Weekly Snaps #44-2020

Weekly-snaps-44-2020

Afgelopen week hadden we geen opvang voor Zayn. Overleed mijn Nas, moeste Zayn naar het consultatiebureau voor twee prikken. Gingen we naar IKEA, Aten we afhaal Indiër, pannenkoeken en gingen we op visite bij familie in Rotterdam. Lees je mee in een nieuwe Weekly Snaps?

Vandaag is het maandag. Het is even wennen met opstaan en opstarten, want nu moet natuurlijk ineens alles een stuk sneller en vroeger dan in de vakantie. Zayn heeft er niet echt zin in en om eerlijk te zijn ik ook niet, maar we zullen wel moeten!

Gelukkig brengt Ab, omdat hij toch naar kantoor moet Zayn naar de opvang. Ik blijf thuis en werk lekker aan de keukentafel. Mijn e-mailbox is na twee weken weggeweest te zijn ontploft. OMG meer dan 2000 e-mail. Gelukkig werd ik gemist hehe!

Als ik Zayn in de avond ophaal, krijg ik de vraag of ik het magazijn van ons bedrijf wil met een foto en wil beschrijven wat ik wens voor 2021. Nou daar weet ik wel raad mee hoor. Ik proost samen met Zayn op een gezond 2021! Dat kan toch bijna niet anders in Corona tijd. Tijd om eten te maken.. uh opwarmen. We eten weer Adana net als gisteren, maar voor Zayn maak ik ook groentesoep.

Dinsdag begint wat minder goed met het nieuws dat we geen opvang hebben voor Zayn. Ohooh dat voorspelt niet veel goeds. Vanwege Corona zijn er allerlei leidsters die thuis meoten blijven, omdat ze getest hebben. Het wordt een drukke dag waarbij ik mijn aandacht moet verdelen tussen zayn, mijn werk en collega’s.

Aan het eind van de avond ben ik kapot en besluiten dan ook niet te koken voor ons, maar een pizza in de oven te gooien. Gelukkig was ik slim gewest en had ik al groentesoep voor Zayn tussendoor opgezet. Maar Zayn is meer geïnteresseerd in de pizza en vind het heerlijk!

Als ik dan eindelijk zit en het bedtijd is, besef ik me dat ik nog een afspraak bij de wimperspecialist in Zeist heb. Oeps, ik kleed me snel aan en ga weg. Mijn wimpers zien er nog best goed uit, maar krijgen zoals gewoonlijk toch een lekkere touch-up. Ik ben weer super tevreden. Thanks Naz!

Ook de parkieten doen het erg goed. Ze zijn een stuk vrolijker en eigenlijk niet meer terug geweest naar hun oude huis. Ik denk dat ze het allemaal wel prima vinden. Ze ontdekken de speeltjes en fluiten er lekker op los.

Vandaag is het woensdag. Ik sta op en heb samen met Zayn lekker ontbeten. Erna ging hij voor het eerst in twee weken weer naar de opvang. Het was even wennen voor hem, maar al snel vermaakte hij zich weer als vanouds.

Erna kwam ik  terug naar huis om mijn Synology NAS op te halen. Ik had namelijk in de vakantie geconstateerd dat hij het niet meer deed. Maar sinds ik terug ben, heb ik nog geen tijd gehad om te kijken wat ermee aan de hand is. Ik heb hem schoon gemaakt en alle aansluitingen gecheckt, maar helaas zonder resultaat.Ik besloot hem in pakken en terug te gaan naar de Coolblue waar ik hem heb gekocht. Eenmaal daar hoopte ik dat de voeding het probleem was. Maar blijkbaar hadden ze bij Coolblue geen mogelijkheid om de voeding door te meten. En ook geen andere voeding liggen die erop paste. Helaas pindakaas de Synology moet worden opgestuurd ter reparatie. En het kan minimaal een week of drie duren eer ik iets hoor. Balen! De losse hardschijven neem ik wel mee. En hier is (denk ik) niks mee aan de hand.

Erna rij ik door naar de action, mijn ouders hadden thermo kleding nodig en die was hier in de aanbieding. Ik koop voor hun beide thermo shirts van het merk …

Dan rij ik door naar huis. Ik ben eigenlijk best wel moe. Ik plof op de bank met koffie en ontbijt. Erna verander ik de meubels in de woonkamer. Helaas ben ik nog niet helemaal tevreden,  maar ik moet Zayn gaan ophalen van de opvang. En ik pak nog snel het pakket in dat ik wil opsturen naar mijn schoonzus S. in Turkije. Nadat ik Zayn heb opgehaald op de opvang, gaan we naar de Bruna om het pakket te posten. Vriendelijk mensen die duidelijk uitleg geven, over wat het kost en hoe het allemaal geregeld wordt. Het valt best mee. Een pakket opsturen van 2-5kg kost €25,-.

Erna rijden we door naar het consultatiebureau, want het was tijd voor Zayn zijn inentingen. Ditmaal meningokokken en BMR. Twee prikjes.Zayn was goed gegroeid en zat weer op de gemiddelde lijn. Woehoe, al die dames bij het consultatiebureau gaan uit hun dak als je kind op het lijntje groeit. Anyway, ik kijk meer naar zijn ontwikkeling. ik denk niet dat elk dingetje waarin hij achterloopt of nog niet kan gepinpoint moet worden. Zayn werkt flink tegen als hij de inentingen ziet. Eerst wil hij ze pakken, maar als ze eenmaal in zijn beentje gaan begint hij natuurlijk keihard te huilen. Gelukkig houdt hij na 2 minuten op. Maar is hij wel erg boos op de dame van het consultatiebureau. Hij probeert haar nog klap te geven met zijn hand, maar mist. Na wat geknuffel heb ik hem weer aangekleed en zijn we lekker samen naar huis gegaan.

Ik doe de rest van de middag niks. Zayn is hangerig, voelt zich niet lekker en wil gewoon bij mij liggen. Dus dat doen we. Lekker knuffelen. Heerlijk toch! En hopelijk voelt hij zich daardoor wat beter.Hij eet minestrone met sperziebonen en gehakt.En als  hij op de bank in slaap is gevallen maak ik ons eten klaar. Kofte met sperziebonen en rijst.En in de avond werk ik nog even aan de blog.

Vandaag is het donderdag ik breng in de ochtend Zayn naar de opvang. Erna ga ik aan het werk thuis. Ik maak een grote pot thee en stoom flink door.

In de middag speel ik even met de parkieten en loop ik een rondje buiten. Ik moet tot wat later werken vanavond, dus heb ik geen tijd om te koken. Ik ga lekker tjauwmin met kip ketjap halen bij het Smaakstation. En in de avond stoeien en spelen we nog even met Zayn voor het slapen gaan.

Vandaag is het vrijdag en ontbijten we gezamenlijk met een krentebol. Nani komt vandaag oppassen. En bij het zien van Nani springt Zayn spontaan van de bank. Sinds kort kan hij zelf op de bank klimmen. Aan de ene kant is deze mama super trots, maar aan de andere kant… wat irritant! Nu kan ik niks meer hoog weg zetten, zoals warm drinken. Want hier kan hij nu gewoon bij!

Ik vertrek snel naar boven om me klaar te maken. Kijk zo met die krullen zie ik er gelijk weer een stuk frisser uit. En erna vertoef eigenlijk de hele middag in de werkkamer. Ik lunch snel met een wrap met left-over gehakt. Hehe why not als het kan… In de avond maak ik eten, wat weet ik eigenlijk niet meer precies. Laten we zeggen dat het aanvoelde als een drukke hectische week tot nu toe! Over en sluiten voor vandaag.

Vandaag is het zaterdag. We ontbijten gezamenlijk en Zayn komt ineens terug met een kapotte fles. Zo zonde deze is net twee weken oud. Ik bewaar de stukjes in een zakje en ga daar later mee terug naar de babydump. Als we allemaal ready zijn, gaan we naar de Ikea om bureau’s en bureaustoelen te kijken. Het valt ons toch een beetje tegen. We zijn opzoek naar een tijdelijk bureau voor ab, wat dan wel weer ergonomisch is. Best lastig voor een goeie prijs. Wel vinden we van die fijne plankjes die je over de bank kan hangen. Zelf kocht ik ze bij de Makro en hebben ze wat meer een houtlook maar daar waren ze 25 euro! Deze zijn wat budget vriendelijker, dus mocht je er nog naar opzoek zijn? Sla je slag!

Erna gaan we naar Nani en Nana en mogen we daar blijven eten. Gezellig! Mamoe en N. zijn er ook! uiteindelijk besluiten we eten te halen bij de Indiër die aan de overkant is geopend. Het smaakt best goed. Maar zelf vind ik Indiaas eten van de Taj Mahal toch lekkerder. Ach al met al hebben we een gezellig avond!

Vandaag is zondag, je gaat het niet geloven maar Zayn riep om zijn Nana. Dus ik besloot hem te bellen. Waarop Nana en Nani ons uitnodigde om Pannekoeken te komen eten! Haha het begint wel een beetje een ritueeltje te worden. Als Zayn rond half 3 zijn tukje heeft gedaan gaan we naar tante Z. in rotterdam.

Daar liggen er prahtige cadeau’s op hem te wachten en wordt ie weer flink verwend. Bofkontje ben je toch! We spelen gezellig met ons neefje en nichtje. Eten samen en kletsen bij. Donuts kunnen we ook teovoegen aan Zayn’s het favoriete lijstje. Lekker gezond!

Hoe was jouw week afgelopen week?
En hoe gaat het met je sinds de wat meer aangescherpte corona-regels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: