Waar is nagelriemolie goed voor? En hoe vaak nagelriemolie gebruiken?

Je nagels dagelijks verzorgen, dat doet bijna geen enkele vrouw die ik ken. Best gek, want we gebruiken wel dagelijks dagcrème voor onze huid. Waarom dan niet hetzelfde voor onze nagels en nagelriemen doen? Onze nagelriemen zijn redelijk kwetsbaar en worden vaak snel droog als je ze niet de verzorging geeft die ze nodig hebben. Loshangende velletjes of ontstekingen rond je nagels… brrr daar wordt niemand blijf van. Ik vertel je vandaag waar nagelriemolie goed voor is en hoe je het zou moeten gebruiken om te zorgen dat je nagelriemen weer gezond worden.

beschadigde nagels herstellen

Wanneer gebruik je nagelriemolie?

Je gebruikt het wanneer je last hebt van droge nagels of nagelriemen. Of wanneer je last hebt van loslatende velletjes rond je nagels. Als je er aan gaat zitten, of ze eraf trekt wordt het alleen maar erger… Ook wanneer je kunstnagels hebt wordt geadviseerd om nagelriemolie te gebruiken.

Wat doet nagelriemolie?

Nagelriemen hebben we niet zomaar, maar dienen als een bescherming voor onze nagelwortels. Gezonde nagelriemen zijn dus belangrijk voor sterke en lange nagels. Heb je last van pijnlijke nagelriemen of velletjes? Dat betekend dat je nagelriemen uitdroogt zijn.

Nagelriemolie helpt je bij het voeden en verzorgen van:
De huid rondom je nagels, de nagels zelf & je nagelriemen.

Het is namelijk een vocht inbrengend en voedend product. De olie is ontworpen om de huid rondom je nagels en de nagelriemen te hydrateren en soepel te maken, zodat je nagelriemen en nagelwortel gezond blijven. Maar ook draagt nagelolie bij aan je nagels hydrateren.

Hoe nagelriemolie gebruiken?

Neem een paar druppeltjes nagelolie en breng dit aan op je nagelriemen. Is het erg als de olie op je nagel of nagellak komt? Nee, het aanbrengen hoeft niet heel nauwkeurig, want je masseert de olie in op je nagelriemen en op je nagelbed. Zo hydrateer je niet alleen je nagelriemen, maar ook je nagels zelf.

Hoe vaak nagelriemolie gebruiken?

In principe zou je dagelijks je nagelriemen moeten insmeren en masseren. Het liefst ’s ochtends en ’s avonds om het gewenste effect te krijgen.

Vaak hoor ik dat het insmeren van nagelriemen zo’n gedoe is en dat het wordt vergeten. Zelf zet ik de olie voor mijn nagelriemen op het nachtkastje en smeer ik voor het slapen gaan mijn nagels en nagelriemen in. Zo kan het de hele nacht lekker intrekken en word je wakker met verzorgde nagels.

verschillende soorten nagelriemolie en de ingrediënten

Welke nagelriemolie gebruiken?

Welke nagelriemolie gebruiken om je nagels gezond te houden? Hier kan ik niet een eenduidig antwoord op geven.

Nagelriemolie ingrediënten

Het gaat namelijk om de ingrediënten in de olie voor je nagelriemen en welk effect je ervan verwacht. Wil je je nagels alleen hydrateren? Dan volstaat een goedkope nagelriemolie met alleen een basisolie. Wil je meer bereiken zoals je huid en nagels echt herstellen dan zijn toegevoegde vitamines ook belangrijk.

Een goede olie voor nagels bestaat uit een aantal werkzame stoffen:
Zoals eerder genoemd de oliën die bekend staan om het verzorgende effect. De hydraterende stoffen, die zorgen voor het vocht herstel en de vitamines die zorgen voor de beschermende functie voor invloeden van buitenaf.

Basis oliën

Goede basis oliën voor een nagelriemolie zijn: amandelolie, jojoba-olie of abrikozenolie. Maar ook worden sesamolie en zonnebloemolie gebruikt.

Het is ook belangrijk om te kijken of er een plantaardige olie is toegevoegd of minerale olie wordt gebruikt. Plantaardige oliën trekken sneller in en dringen door tot aan je nagelplaat. Minerale oliën daarentegen, kunnen op je nagelplaat blijven liggen, of juist zorgen voor een beschermend laagje, zodat het vocht wat al in je nagels of nagelriemen zit er niet meer uit kan. Dit beschermende laagje zorgt er aan de andere kant ook weer voor dat er geen vocht meer bij kan. En dit is niet het effect dat je bereiken wilt bij het gebruik van nagelriemolie.

Hydraterende ingrediënten

Hydraterende ingrediënten zoals bijvoorbeeld: aloë vera, dit is een belangrijke werkstof in de olie.

Toegevoegde vitamines

Vitamines zijn eveneens belangrijk om het soepele en verzorgende resultaat te krijgen.

Vitamine A: Stimuleert de celproductie en wordt door dermatologen in zeer geconcentreerde samenstelling gebruikt om de verouderde huid te vernieuwen en te behandelen.

Vitamine B2: is een in water oplosbare vitamine en wordt ook wel riboflavine genoemd. Deze vitamine is betrokken bij de energievoorziening en belangrijk voor gezonde huid.

Vitamine D: Speelt een belangrijke rol bij de celgroei en celdeling, zoals in het immuun(afweer)systeem.

Vitamine E: Voedingsstof met krachtige antioxidanten, voedt de nagel en huid en heeft helende eigenschappen.

Daarnaast kan het belangrijk zijn om te kijken naar hoe de ingrediënten .

nagelriemolie met pipet of met kwastje

Nagelriemolie met pipet of met kwastje?

Je hebt nagelriemolie verpakking met kwastjes of met een pipet. Wat is het verschil? En welke kun je het beste kopen?

Het beste kun je gaan voor een flesje met pipet, omdat dit hygiënischer werkt een kwastje. Met een kwastje raak je namelijk steeds je huid aan en daarna stop je hetzelfde kwastje weer terug in het potje. Hierdoor kunnen er onbedoeld vuil of bacteriën in de olie komen, die je vervolgens weer steeds op je nagels smeert.

hoe snel zie je resultaat na gebruik nagelriemolie

Hoe snel zie je resultaat bij het gebruik van nagelriemolie?

Dit is lastig te zeggen, iedereen is anders en het resultaat is dus per persoon verschillend. Maar vaak zie je een duidelijk verschil als je een maand lang dagelijks nagelolie gebruikt.

Kun je beschadigde nagels herstellen met nagelriemolie?

Bij beschadigingen is vaak de bovenste laag van de nagelplaat beschadigd. Deze laag beschermt normaal gesproken je nagel tegen de invloeden van buitenaf. Zo kan bijvoorbeeld water makkelijker de nagel binnendringen en schade veroorzaken.

Het ongedaan maken van de beschadiging van de beschermlaag, dat kan een deze olie niet. Wat het wel kan is de nagel en nagelbed flexibeler maken, zodat je nagels sneller en makkelijker kunnen groeien. En dus heb je sneller weer gezonde nagels.

–> Lees ook: Beschadigde nagels herstellen

Waar nagelriemolie goed voor is? Dat weet je nu aan het einde van dit artikel: voor gezonde en sterke nagels en nagelriemen en mooie verzorgde handen. Ook weet je nu dat het belangrijk is om te letten op de ingrediënten als je een nagelriemolie koopt. En hoe je dus de beste nagelolie vindt. Daarnaast is het verstandig om te letten op de verpakking en te gaan voor een nagelolie met een pipet in plaats van een kwastje.

Nagelriemolie aanschaffen?

Als je nagelriemolie gaat kopen is het handig om te kijken naar de samenstelling van de olie. Het beste kun je gaan voor een variant waar amandelolie in verwerkt zit. Amandelolie is een verzachtende olie die geschikt is voor droge nagelriemen en nagels. De olie reguleert het vochtgehalte in je huid en gaat huidveroudering tegen door het hoge gehalte aan vitamine A en E, waardoor jouw nagels en nagelriemen heerlijk zacht en soepel achterblijven.

Aanraders vind ik deze twee nagelriemolies:

Wil je liever gaan voor een échte budgetvariant?
Dan raad ik je de nagelriemolie van de Kruidvat aan.

Gebruik jij dagelijks nagelriemolie?
Zo ja, welke gebruik je?

2 Reacties

 1. Aliye
  januari 1, 2020 / 2:40 pm

  Ik ga het zeker proberen👍🥰

  • Mariëlle
   Auteur
   januari 2, 2020 / 8:54 pm

   Zeker doen, het scheelt mij een hoop velletjes en de verleiding om eraan te pulken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: