Verzorgde handen en nagels, zo doet je dat!

nagels categorie

Je handen zijn het visite kaartje betreffende verzorging. Je hebt ze altijd nodig en ze hebben het zo nu en dan zwaar te verduren. Wanneer je kiest het verzorgen van je handen is alleen een crème smeren niet genoeg. Neem ook eens je nagels eens mee en verzorg ze goed! In deze blog vertel ik je, hoe jij jezelf thuis een heerlijke manicure geeft. En geef ik je tips voor verzorgde handen en nagels.

Zorg voor je nagelriemen

Verzorgde nagelriemen = gezonde nagels. Wanneer je je handen veel wast of in de winter wanneer het koud is drogen je nagelriemen snel uit. Hierdoor zien niet alleen je nagels, maar ook je vingers er onverzorgd uit. Doe je er niks aan? Dan krijg je ook sneller last van velletjes.

Verzorgde handen en nagels, zo doet je dat

Investeren in een goede nagelriemolie is daarom erg belangrijk. Nagelriem olie is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo heb je deze in handige pennen waarmee je je nagelriemen kunt aantippen, of in een flesje met pipet. Stop de olie in je tas of zet deze in de badkamer of op je nachtkast. Gebruik de olie voor een optimaal resultaat minimaal twee maal per dag, en mocht het lukken het liefst drie keer per dag. Zo houd je je nagelriemen gehydrateerd en beschermd. En je zult zien dat je nagelriemen ook een stuk beter aanvoelen. Verwacht niet na één of twee keer gebruiken wonderen, maar geef het minimaal een week de tijd om het verschil op te merken.

Lees ook: Waar is nagelriemolie goed voor

Nagelriemen terugduwen

Zijn je nagelriemen lekker soepel na het aanbrengen van een nagelriemolie? Dan is het tijd om je nagelriemen terug te duwen. Wanneer je dit regelmatig doet, zien je nagels er verzorgd uit.

Ga je je nagels lakken? Duw je nagelriemen dan terug alvorens je hier aan begint. Duw de nagelriem terug met een bokkenpoot. Meestal is dit voldoende, maar heb je last van uitstekende stukjes gebruik dan een nagelriemenschaartje of nagelknippertje om deze af te knippen.

Doe je dit vaak onderweg? of wil je gewoon wat bij de hand hebben voor als je je nagelriemen verzorgen moet? Gebruik dan een nagelriem verzorgingsset

Behandel met nagellak remover

Indien je nog nagellak op je nagels hebt is het handig om deze er eerst met nagellak remover erover te halen. Zo zijn je nagels nagellak, maar ook vet vrij.

Nagels vijlen

Maak nu je handen schoon met een handgel. Of was ze onder de kraan. Neem een nagelvijl met grit (grit is het korrelvormige materiaal op de vijl, dat lijkt op schuurpapier), want deze is het beste voor je nagels. Vijl je nagels hiermee in de gewenste vorm.

Je vind hieronder een aantal nagel vijl vormen. Kies een vorm die het beste bij jou past:

 • Rond: Dit is de meest gebruikelijke nagelvorm. Met ronde nagels lijken je vingers en nagels langer.
 • Ovaal: Dit is een ideale vorm voor wanneer je houdt van korte nagels.
 • Vierkant: Of je nou korte of lange nagels hebt, vierkant is een vorm waar je van moet houden. Je zweert erbij of je vind het helemaal niks.
 • Squoval: Deze vorm is minder recht dan de vierkante vorm, maar niet zo gebogen als de ovale vorm. Deze vorm is ideaal om te gebruiken wanneer je een breed nagelbed hebt.
 • Stiletto: Je ziet hem af en toe voorbij komen: de gewaagde stiletto. Meestal wordt deze vorm toegepast bij lange nagels.

Heb je een keuze gemaakt voor de vorm? Maak dan eerst je handen en nagels droog alvorens je gaat vijlen.

Tip: Vijl altijd in één richting, maar nooit heen en weer. Hierdoor kun je nagels scheuren. En daarnaast voelt ook niet fijn aan voor je nagels.

catrice peel off nagellak

Finishing touch: Breng een lak aan

Om je nagellook helemaal af te maken kun je een nagellak aanbrengen. Lees hier alles over nagellak.

Tips om je handen te verzorgen

Ondanks dat je je handen vaak wast, er in de zon mee zit of mee in de kou loopt kun je ze prima verzorgen als je maar de juiste stappen weet:

 • Water droogt je handen uit:
  Gebruik altijd huishoudhandschoenen bij het afwassen. En was je handen niet té vaak.
 • Verwijder dode huidcellen:
  Gebruik één tot twee keer per week een handscrub om dode huidcelen te verwijderen.
 • Hydrateer je handen:
  Smeer je handen regelmatig in met een hydraterende handcrème. Zorg dat je altijd een handcrème bij je hebt. Zodat je lekker kunt blijven smeren!
 • Overnight handcreme + katoenen handschoenen:
  Je kunt gaan voor het gebruik van een intensievere en duurdere handcreme. Maar je kunt ook dezelfde handcreme gebruiken en het effect versterken door katoenen handschoenen te dragen terwijl je slaapt. Zo kan de crème goed intrekken en beter zijn werk doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: