Vakantie Dubai Dag 5

Vandaag vertel ik jullie wat we deden op Vakantie Dubai Dag 5! Ook vandaag is er weer een filmpje gemaakt. Check het filmpje aan de onderkant:)

Ontbijten Bayt Al Wakeel

Bayt-Al-Wakeel

Omdat het vandaag erg warm was, zo rond de 28 graden. Leek het ons leuk om te gaan eten in een van de oudste gebouwen van Dubai. Restaurant Bayt Al Wakeel. Het gebouw bestaat al vanaf 1935 en is gemaakt van modder, koraal en houten balken.

Bayt-Al-Wakeel2

Bayt el Wakeel is gelegen naast de Textiel Souk en aan de Dubai Creek. Het terras is een ideale plek om de Dhows en Abras die op het water varen te bekijken.

Dubai Creek

De Dubai Creek is gelegen in de wijk El Hamriya in Bur Dubai. Als je over het water kijkt zie je Burj Nahar.  Een wachttoren die in de oudheid gebruikt werd om Dubai te bewaken tegen aanvallen.

abrastations

Langs het water vind je de vele abrastations, deze zijn zowel in Deira als in Bur Dubai gelegen. Een tocht met een abra is prima te combineren met een bezoekje aan de Gold Souk welke in de wijk Deira is te vinden. Voor het  bedrag van 1 dirham, omgerekend zo’n 20 cent, vaart je met een houten abra naar de overkant van de Creek.

abra

Wij hebben dit niet gedaan, met onze kleine booboo leek het ons niet zo verstandig om op zo’n bootje te gaan zitten. De golven waren namelijk redelijk hoog.

Spice souk, Textile Souk

Wanneer je vanuit Bayt Al Wakeel doorloopt komt je automatisch op de Souk terecht.

Souk_textile

De Souk bestaat uit verschillende onderdelen. Zo heb je een gedeelte waar alleen souveniers, kussens en schoenen worden verkocht.

Souk_schoes

Veel shops bieden hetzelfde aan en is het is natuurlijk de bedoeling dat je goed onderhandeld. Mijn ervaring is dat ze het product vaak voor 1/5 kunnen verkopen van de prijs die ze jou geven. Afdingen dus!

textile_souk_2

Als je doorloopt kom je op de Spice Souk terecht.

Spice_souk

Nog wat verder doorlopen en daar is de Textile Souk. Hier kun je allerlei mooie stoffen erg goedkoop inkopen.

Textile_souk_3

Ik heb er zelfs Sari stof gezien!

Massage Best Relaxation Spa

Na zo’n hele dag wandelen word je best wel moe. En als je op vakantie bent wil je natuurlijk ultiem genieten en ontspannen.

Best_relaxation_spa6

Omdat wij allemaal wat vast zaten en begrepen van onze vrienden dat de Thaise massage hier goed en goedkoop was gingen we langs bij Best Relaxation Spa.

Best_relaxation_spa2

Omdat wij allemaal wat vast zaten en begrepen van onze vrienden dat de Thaise massage hier goed en goedkoop was gingen we langs bij Best Relaxation Spa.

Best_relaxation_spa1

We werden onderhanden genomen voor een Thaise- & nek-, schouder-, rug massage. van 90 minuten.

Best_relaxation_spa5

Omgerekend betaalden we hier zo’n 45 euro voor. Niet duur voor Nederlandse begrippen.

Best_relaxation_spa3

Achteraf deden ze ook nog wat raars met onze voeten en handen, maar het voelde wel heel relax. Soort van aparte tinteling. Geen idee wat het was, maar het voelde goed!

Best_relaxation_spa4

Ik moet heel eerlijk zijn. Ik heb nog nooit in mijn leven zoveel pijn ervaren, want de Thaise dames kennen geen genade. Maar eerlijk is eerlijk toen ik uit de massage ruimte liep voelde ik me in de hemel. Super ontspannen en net of ik een nieuw lichaam had gekregen.

Zoeken naar Turkish Rooftop

In het boekje wat we gekocht hadden bij de Action stond dat je goede waterpijp kon roken bij de Turkish Rooftop. Na lang zoeken hebben we dit helaas niet gevonden. Bleek achteraf dat we een hotel ernaast moesten zijn. Bummer! Morgen gaan we het nog eens proberen… Maar we maakten wel super mooie foto’s van de omgeving. Waaronder deze:

gebouwen

en deze:

gebouwen2

Filmpje Vakantie Dubai Dag 5

2 Reacties

  1. januari 15, 2016 / 12:04 pm

    Wow die bergen met kruiden wat zal het daar lekker ruiken. Super leuk overzicht weer, die gebouwen daar zien er indrukwekkend uit.

  2. januari 27, 2016 / 9:02 am

    De gebouwen zijn zeker indrukwekkend Nesrin. Als je op de spice souk komt wil je echt alles meenemen… Ik was alleen bang dat het misschien bij de douane eruit gehaald zou worden. Dus ik heb niet veel meegenomen helaas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: