Vakantie Dubai Dag 3

Vandaag was mijn vakantie Dag 3. Dubai I still realy like you! Volgens mij begin ik ook te snappen waarom er zoveel mensen zijn die tijdelijk hier werken. Wat een heerlijk weer! rond de 25 graden en dat in december? Hell no, dat dat in Nederland voor komt.

Inmiddels is het een beetje vaste prik geworden om te gaan ontbijten in het winkelcentrum. Het is namelijk lekker dichtbij en er is vollop keus. Nee, geen tradationeel ontbijt. Ja wel lekker dikmakende echte maaltijden, die eigenlijk niet voor het ontbijt of zelfs de lunch bedoelt zijn. Maakt dat uit? Nee, niet echt. Op vakantie denk ik even niet aan de lijn, maar aan lekker genieten en ontspannen! Mijn maag vind dat fijn ;)

Cinnabon

Zodoende dat we na elke Brunch een lekkere cinnamon rol gingen halen bij Cinnabon.

Cinnabon

Ik heb hiervoor nooit eerder een cinnamon roll gegeten. Gek hé?

cinnabon-leeg

Dus eigenlijk zou ik niet kunnen weten dat dit de lekkerste cinnamonrolls zijn die ik ooit gegeten heb… Mijn man had ze ook nog nooit gegeten en onze vrienden daarentegen wel.

Cinnabon-freshmade

Ze worden hier vers gemaakt en zijn nog warm wanneer je ze op eet hmmmm!

Cinnamonrol-chocolade

Deze zijn met chocolade, my favorite <3

Cinnamonrol-chocolade2

maar ze hebben ook orginele met frosting nog meer yammiej!

Cinnamonrol-original

We kwamen bijna elke dag tot de conclusie dat Cinnabon de lekkerste cinnamon rolls ever heeft!

Aquarium & Underwater Zoo

dubai-aquarium

Nadat onze buiken goed gevuld waren en we bijna niet meer konden lopen. Leek het ons tijd om eens te gaan kijken naar het grootste aquarium ter wereld… De calorieën moesten tenslotte verbrand worden en het eten wat zakken! Wist je dat het aquarium 10 miljoen liter water bevat? Nou dat wist ik ook niet hoor! Ik las het gewoon op een bordje dat er naast stond :)

Ook las ik dat er meer dan 33.000 verschillende levende dieren in zitten. Zelf heb ik er maar een stuk of 20 kunnen spotten. Helaas heb ik ze niet allemaal op 1 foto kunnen krijgen. Dus als je ze in het echt wil zien, moet je hier zeker een keer een kijkje gaan nemen als je in Dubai bent!

Onder het aquarium door loopt er een walk through tunnel. Tegen betaling kun je onder het aquarium door lopen.

Ben je gek op het regenwoud, de Rocky Shore  en de living Ocean? Dan moet je zeker een kijkje gaan nemen bij de Underwater Zoo. Je kunt er gevaarlijke Piranha’s vinden (heb het niet getest), reuzekatvissen, otters, een pinguïn kolonie en nog heel veel meer…

Heb je geen last van hoogtevrees? Dan kan je het regenwoud bekijken vanaf een hangbrug hoog boven het bladerdak. Dit is een unieke ervaring die je nooit vergeten zal!

Mocht je vooraf je tickets al willen boeken voor deze attracties? Er zijn verschillende pakketten die je kunt boeken om in combinatie het Aquarium / de Underwater Zoo te bezoeken. De kosten voor een dergelijk ticket zijn 200,- Dirham oftewel  50,- euro.

Waterfall Dubai Mall

Dubai-mall-waterval1

Na al dit moois bewonderd te hebben bleven we voor ons gevoel een beetje in de natuurlijke sferen… We hoorden dat er in de Dubai mall een waterval zat. Alle gekheid op een stokkie. Waarom ook niet?

De waterval is echt hoog en loopt over de gehele hoogte van het winkelcentrum. Maar liefst 4 verdiepingen! Wat ik zelf jammer vind is dat hij versierd is met kunst sculpturen van menselijke duikers.

Dubai-mall-waterval

Dit doet wel wat af aan de mooie waterval, maar welk winkelcentrum kan zeggen dat ze er één heeft? Ja, de Dubai Mall. Er is zelfs nagedacht over de ritmische stroming van een waterval. Hij lijkt gewoon net echt!

De Dubai Fountain

Dubai-Fountain

De dubai fountain zoals iedereen hem noemt, ik hou het op fontein dat klinkt lekker nederlands! Bevind zich net buiten de Dubai Mall in de Burj Lake vlak voor de Burj Khalifa. De fontein is 275 meter lang en lijkt te dansen op het ritme van Klassieke, Arabische & wereld muziek. Eerlijk? Zo hoog lijkt het echt niet als je er staat hoor! Indrukwekkend is hij zeker wel. De fontein heeft vijf cirkels en twee centrale bogen en maar liefst 6600 lampjes in 25 verschillende kleuren. Elke nieuwe show die werd gegeven stonden we weer met open mond, genageld aan brug vlak voor deBurj Lake.

Het water spuit 140 meter omhoog en wij nog grappen dat het een metertje of 15 zou zijn. Op het moment dat de show start ben je betoverd… Je kan niet meer nadenken, maar alleen genieten van het moment. That’s how it’s supposed to be!

Dagelijks gaat de fontein aan op specifieke tijden (zie schema hieronder). Het reportoire bestaat uit 35 verschillende wereld nummers. Denk aan arabisch, swahili, italiaans, urdu en nog heel veel andere talen.

Hieronder een lijstje met de songs die ik heb gehoord:

Song title
Artist
Aabali HabibiElissa
All Night LongLionel Richie
Dhoom TanaSharukh Khan, Arjun Rampal
Enta Omri 
Ensan AktharAbdul Majid Abdullah
HeroEnrique Iglesias
I Will Always Love YouWhitney Houston
Lana AllahMohammad Abdu
Shik Shak ShokHassan Abou El Seoud
ThrillerMichael Jackson
WavesBijan Mourtazavi

Oke, ik geef het eerlijk toe we hebben eigenlijk te vaak gekeken! Maar dat komt omdat de show meerdere keren op een dag wordt gestart:

Middag Shows
Dagelijks behalve op Vrijdag: 13:00 & 13:30 in de middag
Vrijdag: 13:30 & 14:00 ’s middags

Avond Shows
Dagelijks: 18:00 tot 11:00 ’s avonds (om de 30 minuten)

Filmpje Vakantie Dubai Dag 3

Wil je de fontein live zien? Bekijk dan hieronder het filmpje…

Wat vinden jullie van de Dubai Fountain?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: