Vakantie Dubai Dag 7

Het heeft weer even geduurd voor er een Vakantie Dubai dag 7 online kwam. Vooral deze update is erg spannend! Want we maakten een hoop mee vandaag!

Dineren by Zahr El-Laymoun

Bijna 2 uur waren we onderweg, van de parkeerplaats naar Zahr El-Laymoun. Vandaag is er top drukte. Veel mensen komen kijken naar de Burj Khalifa. Zahr El-Laymoun ligt hier vlakbij en is daarom wat lastiger te bereiken, maar het is ons gelukt!

Souk-el-bahar

De reservering bij Zahr El Laymoun was goed verzorgd! De tafel was leuk aangekleed met Oud en Nieuw attributen. Toeters, slingers en ook zelf een sjeik hoed.

Zahr_El_Laymoun_Tafel

Onze kleine vriend vond hem in eerste instantie erg leuk… maar na een tijdje werd het hoedje al een beetje te zwaar. Zijn hoodfje was ook veelste klein voor zo’n grote hoed met sjaal eraan.

kleine-sjeik

Gelukkig bleef hij lachen en wat is hij dan knap!

Hummus

De tafel was gedekt met verschillende voorafjes. Zoals bijv Moutabal.

Zahr_El_Laymoun_Tafel_detail

Ook werd er een aantal keer vers warm pita brood bijgevuld. Heerlijk!

moutabel

Daarnaast hadden we hummus en nog een aantal andere groenten dipjes, die wij niet echt kende.

Brand Adress Hotel & Evacuatie

Souk-el-bahar2

We zaten dus lekker te dineren aan de overkant van het Address Hotel. Deze zie je links en wij zaten bij het restaurantje rechts, helemaal achteraan. Helaas kwam ons diner een abrupt einde. We zagen namelijk The Address Hotel in de brand staan. In eerste instantie dachten we dat dit snel geblust zou worden en dat iemand het allang had doorgegeven aan de brandweer, maar de medewerkers om ons heen bleven driftig eten uitserveren. De brand laaide snel op en leek zich te vermenigvuldigen van de 10de naar de 20ste en al snel de 30ste verdieping. Binnen 5 minuten tijd stond de ene helft van het gebouw in de brand en kwamen er brokstukken naar beneden. Eigenwijs als we zijn bleven we natuurlijk filmen… maar eigenlijk was het te gevaarlijk en al snel werden we geëvacueerd naar de binnen plaats van Souk Al Bahar. Uiteindelijk kon men de brand niet onder controle krijgen en hebben we de uren voor oud en nieuw uren op straat moeten doorbrengen.

Vuurwerk

We kwamen speciaal voor deze vuurwerk show naar Dubai. De vuurwerk show die wordt geven vanaf de Burj Khalifa. Nou om eerlijk te zijn stond ons hoofd niet meer naar vuurwerk. Naar het hotel gaan was geen optie, want we konden niet bij onze auto komen door de evacuatie. Taxi’s reden af en aan en het was onmogelijk om er eentje te bemachtigen. We hoorden mensen om ons heen zeggen dat de vuurwerk show niet door ging bij de Burj Khalifa en na een aantal uur op een stoeprand gezeten te hebben kon het ons eigenlijk niet meer zo heel veel schelen. Inelkaar gekrompen van de kou, geschokt en hongerig wachten we rustig af tot twaalf uur.

Ineens besefte we dat het bijna twaalf uur was. Na een aantal honderd meters gelopen te hebben konen we toch nog een goed uitzicht op de Burj Khalifa bemachtigen en het vuurwerk filmen. Ben je er benieuwd naar? Check dan even het filmpje hier onder.

Filmpje Vakantie Dubai Dag 7

In mijn ogen was de vuurwerk show minder spectaculair en lang dan andere jaren. Maar waarschijnlijk had dit ook te maken met wat we allemaal meegemaakt hadden die avond. Na twaalven hebben we met moeite een plekje weten te bemachtigen in een burger bar. Hier hebben we ons tegoed gedaan aan een lekkere burger met friet en gewacht tot we eindelijk onze auto uit de garage konden krijgen om naar het hotel te rijden.

Update 04:25 we zijn eindelijk in ons hotel aangekomen en zijn afgepeigerd van het wachten, het stressen en de grote menigte die geëvacueerd was.  Onze thuis fronten waren erg bezorgd en we hadden inmiddels al een aantal whatsappjes en telefoontjes ontvangen.

Al met al hebben we vandaag iets geleerd. Elke nieuwe dag is een nieuwe dag en reden voor een feestje. Besteed je tijd wijs en met de juiste mensen. Wij waren dankbaar dat wij niet in dit hotel verbleven en hebben gebeden voor alle mensen die er wel een kamer hadden. Gelukkig is het redelijk goed afgelopen en zijn er 13 gewonden gevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: