Valentijnskaart met hartjes

Valentijnskaart met hartjes

Sinds een maand heb ik een Silhouette Cameo 4. Ja, je leest het goed! Maar man man, wat is het wennen om met deze machine mooie dingen te maken. Anderzijds, wat kun je er ontzettend veel mee! Als allereerste DIY project maakte ik voor Valentijnsdag deze romantische Valentijnskaart met hartjes in Illustrator. En liet hem snijden door de Silhouette Cameo. Kijk je mee?

Valentijnskaart met hartjes

Alle begin is moeilijk, dus het leek mij het beste om maar gelijk van start te gaan met mijn Silhouette Cameo 4. Geen gedoe met uitzoeken, wachten. Nee, lekker experimenteren. Uiteindelijk heeft het met wel een mat gekost, maar goed. Dat is niet erg. Het is een ontzettend mooie kaart geworden, waarvoor ik het A5 papier van de action heb gebruikt. Er zitten meerdere kleuren in de verpakking, natuurlijk koos ik voor rood.

Tip: En heb je geen Silhouette Cameo? Dan kun je zelf natuurlijk ook deze Valentijnskaart met hartjes maken. Teken een aantal hartjes op wat dikker papier. Steek er in het midden voorzicht een prikpen door. Of iets anders scherps waarmee je een gaatje kan maken. Steek hier de punt van je schaar doorheen. En knip je vervolgens de hartjes stuk voor stuk uit. Het idee is natuurlijk hetzelfde, alleen doe je het dan met de hand.

Valentijnskaart met hartjes

–> Meer lezen over Valentijnsdag? Klik hier.

Toen het design eenmaal uitgesneden was, heb ik er een reflecterend papiertje achter geplakt. Hiervan verkopen ze verschillende blokken in vierkant formaat bij de action. Er zitten verschillende patronen en kleuren in. Ik vond deze rainbow achtige rode kleur het beste passen.

Daarna heb ik de pentool gebruikt om de letters met een goudenpen op het kaartje te laten tekenen. Hiervoor heb je natuurlijk geen Cameo nodig. Ook dit kan je prima met de hand. Moet je meerdere kaartjes maken? Dan is een Silhouette Cameo hiervoor wel erg handig. Anders kan je nog wel eens last krijgen van een lamme arm. Kijk nou hoe mooi deze Valentijnskaart met hartjes is geworden.

En mocht je zelf geïnteresseerd zijn om een Silhouette Cameo 4 te kopen? Dan kan ik je van harte aanbevelen de stap te wagen als je veel van knutselen en personaliseren houdt!

Zou jij deze kaart voor valentijn willen krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: