10 tips voor een marrakech stedentrip

10 tips voor een marrakech citytrip

Wil jij binnenkort op stedentrip naar Marrakesh? Of staat deze wereldstad hoog op jouw wensenlijstje? Met deze 10 tips voor een marrakech stedentrip maak jij er een top vakantie van. Er zijn veel bezienswaardigheden in Marrakech die je zeker wilt bezoeken!

10 tips voor een marrakech stedentrip

Afgelopen ging ik met mijn man naar het mooie Marrakech. Deze stedentrip stond al een tijdje op mijn travel wishlist. Een bijzondere stad in Marokko waar het grootste deel van de bevolking leeft van het toerisme. In zo’n vier uur vliegen zit je aan de andere kant van de wereld.

Tip: Ik nam het ANWB Extra boekje over Marrakech mee, daar staat veel nuttige informatie in!

marrakech Verblijf in een Riad
Hier zie je een foto van de binnentuin van het Riad La a Pavillon Oriëntal. Het heeft een klein zwembad van prachtig blauw mozaiek.

1. Verblijf in een Riad

Voor een echte ervaring verblijf je in een Marrakesh riad. Een riad is een traditioneel Marokkaans huis dat voorzien is van een eigen binnentuin. De benaming riad is afgeleid van ‘ryad’, wat binnentuin betekend. Van oudsher woonden hier meerdere generaties van één familie. Vandaar dat de riads ook erg veel kamers en verdiepingen hebben.

–> Bekijk ook: mijn Marrakech travel report – Day 1-3 te lezen. Hierin vind je nog meer details over ons verblijven en de bezienswaardigheden.

Verblijf in een Riad in marokko
Een foto vanaf de binnenplaats genomen. Zo zie je goed hoeveel kamers er zijn.
marrokaans ontbijt in de riad
Dit was het ontbijt dat elke dag voor ons klaar stond. Vers geperste sinaasappelsap, bachrir (gaatjes pannenkoek), cake en Marokkaans brood met beleg.

Zelf verbleven wij in riad: Le Pavillon Oriëntal, waar we super goede ervaring mee hebben. Rondom de stad van Marrakesh zijn er ongeveer 350 riad’s. Met elk hun eigen charme.

Geniet van de rust en Hamam in de Maharaja Spa.

2. Geniet van de rust en Hamam

Als je in Marrakesh bent heb je al snel de neiging om van alles in te gaan plannen. Geniet lekker van de sfeer, de rust, de mensen die voor je zorgen. En je mag Marrakesh zeker niet verlaten zonder een bezoekje aan de hamam gebracht te hebben. Er zijn diverse hamams beschikbaar. Zelf gingen wij naar Maharaja Spa.

3.Bezoek het E-Badipaleis en het Bahia Paleis

Bezoek aan E-Badipaleis
Hier zie je het El-Badipaleis met de grote tuin en de vijver.

El-Badipaleis

Het El-Badipaleis: is een ruïne van een paleis dat werd gebouwd in 1578. Het paleis is in de 16e eeuw gebouwd door sultan Ahmed al-Mansour. Er wordt beweerd dat het paleis ooit uit 360 kamers bestond, versierd met gouden, turquoise en kristal details. Een heerlijke plek om rond te lopen. Het paleis staat bekend vanwege de grote hoeveelheid ooievaars die hun nesten op de muren hebben gebouwd. De tuinmuren en sinaasappelboomgaard zijn nog intact. Ook kerkers zijn de moeite waard om te bezoeken.

Bezoek aan het E-Badipaleis Bahia Paleis
Architectuur Bahia Paleis Marrakesh

Bahia Paleis

Ook bezochten we Bahia Paleis, een paleis dat is gebouwd aan het einde van de 19de eeuw. Het is één van de grootste paleizen en heeft ook een mooie tuin om doorheen te lopen. Het paleis kenmerkt zich door de vele vertrekken, die allemaal een fantastische details hebben in betegeling en plafonds. Dat allemaal weer met prachtig houtsnijwerk uit cederhout. Het werd gebouwd voor Ahmed Ibn Moussa (ook wel de schone genoemd). Als de koning van Marokko in de stad is, verblijft hij vaak in dit paleis en is het gesloten voor bezoekers.

Dar Si Said werktuig voor handnijverheid

Dar Si Said

Dit tapijtenmuseum is gevestigd in een gerestaureerd pand, dat prachtig gebouwd is. Je vind hier houtsnijwerk, muurschilderingen, stucwerk, het is allemaal even adembenemend om naar te kijken.

Je leert hier onder andere hoe tapijten werden gemaakt en vind hier de geschiedenis van het handwerk terug. Daarnaast zijn er prachtige tapijten te bezichtigen, ze staan overzichtelijk uitgestald, met redelijk goede uitleg erbij. Ben je geïnteresseerd in kunstnijverheid? Neem hier dan zeker een kijkje!

ouzoud watervallen

4. De bergen in richting: de Ourika Valley

Naast de drukte van de stad Marrakech is het Atlas gebergte ook de moeite waard om te bezoeken. Zo zijn er verschillende excursies hierheen. Wij deden een excursie naar de Ourika Vallei, waarbij je uitzicht hebt op het atlas gebergte. Hier vind je de Ouzoud watervallen. Ze zijn echt prachtig!

Ourika Valley marrakesh

Ga je hier naartoe, wees je dan voorbedacht dat je goede schoenen aantrekt. Het is een flinke klim naar beneden en later ook weer naar boven. Zeker de moeite waard! De waterval is prachtig! Ik zou het niet aanraden om dit in de zomer in de volle hitte te doen. Of met kleine kinderen.

Djemaa el Fna bij zonsondergang

5. Zonsondergang over Djemaa el Fna

Het centrale plein van Maraakesh heet Djemma el Fna, ’s avonds is er een grote markt waar je allerlei etenwaren en souveniers kunt kopen. Rondom het plein zijn er allerlei Souks. De verkopers kunnen soms nogal opdringerig overkomen

Marrakech travel report-souk

6. Verdwalen in de souks

Bij de Souks kun je heerlijk snuffelen naar souveniers of spullen die je graag wilt kopen. Het is een wir war aan straatjes, waar je moet oppassen dat je niet verdwaald. Blijf op de bewandelde paden, waar het druk is. Het beste kun je overdag de Souk bezoeken. Het wordt afgeraden om hier ’s avonds te lopen.

Wat heerlijk vond ik het wandelen door de Souks. Ik wou bijna alles hebben, maar een lamp of andere grote dingen meenemen dat ging niet zo goed in mijn koffer. Natuurlijk kun je altijd iets aanschaffen en laten nasturen. De vraag is alleen of het nog zo voordelig is dan. Zo kocht ik drie leren tassen met Marokkaans design waar ik vaak gebruik van maak! En een portemonnee. Ook kocht ik drie Djelebaa’s die ik thuis erg graag draag simpel en luchtig. Het is natuurlijk heerlijk om rond te neuzen en souveniers te kopen van je citytrip in Marrakech.

7. Bezoek aan Jardin Majorelle & Jardin Le Secret

Ondanks dat Marrakech een drukke stad is, zijn er meerdere botanische tuinen te vinden in de drukte van de stad. Twee van die botanische tuinen vind ik echt het bezoeken waard. Zeker als je van planten houdt.

Jardin Majorelle

De botanische tuin Jardin Marjorelle is zeker wel een bezoek waard. Helemaal als je van planten en bloemen houdt.

Bezoek aan Jardin Majorelle

Het is in 1924 gebouwd door schilder Jacques Marjorelle die planten en bomen uit alle windstreken rondom zijn blauwe kubistische huis plantte.

Bezoek aan Jardin Majorelle

Yves Saint Laurent redde het huis en tuin in 1980 van de ondergang. De prachtige vijfers en kleurrijke rozentuinen geven je het gevoel dat je in het paradijs op aarde bent.

botanische planten Jardin Majorelle

En ook zijn er super veel verschillende cactussoorten te bewonderen. Je kunt het beste vroeg komen, dan is het nog niet zo druk en lekker koel.

Jardin Le Secret marrakesh

Jardin Le Secret

Een heerlijke tuin om even tot rust te komen na al het shoppen in de Souks of het slenteren over de Djemma el Fna. Deze tuin is echt prachtig! Ze hebben er bijzonder mooie planten en bomen. En daarnaast is de hele tuin voorzien van een ingenieus irrigatiesysteem.

architectuur Jardin Le Secret

Ook zijn de authentieke elementen gerestaureerd. Vanaf het dakterras heb je een overzicht over de gehele tuin. En er is een restaurantje waar je wat kunt drinken of eten.

Quad rijden agafay woestijn marrakesh marokko

8. Quad rijden

Ga je op een wat langere citytrip naar Marrakesh, dan zou ik zeker een quad tour inplannen. Ze hebben quads die maximaal 25 gaan, maar ook quads die 45 kilometer gaan.

agafay woestijn marokko

Vroeg in de ochtend wordt je naar de Agafay woestijn gereden, dit is wel een hele zit. Je bent zeker zo’n 1,5 tot 2 uur onderweg. Vanuit de woestijn zie je het atlas gebergte in de verte. Omdat onze groep niet zo groot was, hadden we rustig de tijd om te genieten van het mooie uitzicht. En wat is quad rijden in de woestijn toch leuk. Je kunt er lekker gek doen met de quad, als je durft teminste!

kameel rijden in de palmerie marokko

9. Kameel rijden

Naast het quad rijden kun je ook kameel rijden. En ik moet eerlijk zeggen dat dit me een super leuke ervaring leek. We kregen bedoeïen kleding aan van onze tourgide. En reden door de palmboomgaarden op onze kameel. Ze noemen dit gebied ook wel de Palmerie. Wat zijn kamelen toch een lieve beesten.

Oasiria waterpark Marrakech

10. Oasiria

Een goede tips voor een marrakech citytrip is wanneer het lekker warm is, om verkoeling te zoeken in het waterpark Oasiria. Het waterpark is ruim aangelegd en heeft verschillende zwembaden. Het park heeft heeft leuke glijbanen/ Zoals een glijbaan met waterbanden en een groot golfslagbad wat 2x per uur 5 minuten golven geeft. Zelf aan de kleintjes is gedacht, want voor hen zijn er aparte zwembaden met glijbanen. Wel zo veilig! En ook heeft het park mooie beplanting en veel grasperken met schaduw plekken. Helaas is het meenemen van eigen eten en drinken niet toegestaan. Er is voldoende eetgelegenheid in het park.

Oasiria waterpark Marrakech

Zo kan ik nog wel even doorgaan met de bezienswaardigheden in Marrakech die je écht gezien moet hebben. Maar ik denk dat je doormiddel van bovenstaande tips wat inspiratie hebt opgedaan om te bezoeken tijdens je citytrip naar Marrakesh!

Ben jij al eens in Marrakesh geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: