekeken :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: