10x Tips all inclusive vakantie verblijf

10x Tips voor een all inclusive vakantie verblijf

Een all inclusive vakantie kan heerlijk zijn. Lekker even nergens aan denken en onbezorgd aan het zwembad liggen. Of genieten van één van de vele shows of activiteiten. Waar moet je nou op letten bij een all inclusive vakantie. En wat zijn goede tips tijdens je verblijf in een all inclusive? Ik geef je 10 tips all inclusive verblijf.

All inclusive tips and tricks

Ik ben al een aantal keer naar een all inclusive verblijf op vakantie geweest. En daarom heb ik een aantal goede tips en tricks voor je waar je op moet letten bij je verblijf in een all inclusive.

1. Doe research

Bekijk goed alle reviews over het all inclusive hotel. En vergeet vooral de foto’s niet! Zijn het recente beelden, of mooie beelden die geschoten zijn door een fotograaf. Ja, tuurlijk ziet het er dan goed uit ;)

Bekijken de verschillende bookingssites en h

2. Faciliteiten bekijken

Een all inclusive kan een goede deal zijn, afhankelijk van de faciliteiten en het activiteitenschema die erbij zitten. Let je niet goed op de faciliteiten, dan kan een bezoek aan een all inclusive nog wel eens hoog in de kosten lopen.

Denk na over wat je overdag wilt doen. Sporten in een fitness ruimte, yoga lessen? Of wellicht waterskiën of suppen. En vergeet ook niet de nachtelijke activiteiten! Hou je van karaoke of juist aan de bar hangen. Of misschien ga je liever naar een discotheek onder de sterrenhemel?

3. Plan je bezoek en activiteiten

Als je eenmaal weet naar welk all inclusive hotel of resort je heen wilt, is het zaak om te bepalen wanneer je wilt gaan. Is er nog wel voldoende plek? En wil je nog dingen ervoor of erna doen? Wat heb je allemaal nodig voor je trip? Vergeet niet de essentiële dingen zoals zonnebrandcrème en insectenspray, want die heb je tijdens elke zonvakantie wel nodig! En muggen zijn bijna overal!

–> Lees ook: ruimte besparen bij het inpakken van je koffer

4. Neem de informatie van het hotel door

Daarnaast is het handig om alvorens je in het all inclusive hotel aankomt, alvast zaken door te nemen. Hoe laat is het ontbijt? Wanneer is de favoriete sportles waar jij graag aan wilt deelnemen? Zo kom je niet in tijdsnood op het moment dat je er bent.

all inclusive vakantie verblijf activiteiten

5. Reserveren of niet reserveren?

Ga goed na of je voor activiteiten moet reserveren en wanneer. Het zou zonde zijn als je uren in de rij staat te wachten. Dat geld ook voor het dineren. Sommige all inclusive resorts hebben meerdere restaurants, waar je moet reserveren. Hoef je niet te reserveren, dan is het handig om te vragen of er lange wachtrijen kunnen zijn. Wachtrijen kunnen variëren van 30 minuten tot 1,5 uur. Als je weet wat je kunt verwachten, kun je je hier op instellen en zo zorgeloos genieten van je vakantie!

10x Tips voor een all inclusive vakantie verblijf - wat is inbegrepen?

6. Wat is inbegrepen bij het eten en drinken?

Als je gaat dineren, is het overgrote deel van het eten en drinken inbegrepen. Kies je voor alcoholische dranken, een fles water of wellicht een speciaal stuk vlees of vis? Dan kan het zijn dat je moet bij betalen. Vraag daarom bij twijfel altijd na of het bij de prijs inbegrepen is.

7. Neem een herbruikbare isolatiebeker mee

Wanneer je lekker op het strand ligt met je drankje, is die binnen no-time warm. En dat is zonde. Daarom neem ik zelf altijd een isolatiefles mee. Zo blijft je drankje lekker koel en hoef je minder vaak bij de bar in de rij te staan voor een refill.

8. Claim je plek

Claim je plek voor het restaurant, die activiteit die je wil doen en schrijf je op tijd in. Sommige restaurants dien je ruim van tevoren te reserveren, bij andere kun je zo binnen lopen. Voor activiteiten is dat net zo…

9. Laat waardevolle spullen thuis

Ik kijk altijd als ik op vakantie ga of ik mijn dure spullen kan omruilen voor goedkopere versies. Dus geen dure oorbellen, maar een paar van Aliexpress of andere winkel die ik ook mooi vind. En zo ook met zonnebrillen. Neem vooral niet je gucci zonnebril mee, maar vervang deze door een goedkope van de zeeman, H&M of Primark.

10x Tips voor een all inclusive vakantie verblijf - let op je spullen

10. Let op je spullen

Neem je wel waardevolle spullen mee? Zorg er dan voor dat je ze niet onbeheerd achter laat. En wil je wel waardevollen spullen meenemen? Zorg dan dat je een goede reisverzekering hebt en let goed op je spullen!

Heb jij nog goeie tips voor een all inclusive vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: