Weekly Snaps #43-2020

Weekly-Snaps-43-2020

Afgelopen week besteden we onze laatste daagjes in Turkije, vlogen we naar NL. Hadden we twee verjaardagen. Haalde we Aladin en Binkie weer op en probeerde we terug in ons dagelijkse ritme te komen. Lees je mee?

Vandaag is het maandag en stonden we vroeg op en maakten we ontbijt. We aten lekker tosti met kaas en sucuk. Zonde toch om oud brood weg te gooien:)

Erna ruimde ik met mijn schoonzus de keuken op. En speelde Zayn nog even met zijn nichtje H. tot dat hij moe genoeg was om te slapen. Zayn deed en slaapje. En gelijk erna gingen wij met mijn schoonvader op pad, omdat we nog de laatste dingen wilde kopen. Het is onze laatste dag in Turkije, waarop we nog zoiets konden doen, dus op naar Konya stad.

We gingen eerst naar het centrum van Konya. Daar kochten we vijgen, verschillende soorten gedroogde thee (kis cay, kekik etc). Helaas was het vandaag ook wat minder weer. Het regende bijna de hele ochtend. We besloten om neer te strijken en ergens een kopje koffie te gaan drinken. En ik moeten zeggen de cappuccino die we bestelden smaakte ontzettend goed!

Ernaar gingen naar de Waikiki outlet. Hier vonden we weinig voor Zayn, maar we kochten wel een aantal mooie dingen voor ons nichtje H. Eer dat we thuis waren was het een uur of half 3. We hadden nog niet echt geluncht, alleen wat hapjes van een simit. Toen we thuis kwamen gingen we voor een late brunch. Want in de avond zouden we uiteten gaan.

We gingen met de hele familie en de schoonfamilie naar een speciale plek om te dineren. Vanaf hier kan je heel Konya bekijken. We bestelde een soepje vooraf. En aten zowel etli ekmek (turkse pizza) en een mixed grill. Zayn had niet zo’n zin om te eten, maar wilde liever klieren. Hij gooide steeds de lepels op de vloer. En de bedienden raapte deze lepels steeds op. Hoe kun je je meer opgelaten voelen als ouder, dan wanneer dit gebeurt. Hahaha. Al met al hebben we lekker gegeten. En zijn daarna lekker naar huis gegaan. Zayn ging naar bed. En wij gingen chillen met een filmpje op de telefoon.

Vandaag is het dinsdag. We zijn vroeg wakker, omdat Zayn vroeg wakker is. Hij voelt het aan dat er iets te gebeuren staat. Ik pak de laatste dingetjes in de koffers in en loop nog een rondje door het huis of we niks gemist hebben. Nee, we zijn echt voor het eerst op tijd klaar! Wat een prestatie!

Erna ontbijten we gezellig met z’n allen voor de laatste keer. We krijgen american pancakes als ontbijt. Hmmm! En mijn schoonzus S. legt haar spatel netjes op het lepelbord dat ik haar net cadeau heb gedaan. Leuk is hij hé en super handig. Zo wordt je aanrecht niet meer vies. Erna doen de kids een tukkie en wij drinken nog lekker Turkse koffie met elkaar.

It’s time to go! Rond 12 uur vertrekken we richting het vliegveld van Konya. Zayn, die was zo excited. Hij zat lekker voorin aan alle knopjes te klieren. Haha! En mama? Die hield hem goed in de gaten. Tijd om in te checken. Ons zusje H. gaat ook met ons mee. Ze moet ook gewoon weer naar school helaas.

De vlucht gaat voorspoedig. Zayn zit redelijk stil en kijkt lekker op zijn tablet. Voor je het weet is de vlucht voorbij en gaan we landen. En op Schiphol worden we opgewacht door mijn broer, die ons komt ophalen. Helemaal coronaproof gaan we met twee auto’s weg.

In de avond rijden we langs mijn ouders, die voor ons een lekker afhaalmaaltijd klaar hebben staan. Koken om half 7 is niet meer echt fijn. Wat een mazzel hebben wij met van die lieve ouders! In de avond drinken we nog een kis cay, kijken samen een Indiase film. En leggen de schone kleding in de kast. Daarna is het echt tijd om in ons eigen bed te gaan slapen. Jeej!

Vandaag is het woensdag. Zayn gaat niet naar de opvang zoals gewoonlijk, maar we houden hem nog een dagje thuis. Even wennen aan met z’n alleen samen in Nederland zijn.

In de ochtend gaan Zayn en ik boodschappen doen. De koelkast is na de vakantie natuurlijk helemaal leeg. We kopen vlees en groenten, want we krijgen vanavond visite van tante M. Die niet kon wachten om haar neefje te knuffelen. Een week is natuurlijk ook erg lang om weg te zijn!

Ik haal mijn favoriete broodje pizza bol en deel deze met Zayn. Dit kleine vreetzakje eet bijna gewoon een helft op. Say What? Daar gaat mijn lekkere bol! Haha, maar mama deelt alles met liefde hoor!

Ik speel wat met Zayn en maak daarna vlees, soep, groente en rijst. Ondertussen is tante M. al gearriveerd. En Zayn hopt bij er op schoot. Samen knuffelen ze lekker wat tot het eten klaar is. En dan gaan we met z’n allen eten. Als Zayn eenmaal op bed ligt, blijft ze nog even lekker thee drinken. Ik show er gelijk mijn nieuwe Turkse theeglazen. En het koffiesetje dat we kregen van familie. Zo lief!

Vandaag is het donderdag, ab gaat eerst even sporten hij is al vroeg wakker. Zayn en ik starten rustig samen op, we ontbijten, spelen wat en dan… Ineens staat Mamoe voor de deur. Hij gaat naar de bank en bedacht dat ik daar ook nog heen moest. Dus toen besloten we met twee aparte auto’s naar de bank te rijden. Mamoe had Zayn ook erg gemist.

Omdat het bij de bank druk is en Zayn zich niet rustig kan houden, gaat tante N. met hem wandelen. Hij krijgt een mooi blauw houten vliegtuig met wieltjes. En wat is hij er blij mee. Geweldig om te zien, dat kinderen met zo weinig blij kunnen zijn.

Erna gaan we weer naar huis, want het is al laat. We eten samen left-overs van gisteren. Spelen nog lekker wat. Ik doe nog wat huishoudelijke klusjes dan is het tijd voor Zayn om naar bed te gaan. Als hij slaapt werk in nog even aan de weekly snaps #42. Erna plof ik met wat zoetigheid (baklava en kunefe) op de bank.

Vandaag is het vrijdag en komt Nani, ondanks dat het niet nodig is om op te passen, toch op visite bij ons. Jeej! Ik maak Zayn klaar en ga dan snel met mijn moeder op weg om onze vogeltjes Aladin en Binkie ophalen.

Voordat we de vogels ophalen, maken we nog een tussenstop bij de Makro. We kopen er een aantal spullen waaronder, dit fijne winterdekbed en Ferrero Rocher. Oh i’m such a sucker for this!

Ok, op naar mijn moeders huis. Ik heb onze parkietjes toch best gemist en wil ze graag hun nieuwe kooi laten zien. I’m so exited! Eenmaal terug thuis richt ik de nieuwe kooi in. En zet ik hun kooi tegen de nieuwe kooi aan. Binnen een paar minuten zitten ze in de grote kooi. Het was natuurlijk best even afzien een week opgesloten zitten in een kleine kooi. Ik laat de kooi nog even een paar dagen zo staan, zodat als ze willen ze terug kunnen naar hun oude vertrouwde kooitje.

Erna lunch ik met mama en wat lekkers. En dan is het tijd voor haar om te gaan werken. Ik kook eten, maar hoor dan dat Ab blijft eten bij mijn beste vriendin S. en vriend K. Ik pak Zayn snel in en wij gaan ook die kant op. We eten köfte a la K. Haha wat een masterchef. Het smaakt heerlijk! En Zayn die eet lekker met zijn neefjes in de kinderstoel. Wat is hij blij! Hij valt in slaap op de bank en wij besluiten het er maar even van te nemen en nog wat gezellig te blijven zitten.

Vandaag is het zaterdag tijd voor weekend. We ontbijten met een lekker ontbijtje gemaakt door Papa. Tomaatjes harde en zacht gekookte eitjes. Hmmm! Papa, dit mag je wel vaker doen hoor! Erna maken we ons klaar en gaan we naar de stad. We hebben in de avond twee verjaardagen en hadden nog geen cadeautjes gekocht.

We gaan naar Intertoys en kopen daar mooie cadeau’s voor de jarige jopjes. De kids zijn super blij met hun cadeau: Een barbiepop en een LEGO Super Mario Startset. Echt super leuk is dit zeg, je zou er zelf bijna mee gaan spelen. Het is een Mario figuur dat via een lcd-schermen en de luidspreker direct reacties geeft. En ook kun je hem nog verbinden met een app op de telefoon. Moderne lego dus! Echt een aanrader voor dat wat oudere kinderen. Erna zingen we z’n allen happy birthday en eten gezamenlijk.

Ab blijft nog even hangen, maar ik ga met Zayn op tijd weg. Het is te druk voor hem en inmiddels al bedtijd. Eenmaal thuis slaapt hij al. En ik pak nog lekker wat lokum en kijk naar een serie die ik ontdekt hebt: El Dragon.

Vandaag is het zaterdag. In de ochtend maak ik een pakket klaar dat ik voor sinterklaas wil opsturen naar mijn schoonzusjes en nichtje H. in Turkije. Ik stop er chocoladeletters in en twee slaapzakken en wat lego voor H.

In de middag gaan we pannekoeken eten bij Nana en Nani. En wat is Zayn blij om ze te zien en echt lekker met ze te knuffelen. Hij is niet meer weg te slaan bij Nana. Ik doe even snel wat boodschappen bij Kruidvat en kom dit leuke houten speelgoedautotje tegen. Aanrader als je nog opzoek bent naar een schoencadeautje, kostte maar 5,99. We blijven hangen en eten er ook uiteindelijk in de avond. Ik had mijn ouders echt gemist. Zeker omdat we ook wat quarantaine dagen hadden ingelast, je weet het maar nooit…

Vandaag is het een saaie zondag. Mama en papa doen huishoudelijke klusjes. Boodschappen en eigenlijk niet veel bijzonders… In de avond maak ik adana kebab klaar. Hmmm! Even het gevoel of we weer in Turkije zijn. Dit eten we in een wrap met een lekkere salade. En Zayn? Die eet gewoon mee hoor en vind zichzelf echt niet te klein.

Zo dat was onze laatste week vakantie…

Hoe zag jouw week eruit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: