Weekly Snaps #13-2020

Een gekke week door het Corona virus. Ineens thuis werken, al aan de paaseitjes en mijn kruide la opgeruimd. Zayn kreeg zijn eerste loopstoel, we vierde een kleinschalig vrijgezellen feestje voor ons nichtje die (als alles nog doorgaat) gaat trouwen deze zomer. En we kregen onze nieuwe parkiet Aladin eindelijk in huis! Lees je mee in weer een nieuwe weekly snaps?

Weekly-snaps-13-2020-foto

De eesrste werkdag na 2 weken ziek te zijn geweest. Shit goat real again! Ja, of eigenlijk niet. Vandaag had ik best wat moeite met werken. Zo was de werkkamer een rommeltje en moest ik verplicht aan de eettafel zitten, niet erg goed voor je concentratie kan ik je vertellen. Toen we boodschappen gingen doen kocht ik nog wat kruiden en natuurlijk paaseitjes! Dat bracht met op het idee om mijn kruidenla te gaan schoonmaken en organiseren. Als jullie het leuk vinden, dan kan ik hier nog een aparte post over maken met een voor een na resultaat. Toen ik eindelijk klaar was laat in de avond belde ik naar Roma met de vraag of we ijs konden komen afhalen? En gelukkig kon dit! Ik was zo blij! En het ijs smaakte zo goed. En ja, we moeten niet onnodig buiten hangen, en ons aan de regels houden. Maar probeer je boodschappen toch te kopen bij kleine ondernemers, want als we dat niet doen dan zijn ze straks allemaal failliet! (verder no comment on this)

Weekly-snaps-13-2020-foto

Dinsdag zit ik weer aan de eettafel te werken. Mijn schoonmoeder maakt ontbijt voor ons. Ja, ze wonen tijdelijk bij ons in. Super gezellig en ineens is er veel meer roering in huis! Ik weet dat niet iedereen dit over zijn schoonouders kan zeggen.. Maar laat me je dit vertellen, als jij veel moeite stopt in de band met anderen, dan krijg je dit altijd terug! Dat gezegd hebbende vond ik het nu wel eens tijd om in de avond de werkkamer op te gaan ruimen. Want zo, kan ik echt niet werken!

Jeetje wat hadden we hier een hoop zooi neergegooid. En ook al mijn make-up zocht ik uit. Zelfs het dekbedovertrek dat ik had stopte ik in een vacuümzak. Zo opgeruimd staat netjes! Geloof het of niet, ik was er wel een uur of 4 mee bezig. Say what? Ja, dat dus!

Zayn kreeg van zijn Babaanne en Dede een loopstoeltje en och gossie, wat was onze kleine jongen er blij mee. Hij wilde de hele avond rond stuiteren in zijn loopstoeltje, maar natuurlijk is dit helemaal niet goed. Heerlijk om je kind zo blij te zien! Bedankt opa en oma!

Weekly-snaps-13-2020-foto

Vadnaag is het woensdag, ik hoef eigenlijk niet te werken maar ben erg druk met een project. Door de uurtjes die er soms worden afgesnoept met het thuiswerken besluit ik toch even 1,5 uur te gaan werken. Zayn vond dat helemaal prima, want die was druk met zijn Lama. Hij ging er op zitten net als met een hobbelpaard en ging naarstig heen en weer. Zo’n leuk gezicht!

Eenmaal buiten zou je even vergeten in wat voor ellende we allemaal zitten. De lente dient zich al aan en alle bloesembomen in de buurt staan in bloem. Wat zijn ze toch prachtig zeg! En ook mijn eigen citrusplantje krijgt mooie witte bloemtjes. In de avond houden we film avond, want ja.. Wat moet je anders doen?

Weekly-snaps-13-2020-foto

Zoals Rihanna het zo mooi zingt: Work, work, work. Het is alweer donderdag, dus ik moet weer aan de bak. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje van slag ben door al dat thuis werken en soms even niet meer zo goed weet welke dag het is. Het is natuurlijk toch ook wel een beetje een rare situatie, maar het voordeel van thuiswerken is dat je vroeg kunt beginnen.

Omdat ik de hele week al had lopen zondigen.. Echt niet goed nu ik minder beweging krijg! Deed ik in de middag lekker gezond met grapefruit en banaan. En kijk nou ook bij ons stond er ineens een beer voor de deur. Via de groepsapp van de wijk was er opgeroepen om een beer voor het raam neer te zetten. Helaas werd de beer geclaimed door baby zayn en nu staat er een oranje leeuw, raaar! Dus kinderen, zoeken maar!

Ook maakte ik samen met mijn schoonmoeder lekker Lahmacun, ofwel Turkse pizza, want vers smaakt hij gewoon het lekkerste!

En ik heb nog een nieuwtje voor jullie! Sinds deze week is Aladin bij ons komen wonen. We hadden natuurlijk Snoepie al, maar die was wat eenzaam zo met de komst van Zayn. Ze krijgt een stuk minder aandacht en is daardoor ook best een beetje een aandachttrekker geworden. Negatief, helaas. Daarom hebben gezocht naar een maatje. Aladin was de enige uit een nest met kleine parkietjes die nog geen thuis had. Hij had namelijk iets aan zijn pootje. En dan vonden wij heel niet erg. Nu met de juiste zorg en heel veel liefde heeft hij het prima naar zijn zin bij ons. En ook met Snoepie kan hij steeds beter lezen en schrijven.

Weekly-snaps-13-2020-foto

Jeej vrijdag! Dit snoetje keek me aan toen hem wilde schoonmaken voor het weg gaan… aaah je zou hem bijna zelf opeten toch?

Vandaag was het een speciale dag. Ab zijn nichtje is verloofd en gaat binnenkort trouwen. Om dat te vieren werd er een kleinschalig feestje gehouden, waarbij er koran werd gelezen. Vandaar dat je me nu is een keer met een hoofddoek op de foto ziet. We gaven er cadeaus en dansten, lachten en vierden feest!

Zoals je mochten deze week de feestjes onder de 50 man nog door gaan. Wij vonden het belangrijk om het feestje wel door te laten gaan, omdat ons nichtje ook al in Turkije trouwt. Zo kunnen de mensen die er niet bij zijn ook afscheid nemen, want ze blijft voorgoed in Turkije.

Afgelopen week was toch wel een wat gekke week met al het Corona gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: