ruimte besparen bij het inpakken van je koffer

Ruimte besparen bij het inpakken van je koffer

Maanden hebben we met z’n allen uitgekeken naar de zomer! Niet alleen vanwege het lekkere weer, maar ook omdat het weer tijd is om op vakantie te gaan! Als ik zelf op vakantie ga, heb ik meestal last van ruimtegebrek in mijn koffer. En ik maak dit probleem ook nog eens erger door altijd te laat te beginnen met het inpakken. Daarnaast wil ik ook altijd teveel summer essentials meenemen. Wil jij net als ik ruimte besparen bij het inpakken van je koffer ? Dan heb ik vandaag voor jou een aantal handige tips!

Ruimte besparen bij het inpakken van je koffer

Probeer de inhoud van je koffer te beperken

De beste tip die ik je kan geven is probeer de inhoud van je koffer te beperken, zo bespaar je ruimte. Als je last-minute inpakt heb je meestal geen tijd meer om setjes te maken van de kleding die je meenemt. Doe je dit wel? Dan neem je waarschijnlijk minder snel onnodig veel kleding mee.

Rol je kleding op

Het komt je vast bekend voor. Eindelijk heb je al je setjes klaar en je vouwt je kleding netjes op in een stapeltje. Ja, nu gaat je koffer niet meer dicht. Shit. hoe ga je nu ruimte besparen bij het inpakken van je koffer? Of wordt het dan toch keuzes maken. Wist je dat als je je kleding oprolt er ineens een hele hoop meer ruimte over blijft? Daarnaast gaat dit ook het kreuken van je kleding tegen.

VACUÜMZAKKEN

vacuümzakken, je weet wel die doorzichtige zakken die je met een stofzuiger luchtvrij kunt maken? Ze besparen een hoop ruimte in je koffer. Handig als je niet zo houd van oprollen of bijvoorbeeld dekens, knuffels, poncho’s of lakens wilt meenemen. En ze zijn een stuk goedkoper dan bagagekilo’s bijbetalen.

Vul je bh-cups

Wist je dat je ondergoed onbewust veel ruimte in beslag neemt in je koffer? No kidding! Je kunt je ondergoed het beste opvouwen of oprollen. Heb je een grote cup-maat en neem je meerdere bh’s mee? Dan kan je je ondergoed hier mooi tussen stoppen.

Ruimte besparen bij het inpakken van je koffer

–> Lees ook: Wat mag je allemaal meenemen in het vliegtuig?

Stop breekbare spullen in sokken

Zo zorg je ervoor dat parfumflesjes en andere breekbare spullen beschermd worden door ze in sokken te stoppen. Zo doe je aan ruimte besparen bij het inpakken van je koffer en gaan je breekbare spullen niet stuk. Ik zeg win-win.

Bespaar ruimte door je sneakers vol te stoppen

En wat dacht je van in je sneakers? Ook daar past aardig wat in! Stop dit dan wel even in een boterhamzakje, want een zweetvoetenlucht  is niet zo fijn!

Kies voor sieraden en accessoires in plaats van kleding

De inhoud van je koffer of backpack kun je ook nog eens terug dringen door sommige shirts weg te leggen omdat je andere weer opleukt met accessoires. Door accessoires te dragen kun je een outfit die je al meerdere dagen hebt gedragen, toch weer als nieuw laten voelen. Neem dus kleine accessoires mee in plaats van talloze basics.

Geen gepuzzel met kettingen meer

Niets zo irritant als een ketting die in de knoop zit. Het is best een tijdrovend klusje om je kettingen uit de knoop te halen. Knip een rietje door midden en schuif deze over je ketting. Doe het slotje dicht en tadaa. Dit kettinkje gaat niet meer in de knoop!

Berg sieraden op in een pillendoosje

Dolgraag had je je mooiste oorbellen gedragen. Maar omdat ze zo klein zijn is er 1 van de 2 is door de koffer gaan zwerven. Dit soort ongein voorkom je voortaan door je oorbellen samen in een knoopje te stoppen. En je setjes in een pillendoosje te stoppen. Voor ieder setje een apart vakje. Zo blijven je oorbellen altijd bij elkaar en gaan ze niet door je toilet tas of koffer dwalen.

Horloges om een washandje

Hou jij van horloges en draag je graag verschillende horloges bij elke outfit die je rockt tijdens de vakantie? Doe ze dan om een opgerold washandje. Zo nemen ze niet onnodig veel ruimte in en hou je ze netjes bij elkaar. Dit kun je natuurlijk ook doen met armbanden ;)

Sieradenrol

Een sieradenrol kan uitkomst bieden om je sieraden die niet kwetsbaar zijn op te rollen. Waardoor ze zo min mogelijk ruimte in beslag nemen.

reizen sieraden opbergen in kleine sieradendoos

Kleine sieradendoos

Wil je liever alles klein en compact bij elkaar? Kies dan voor een klein sieradendoosjes die je gemakkelijk mee op reis kunt nemen.

Ruimte besparen bij het inpakken van je koffer

Beperk de inhoud van je toilettas met reisflesjes

Tegenwoordig mag je niet meer dan 100 ml vloeistof meenemen in het vliegtuig. Aan de nee kant vet irritant, want dit betekend dat de oude vertrouwde verpakkingen niet meer mee mogen. Aan de andere kant als je reisflesjes koopt en deze vult met de vloeibare make-up die je mee wilt nemen, beperk je de ruimte in je koffer omdat ze gewoon veel kleiner zijn.

Zwaarste items onderop in je koffer

Denk jij er weleens over na waar je de zwaarste items in je koffer legt? Je schoenen, föhn of camera? Stop ze onderop in je koffer, zodat hij niet omvalt als hij rechtop staat. Daarnaast zakt alles wat zwaar is in je koffer naar onderen, als je het daar la niet neerlegt. Zo zorg je dus voor een efficiënte indeling, waardoor je spullen bij het uitpakken ook niet gelijk uit je koffer vallen.

Koffer vol? Stop een aantal items in je handbagage

Wat je ook wilt meenemen als handbagage, dit kan een grote reistas of rugzak zijn. Bij veel luchtvaartmaatschappijen mag je als handbagage een koffer meenemen als hij aan de afmetingen voldoet. Check dit even op de website van je luchtvaartmaatschappij.

Ruimte besparen bij het inpakken van je koffer

Heb jij nog meer tips om ruimte besparen bij het inpakken van je koffer?
Laat het weten onder in de comments!

1 Reactie

  1. juli 20, 2018 / 9:02 am

    De tip van het rollen kende ik, maar een heleboel andere zijn nieuw. Superhandig om op die manier ruimte te besparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: