Weekly Snaps #54

Afgelopen week re-stylde ik mijn keuken, poseerde ik met een flamingo, haalde ik de griepprik en merkte daar de gevolgen van. En ging deze sugarjunkie brunchen bij Ma Bella cakes. Lees je mee in deze nieuwe weekly snaps?

Zaterdag

Keuken opnieuw ingedeeld, hier zie je alle snijplanken, lepels en honing. En patat met een broodje hete kip!

Vandaag was ik in een schoonmaak mood. We zouden eigenlijk gaan klussen, maar dit ging niet door omdat onze trap gedaan zou worden. Doordat het regende kon het tapijt niet uitgelegd worden. Dus ook dat ging niet door. Helaas, pindakaas. Een mooie dag om eens mijn huis flink onder handen te nemen. Alles lekker schoon te maken en mijn keuken een re-styling te geven.

Rond een uur of vijf kwam ons dinnetje Divana langs, waar we even op pasten en mee speelden. Tot haar ouders met haar zusje ook kwamen. We hadden een gezellig avond en aten samen patat en surinaamse broodjes. Ik nam een broodje hete kip en een patatje oorlog. Hmmm I love it!

Later in de avond gingen we nog langs wat andere vrienden, waar ik, door de vermoeidheid vergeten was om foto’s te maken. Dus de volgende keer beter!

Zondag

Surinaamse bami met snijbonen, nike’s + jogging broek. Dienblad met een pot thee en ontbijt en een tray met zelf gemaakte koeken.

Vandaag stonden we wat later op dan normaal. Gisteren hadden we best een drukke dag en het huishouden was al ready, dus hoefde niet meer ontzettend veel te doen. Lekker luieren dus. Ik maakte van de left-overs een ontbijt en zette een grote pot thee voor mezelf.

In de avond gingen we bij mijn ouders eten, waar we flink verwend werden. We kregen Surinaamse bami met kip en snijbonen. En zelfgemaakte hazelnoot taartjes. Oh My wat waren die lekker zeg!

En ik had mazzel, want we kregen nog een paar hazelnoot taartjes mee voor de rest van de week.

Maandag

Gegrilde kip, griepprik spuit, sarma (gevulde wijnbladeren met rijst) en een hazelnoot taartje.

Vandaag ging ik gewoon weer aan het werk, zoals ook de rest van de week het vooruitzicht was…

In de avond gingen we eten bij ab zijn ouders. En ook daar werden we verwend met vers gegrilde kip en sarma. Wat dat precies is? Gedroogde wijnbladeren met rijst en gehakte. Eén van mijn favo Turkse gerechten.

Ik kon zelf niet super lang blijven, omdat ik in de avond de griepprik nog moest halen. Toen ik eenmaal in de rij stond bij de dokter, voelde ik me wel een beetje weard. Ik zal voornamelijk alleen maar oudere mensen die de griepprik kwamen halen. 

Eenmaal thuis ging ik er lekker voor zitten met een kopje thee en je raad het al een hazelnoot taartje. Omdat ik niet ziek wilde worden van de griepprik, besloot ik deze week wat rustiger aan te doen en op tijd naar bed te gaan.

Dinsdag

lipstick van make-up revolution, selfie van het kruidvat winterwonder event, file
en vega kaas

Vandaag voelde ik me zoals ik zelf al voorspeld had toch wat minder fit. Maar niet ziek ofso! Ik ging wat eerder weg van werk, omdat ik de afgelopen vrijdagen steeds wat langer had door gewerkt. Want in de avond ging ik naar het Kruidvat Winter Wonder Event.

Het event was erg gezellig en ik kwam in aanraking met een hoop nieuwe producten die deze week al bij Kruidvat in de schappen liggen.

Op de weg terug stond ik 1,5 uur in de file! Het was gewoon niet leuk. Ab had hetzelfde probleem, dus ik besloot om als avond eten maar gewoon iets makkelijks te doen. We aten pizza. Helaas was onze kaas op dus moest ik nog halen. Ik ontdekte een nieuwe vegetarische strooikaas van Wilmersburger in de supermarkt die ik erg lekker vind.

Woensdag

Selfie met een grote flamingo knuffel, koffie op het werk en koffie thuis met een halzenoot koekje.

Vandaag voelde ik me echt futloos. Ik zou eigenlijk in de middag naar een event gaan van één van de leveranciers van mijn werk, maar ik zegde dit af. Omdat mijn collega’s ook merkte dat ik niet zo spraakzaam was, gingen we even een stukje wandelen om van het werk weg te zijn. We belanden in de Makro en ze konden het niet laten om mij op de foto te zetten met deze flamingo. Ontzettend cute is ie, maar helaas wel even groot, ahum klein als ik.

Donderdag

eten: rijst, sperziebonen, shoarma en dhaal rare combo. + een selfie van me-licious

Ook vandaag was geen bijzondere dag. De afgelopen week kwamen er ook niet al te veel blogposts online. Ik besloot goed voor mezelf te zorgen en wat gezonde dingen te maken. Zo maakte ik dhaal van 5 verschillende soorten linzen. Rijst, shoarma en sperziebonen. Ik lag de hele avond lekker op de bank en deed niks!

Vrijdag

cupcakes en wortel cake bij Ma belle cake, selfie met michelle en nasi van Houda

Vandaag werkte ik een dagje thuis. Ik moest namelijk naar de tandarts en de mondhygienist en dit was al een paar keer verzet. Het moest er nou toch eens van komen, maar het zat niet echt mee vandaag. Ik stond namelijk op de verkeerde locatie voor mijn afspraak, waardoor ik heen een weer moest sjeezen naar de andere locatie. Een misverstand denk ik, maar gelukkig redden de mondhygienist het nog wel om mijn hele gebit schoon te maken. Overigens ook goed nieuws bij de tandarts mijn gebit zag er goed uit, maar ik heb wel last van blote tandhalzen. Mijn tandvlees/tanden zijn daardoor wat gevoeliger en de tandarts raadde mij Senosyne Rapid aan als tandpasta. Deze ga ik de komende weken dus uitproberen en dan maar hopen dat de gevoeligheid verdwijnt.

Erna ging ik snel naar huis om tot een uur of 12 door te werken. Toen naar de apotheek, en ook daar stond ik weer bij de verkeerd. Iets about wrong, place, wrong time ofzo? Ik weet het niet. Ik stond er 3 kwartier te wachten op mijn beurt, dus ik was er niet echt vrolijk om. Op naar de andere apotheek, waar ik dan eindelijk mijn vitamine D kon ophalen. Erna had ik met Michelle afgesproken om te gaan brunchen bij Ma Bella Cake. Een cakeshop in het nieuwe centrum van Leidsche Rijn. Ik was erg benieuwd naar alle lekkernijen, en vond alle zoetigheid ontzettend lekker! Er volg snel een Hotspot artikel over ;) dus ik ga jullie nu nog niet teveel verklappen.

In de avond was ik uitgenodigd bij Houda en mijn kleine neefje Liam was zo blij om mij te zien dag ik een flying-hug kreeg. Ik kan je vertellen dat je daar als tante super blij van wordt. We aten gezellig met z’n allen en keken een film die Liam uitkoos. Voor het slapen gaan nog snel wat stoeien en voor ik het wist was het ook voor mij alweer tijd om naar huis te gaan.

Zoals je ziet was afgelopen niet één van mijn spannendste weken. Ik deed wat rustiger aan dan normaal en dat had zeker te maken met de griepprik die ik had gehaald. Ook merkte ik dat een hoop collega’s op het werk ziek waren. Die combo is sowieso funest! Ik ben gelukkig niet ziek geworden en ik hoop dan ook dat ik dit de komende winter maanden zo kan houden!

Haal jij de griepprik als je hiervoor uitnodigt wordt? Of sla je liever over?

untill next time,
XoXo Mariëlle

3 Reacties

 1. GezEllie
  november 4, 2018 / 3:09 pm

  Leuke foto’s ik vind die Flamingo echt super cool, ben zelf ook een super groot flamingo fan :-)

  • Mariëlle
   Auteur
   november 5, 2018 / 8:51 am

   Me 2 hij is zo leuk! Ik had hem zo meegenomen, maar volgens mij ben ik een beetje te oud voor grote roze flamingo’s.

 2. Evelien ♥ Oh My Lush
  november 5, 2018 / 10:05 pm

  Jammieee.. wat een lekkere dingen komen er toch voorbij steeds! Ik ben echt verslaafd aan wortelcake, haha! Nou ja, eigenlijk worteltaart, maar het lijkt wel op elkaar denk ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: