Vakantie Dubai Dag 6

Helaas is het vandaag alweer dag 6 van onze vakantie en morgen is het oud en nieuw! Woehoe! Vandaag gaan we hiervoor de nodige voorbereidingen treffen.

Ontbijten Ribs and Rumps

Maar eerst ontbijt! Dit maal bij Ribs and Rumps. Ze hebben van alles… Maar wij gingen meestal voor één van deze drie. The orginal, The chees of The Double.

menu_kaart_ribs_and_rumps

Ze hebben dus Amerikaanse burgers, spareribs, steak en super lekkere alcoholvrije cocktails! Die we maar al te graag uit probeerde. Het toffe was dat je ze hier ook kon bestellen zonder toegevoegde suiker. Ze smaakte zonder suiker nog steeds even lekker. Hmmm! Fresh and healthy!

Cocktail_ribs_and_rumps

Zo ziet The Cheese eruit, eigenlijk gewoon een Cheese Burger, maar dan van 250gr rundvlees! In veel eetgelegenheden kreeg je er standaard friet bij. I love friet, patat, patatekes, maar na elke dag friet eten vind ik het niet zo lekker meer:(

Burger_ribs_and_rumps

Voor een burger betaalde je tussen de 50-70 AED omgerekend is dit € 12,50- € 17,50. Niet goedkoop, maar dat kan ook niet voor zulke ambachtelijke burgers. Het liefst zou ik de smaak voor jullie in deze blog willen posten, maar ik zou niet weten hoe! Ga je ooit naar Dubai? Aanrader: Breng dan zeker een bezoek aan Ribs and Rumps!

Abdullah_ribsandrumps

Wat kijkt hij toch vrolijk. Liefde gaat door de maag.

Reserveren Oud & Nieuw

Vandaag is het één dag voor oud en nieuw in Dubai. Eigenlijk kwamen we speciaal naar Dubai voor het prachtige vuurwerk en wilde we graag de sfeer rond oud en nieuw in het buitenland opsnuiven. Omdat hier veel rijke mensen wonen zijn de plaatsen rond de Burj Khalifa die te reserveren zijn, ontzettend duur. Denk aan prijzen vanaf 300 AED tot 2000 AED.
Bij sommige krijg je een zoveel gangen diner en bij andere heb je helemaal geen eten. We zijn bij alle eet gelegenheden geweest rond de Burj Khalifa, goed oriënteren met zulke prijzen leek ons wel belangrijk.

The address hotel, Cala bar, Zeta Poolbar

We vonden twee super vette clubs de Cala bar en de Zeta Poolbar die gelegen waren op een verdieping van “The Address Hotel“. Eigenlijk wilde we hier graag reserveren, omdat je vanaf hier het vuurwerk goed kon zien. Check maar is onderstaande foto’s dan snap je waarom.

Calabar

Je hebt hier een super mooi uitzicht. Je ziet de Burj Khalifa recht voor je.

Calabar_Zetabar5

Je hebt zowel rechts als links, hieronder te zien een bar.

Calabar_zetabar3

Net achter de zwarte rand ligt het zwembad dat je hieronder ziet.

Calabar_zetabar

Adembenemend uitzicht. Wauw! Als je je 90 graden omdraait zie je onderstaande.

Calabar_zetabar4

Alles is aangekleed met exotische planten. Je hebt het idee in een oase terecht te zijn gekomen. Heaven?

Calabar_zetabar2

Nadat de Zeta poolbarclub vol zat hadden we met de andere Cala bar een overeenstemming bereikt over het reserveren van een tafel. Maar achteraf bleek dat we vanwege onze BooBoo (baby) niet mochten reserveren. Het was een club waar alcohol werd geschonken en baby’s waren niet toegestaan. Helaas pindakaas, wij gingen voor onze derde optie.

Zahr El Laymoun

zahr-el-laymoun-ingang

We hebben gereserveerd bij Zahr el Laymoun.

zahr-el-laymoun_binnen
zahr-el-laymoun_binnen

De kosten hiervoor waren 63 AED oftewel € 250,- p.p. een hoop geld.. maar er zit lekker eten in begrepen dus het is het waard!

zahr-el-laymoun2_binnen

Je ziet de foto’s in de volgende update!

Dinnie&Me

Yoghertland

Een dag zonder Yoghertland en vers fruit voor ons lieve mannetje was natuurlijk uit den boze! Wat zo leuk is aan yoghertland is dat je zelf je yoghert ijs kan samenstellen.

Yoghertland

Er zijn verschillende smaken yoghertijs. Zelf was ik erg gek op de kokos, maar de traditionele vanille blijft ook heerlijk.

Yoghertland2

Van yoghert en fruit groei je… Hij in de lengte en tantie in de.. Breedte :/

Dikke auto’s

Bij het zoeken naar een geschikte chill plek voor oud en nieuw kwamen we een hoop dikke auto’s tegen. Deze Lambo’s moesten natuurlijk even op de foto!

auto1
auto3
auto2
lambo3
lambo1
lambo2

Turkish Rooftop

Omdat we nu eindelijk wisten waar de Turkish Rooftop zich bevond zijn we hiernaartoe gegaan om lekker te eten en een waterpijpje te roken. Wat wel tof is dat ze het hele dak hadden vol gezet met Turkse tenten en vandaar dat ze het dus de Turkish Rooftop noemen.

turkish_rooftop

Helaas viel het eten wat tegen. nee, geen foto’s van het eten, maar wel van een afschuwelijke vieze Turkse koffie!

turkish-coffee

Filmpje Vakantie Dubai Dag 6

2 Reacties

 1. januari 22, 2016 / 5:02 pm

  Wow die auto’s :) Het lijkt mij echt een hele beleving daar in Dubai. Bijzonder om mee te maken. Toch ook een wereld van verschil met nederland lijkt mij!

  • januari 22, 2016 / 7:57 pm

   Hey Saskia,

   Dat is het zeker een wereld van verschil. Vakantie is leuk, maar daar werken en wonen? Lijkt me toch een ander verhaal. De meeste mensen moeten er hard werken en ook nog eens lange dagen. Het land waar alles kan en het leuk is op vakantie. Daarom wonen de meeste mensen die we ontmoette of al kenden er ook maar tijdelijk… living the dream they say!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: