Yoast blog event

Ik vertel jullie al in mijn Weekly Snaps van afgelopen week, dat ik naar het Yoast event ben geweest afgelopen week. Dat ging namelijk zo… Een paar weken geleden kreeg ik van Caroline Geven, een mailtje. Carolien is medewerkster bij Yoast (de grootste SEO plugin voor WordPress) en blogt zelf ook op kaktussen.nl  Ik heb haar leren kennen bij het Blogger by Nature event waar ik vorig jaar heen ging. Ik kreeg een uitnodiging voor het Yoast blog event. En Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover!

Yoast blog event

Het event werd gehouden in Wijchen, voor de meesten misschien niet zo’n bekende plaats, maar ik was er al wel eens geweest. Ik vertrok vroeg, want het was toch zo’, 112 kilometer en bijna 1,5 uur rijden met de files. Gelukkig was ik er op tijd en ik stond om half 10 al op de parkeerplaats. Ik had nog wel even wat problemen om de juiste Yoast locatie te vinden. Maar hier kom ik verder op in het artikel nog even op terug.

Eenmaal binnen bleek ik een hoop van de bloggers te kennen van vorige events. Ik kletste nog wat bij met de aanwezige collega bloggers tot we gingen starten.

we gaan starten met het Yoast event

Om 10 uur gingen we dan eindelijk van start met het Yoast blog event. Caroline heette ons welkom en vertelde wat meer over het event en de bedoeling ervan. Het Yoast blog event is erop gericht om bloggers meer kennis te laten vergaren over SEO. Search Engine Optimization. Oftewel zoekoptimalisatie van je site voor Google. Daarna vertelde Annelieke ons een hele hoop over Google Search Console en Google Analytics.

Yoast blog event - Annielieke presenteert over GA en SC

Google Search Console

Wat is Google Search Console nou precies? Dit is een tool waarmee je heel gericht kan zien op welke zoekwoorden jouw website wordt gevonden in Google.  Op welke pagina van de Google zoekresultaten je staat en hoeveel mensen er daadwerkelijk doorklikken naar je website.

Google Analytics

Wat Google Analytics precies is? Een tool om de statistieken, de cijfers van Me-licious bij te houden. Hoeveel bezoekers komen er per maand op mijn blog, hoelang blijven ze ongeveer lezen. En uit welke landen komen ze dan? Bezoeken ze mijn site voornamelijk via de desktop (computer) of juist via de telefoon?! Er zitten een hoop functie en knoppen in, waarvan ik als blogger niet altijd op de hoogte ben. Om die reden was ik erg blij met alle tips en tricks die Anneliek ons gaf.

Yoast blog event -rondleiding Yoast campus

Rondleiding Yoast campus

We waren best met een grote groep bloggers, dus werden de groepen opgesplitst. Ik vertelde in de intro al dat ik de weg even kwijt was en de juiste Yoast locatie niet konden vinden. Niet zo gek ook want er is zowaar bijna een echte Yoast campus! Yoast zit verspreid over het centrum van Wijchen en heef er vier locaties. Met zo’n 8,5 miljoen gebruikers wereldwijd, zijn ze binnen vijf jaar aardig gegroeid! Het team is erg hecht en er werken een hoop collega’s die uit Wijchen komen. Maar ook zijn er een aantal speciaal verhuist naar Wijchen.

Wat je opvalt als je de verschillende gebouwen binnen komt is dat elk gebouw een eigen thema heeft.  Zo was er een gebouw dat als thema ‘Lord of the Rings’ had en een andere met het thema ‘Game of Thrones’. Hoe leuk is dat?

Tijdens de rondleiding konden we vragen stellen over de nieuwe updates van de Yoast plugin. Ook gaven we de medewerkers nieuwe ideen en feedback of hoe wij vinden dat de plugin zou moeten werken.

lunch en de sportschool bij Yoast-7

Werken bij Yoast is echt geen straf! Zo kunnen alle medewerkers genieten van een betaalde lunch. Want niet alleen voor de lunch wordt gezorgd, maar ook lunchen doe je in tijd van de Baas!  Daarnaast hebben ze hun eigen sportschool. Hier kan je als medewerker gratis trainen, zodat je gefocust en fit blijft.

Yoast blog event -Lego bouwwerken waaronder een motor

Lego? Dat vind je overal bij Yoast. Van kleine poppetjes toch grote bouwwerken. Zo kwam ik ook deze gave Lego motor tegen. De medewerkers en hun familie maken deze derde kerstdag op kantoor. En hou je niet van Lego? Geen probleem, dan hoef je echt niet verplicht mee te doen hoor! Als je maar komt voor de gezelligheid.

Yoast blog event -Lunchtime

Tijd voor lunch

Na best een hoop informatie te hebben gehad was het tijd voor Lunch. Yes, ik kon wel wat energie gebruiken.

Site Review Me-licious

Judith had een blik geworpen op Me-licious.com en gekeken wat ik nog kon verbeteren. Er kwam best wat verbeterpunten uit en die bespraken we samen. Heel fijn dat iemand met deze kennis eens persoonlijk naar je site kijkt en je tips geeft. Ik moet zeggen dat de tijd veelte snel ging om wat dieper op de verbeterpunten in te gaan. Best jammer. Ik had toch graag wel wat meer tijd gehad om er het fijne van te weten. Gelukkig was Judith best tevreden over mijn website en mocht ik haar altijd een mailtje sturen bij vragen.

Yoast blog event -Marieke één van e eigenaren van Yoast

Site structure en meer..

Marieke is één van de vier eigenaren van Yoast. Ze kwam ons vertellen waarom site structuur zo belangrijk is en had het over nog heel veel andere belangrijke zaken. Marieke’s drive en passie zijn echt aanstekelijk, waardoor je met veel plezier naar haar verhaal luistert. Alles wat ze vertelde klonk zo logisch! Maar is helaas niet altijd even makkelijk om aan te werken.

Yoast blog event -Jono Alderson

Snelheid van je website verbeteren

Als laatste spreken van de dag, hadden we Jono Alderson. Jono hield zijn talk in het engels en vertelde hoe je je website snelheid kan verbeteren. Ook Jono vond ik erg grappig en inspirerend. Want veel van de dingen die hij aanhaalde klonken me bekend. Hij gaf een hoop makkelijke tips waar je gelijk hands-on mee aan de slag kon gaan. En deze heb ik stiekem van de week al doorgevoerd op Me-licious.

Yoast blog event -Borrelen

Borrelen

Na de load aan informatie en een hoop geleerd te hebben was het tijd om deze Yoast blog event dag af te gaan ronden. Het was erg leuk om de verhalen van andere bloggers te horen. En met wat voor mij nog onbekende bloggers kennis te maken.

Tijdens de borrel ook nog kennis gemaakt met de 3 eigenaren van Yoast. Waaronder ook de enige echte Joost zelf. Hij is de oprichter van het bedrijf, waar veel website eigenaren, waaronder ik erg blij om zijn.

Als je het mij vraagt een erg geslaagde dag, met veel nieuwe actiepunten voor mij. Leuk om te zien dat er zoveel behulpzame mensen bij Yoast werken. Die diep verstrengeld zijn met hun omgeving en continue bezig zijn met ontwikkelen. Als bedrijf, maar ook voor de medewerkers zelf. 

Bedankt dat ik aanwezig mocht zijn bij dit fijne Yoast blog event! Mijn dank gaat uit naar Yoast, Judith, maar toch wel het meeste naar Caroline Geven die deze dag mogelijk heeft gemaakt. En mochten jullie nog een editie organiseren? Dan ben ik uiteraard weer graag bij!

1 Reactie

  1. oktober 28, 2018 / 7:53 pm

    Leuk om te lezen, ik was er ook graag naar toe gegaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: