Vitaler met RIES Oolong thee en kruidenextracten

Vitaler met Ries Oolong thee en kruidenextracten

Ben je helemaal in voor een relax momentje? Ik probeerde deze biologische thee die helpt je vochthuishouding op peil te houden, je vitaliteit bevorderd, ontgiftend werkt en huidveroudering tegen gaat.Vitaler met Ries Oolong thee en kruidenextracten ik vertel je er meer over in dit artikel.

Ries Oolong thee en kruidenextracten

RIES Herbal Tea is biologisch, looizuurarm en theïne-arm, wat fijn is voor de maag. De thee werkt vitaliserend en ontgiftend. Onze oolongthee vermindert stress, stimuleert een lagere bloeddruk en verlaagt de kans op tandbederf dankzij de antibacteriële werking. De antioxidanten in de thee helpen tegen huidveroudering en dragen bij aan de lever-detox, wat bij huidproblemen als acne en eczeem helpt

Vitaler met Ries Oolong thee en kruidenextracten

Oorspong

De China Golden Oolong is een verfijnde theesoort uit  een zuidelijke provincie van China. De gouden puntjes zijn afkomstig van de ontluikende, verse theeloten en geven een extra smaakbeleving mee. Deze theesoort heeft een heerlijke, zachte en zoete smaak en is energetisch neutraal.

De RIES Herbal thee is een biologische en hoogwaardige kwalitatieve thee, afkomstig van de RIES plantage op de grens tussen de Chinese provincies Yunnan en Guangxi. Het is een halfgefermenteerde thee. Een kopje RIES herbal thee bevat 40-48 mg theïne. Dat is minder dan in zwarte thee (60-80 gr theïne, energetisch warm) en net iets meer dan in groene thee (30-40 gr theïne, energetisch koud).

Vitaler met Ries Oolong thee en kruidenextracten

Zo ziet de thee er van dichtbij uit. Het zit dus in een handige bewaarkoker die je dus gemakkelijk kunt hergebruiken.

Hoe maak je de Oolong thee?

Zet een kop oolongthee met 1 gram RIES Herbal Tea en laat het 2 à 3 minuten trekken.

Vitaler met Ries Oolong thee en kruidenextracten

Werking Oolong thee

De thee stimuleert vetverbranding en vermindert eetlust. In termen van Traditionele Chinese Geneeskunde: Het versterkt de Milt energie, en voert damp af. Andere werkingen zijn het stimuleren van een lagere bloeddruk, het vermindert de kans op tandbederf dankzij de antibacteriële werking, en antioxidanten helpen tegen veroudering van de huid. Verder stimuleert oolongthee de lever-detox, wat ook helpt bij huidproblemen als eczeem en acné.

Naast deze vitaliserende basisthee zijn er kruidenextracten ontwikkeld met ieder een specifieke werking, ter ondersteuning van processen als afvallen, vitaliteitsverbetering, het verhogen van de weerstand en huidverbetering. De werking van het vloeibare kruidenextract, wordt hieronder uitgebreid beschreven.

De thee is los te koop, of in combinatie met een kruidenextract naar wens.

Vitaler met Ries Oolong thee en kruidenextracten

RIES Kruidenextract

Bij de basisthee kies je een vloeibaar kruidenextract (op waterbasis). Daarvan hoef je slechts 3 druppels toe te voegen aan een kop Herbal Tea. Met deze effectieve kruidenextracten kan je jouw thee dus afstemmen op je eigen behoefte. De kruidenextracten hebben nauwelijks tot geen invloed op de oorspronkelijke, zachte smaak van oolongthee. Er zijn zes verschillende extracten.  Zoals bijvoorbeeld immuunversterkend, nog krachtiger vitaliserend of ontgiftigend of voor een mooie huid, of bijvoorbeeld vrouwenklachten. De RIES kruidenextracten (Hydrofiele Concentraten) zijn moderne, hoogst actieve, zeer veilige en aangename producten. ​

Werking Kruidenextract

Ik koos voor het Kruidenextract ‘Warm & Relax‘. Dit extract draagt bij aan een betere doorbloeding: het verhoogt de huidweerstand en zorgt voor een goed doorbloede huid door de positieve werking van kaneel. Het extract helpt ook bij het voorkomen van koude handen en voeten. Dankzij de verwarmende en ontspannende werking kan kaneel daarnaast een positieve bijdrage leveren aan de versoepeling van spieren en gewrichten en de haarkwaliteit doordat het de haarwortel beter voedt. Hierdoor kan haaruitval verminderen.

 • Symptomen
  Kouwelijkheid, stramme spieren en gewrichten, haaruitval.
 • Eigenschappen kaneel
  Kaneel verwarmt en beweegt. Zorgt voor het opheffen van stagnaties, waardoor een betere doorbloeding mogelijk is.
  Toevoer van energie (meridianen): hart, longen en blaas.

Vitaler met Ries Oolong thee en kruidenextracten

10 redenen om de Oolong thee van RIES eens te proberen

 • Oolongthee: het beste van groene en zwarte thee gecombineerd
 • Biologisch: thee zonder bestrijdingsmiddelen of conserveringsmiddelen
 • Pure smaak: geen toevoeging van geur-, kleur- of smaakstoffen
 • Theïne-arm
 • Looizuurarm
 • Geeft energie
 • Reinigt het lichaam
 • Afkomstig van  eigen plantage in China
 • Handig verpakt (in luxe bewaarkoker)

Instagram winactie

Omdat het 15 augustus internationale relaxdag is geef ik samenwerking met RIES  éénmaal de Oolongthee, het Warm & Relax kruidenextract en een leuke bamboe mok (t.w.v. €50,-) weg.
Ga naar mijn Instagram om kans te maken.

Vitaler met Ries Oolong thee en kruidenextracten-12

Mijn mening

De RIES Oolong thee heeft een zachte smaak, zachter dan die van zwarte thee. Daarnaast bevat de thee minder theïne en veel antioxidanten. Deze helpen op hun beurt weer huidveroudering tegen te gaan en dragen bij aan de lever-detox. Zelf heb ik best een rustige huid, maar zo nu en dan wel last van eczeem bij mijn voeten of handen. Geen ernstige vorm gelukkig. Bij het dagelijks nuttigen van een kop Oolong thee zie ik dat de klachten snel afnemen. Super fijn, want zo hoef ik geen zalf meer van de dokter te smeren.

Wat ik daarnaast fijn vind van dit concept is dat je door de thee te combineren met een van de zes extracten deze specifieker kunt afstemmen op jouw behoeften. En deze kunnen dus ook keer op keer verschillen. Zo kan je het ene moment meer last hebben van menstruatie klachten. En het volgende moment bijvoorbeeld last van koude handen en voeten. Dit zorgt dat de thee ook goed bij je lifestyle past, want het veranderd door het kruidenextract gemakkelijk mee.

Prijs en verkrijgbaarheid

De RIES Oolong thee (basis thee) is verkrijgbaar in een 100 gram koker of navul verpakking vanaf € 17,95. De zes verschillende Ries kruidenextracten zijn verkrijgbaar voor een prijs van € 19,95. Wil je beide aanschaffen dan kun je beter kiezen voor een theeset waarin de Oolong thee en het kruidenextract beide zitten. Voor meer informatie of het bestellen van de thee kun je kijken op de website van RIES Herbal Tea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: