zomers fruit als ontbijt

zomers fruit als ontbijt

Het is gelukkig afgelopen week weer lekker warm geweest en het zomerse weer houdt nog eventjes aan deze week. En hoe kan je nu lekkerder ontbijten op een warme zomer morgen, dan met zomers fruit als ontbijt?

Zelf ben ik gek op zomers fruit als ontbijt! Het valt lekker licht en over het algemeen zijn deze zomerse fruit soorten lekker zoet. En je kunt zoveel verschillende fruit soorten nemen als je zelf wilt. Naast dat het super lekker is, is het ook nog eens super gezond.

Waarom het zo gezond is om zomers fruit als ontbijt te eten? Omdat het verteren van fruit veel makkelijker gaat dan andere soorten voedsel. Fruit als ontbijt bevat veel vitaminen en bouwstoffen en weinig calorieën. Als je fruit eet op een volle maag dan wordt het fruit al verteerd in de maag, maar wanneer je fruit eet op een lege maag gaat dit rechtstreeks door naar de dunne darmen. Op deze manier kun je veel effectiever de voedingsstoffen uit fruit halen die je nodig hebt. Denk aan alle vitaminen en mineralen die in het fruit zitten.

Een ander voordeel van zomers fruit als ontbijt is dat fruit je hersenen sneller laat werken. Vooral in de ochtend moeten je hersenen altijd even opstarten, dus een kickstart is nooit weg!

Zo zitten kiwi’s, aardbeien, grapefruits en sinaasappels barstensvol vitamine C. En banaan zit boordevol magnesium. Fruit zorgt door het hoge vocht gehalte voor een elastische en jonge huid.  Maar ook bramen en frambozen zijn gezond door het hoge vezel gehalte.

zomers fruit als ontbijt

zomers fruit als ontbijt: Welke fruit soorten eet je dan?

 • Perzik
 • Mango
 • kiwi
 • blauwe bessen
 • sinaasappels
 • passiefruit

Zelf probeer ik niet alleen maar fruitsoorten te eten waar veel suiker in zit, maar een mengeling te maken van wat mijn lichaam nodig heeft en wat lekker smaakt.  Het is belangrijk dat je afwisselt tussen de fruitsoorten en zeker als je fruit elke dag als ontbijt eet. Natuurlijk kan ieder dit voor zich bepalen en je kunt het zo gek maken met de hoeveelheid en soorten als je zelf wilt. Dus rest mij de vraag:

Zou jij ontbijten met zomers fruit als ontbijt?

Ben je op zoek naar meer lekkere recepten of recepten specifiek voor het ontbijt? Dan moet je zeker even verder lezen.

5 Reacties

 1. augustus 29, 2017 / 1:52 pm

  Ik vind fruit heerlijk en het is zeker gezond. Maar het is wel verstandig om niet meer dan 200 gram fruit per dag te eten. Want fruit bevat best veel fruitsuikers en dus ook kcal. Het beste kun je het ook eten in de natuurlijk vorm ipv smoothies, dan krijg je namelijk al snel meer fruit binnen dan goed voor je is

 2. augustus 29, 2017 / 2:10 pm

  Door mijn kokosyogurt en havermout eet ik wel altijd wat fruit, maar op alleen fruit red ik het echt niet om de ochtend door te komen

 3. augustus 30, 2017 / 2:30 pm

  Ja dat zou ik zeker doen maar dan wel met yoghurt erbij. In Thailand heb ik ook dragon fruit gegeten.

 4. augustus 31, 2017 / 11:30 am

  Ik probeer wel 2 stukken fruit per dag te eten en dan gevarieerd. Drakenfruit vinden wij eigenlijk niet lekker, maar zo nu en dan haal ik het wel. Puur om de vitaminen.

 5. september 1, 2017 / 8:27 pm

  Wat een prachtige fruitsoorten op jouw foto! Ik zou dit zeker eten als ontbijt…en als lunch…en als tussendoortje… Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: