Achter het scherm – Blij met mijn baan

Een tijdje geleden vertelde ik jullie in dit artikel dat ik een nieuwe baan had. Inmiddels werk ik nu een tijdje bij Stiho als applicatiebeheerder. Time flies when your having fun! Vandaag deel ik met jullie een nieuwe achter het scherm update: Blij met mijn baan. Want naast mijn werk bij Stiho ben ik al bijna 3 jaar blogger en een klein beetje vlogger op mijn blog die jij héél trouw leest.

EVEN TERUG: HOE HET ALLEMAAL BEGON

Achter het scherm - Blij met mijn baan

Mijn baan bij Stiho is mijn negende baan sinds ik ben afgestudeerd. Naast dat ik vanaf de HAVO erg geïnteresseerd was in alles dat met computers te maken had, wilde ik ook graag creatief bezig zijn. Toen ik moest kiezen naar welke HBO opleiding ik zou gaan, kon ik geen enkele opleiding vinden die aan al mijn wensen voldeed. Dus besloot ik iets heel anders te gaan doen. Management, Economie en Recht. Na een jaar lang de MER gedaan te hebben had ik erg hoge cijfers voor marketing, maar voor mij ontbrak het stukje techniek. Zo kwam ik terecht op de opleiding Communication, Multimedia- Design. Een opleiding die creativiteit, computers en techniek combineert. Al gauw kwam ik erachter dat ik programmeren niet leuk vond. Dus ik wist zeker dat ik hier niks mee wilde doen. Websites die trokken mijn aandacht en ook applicaties doorontwikkelen vond ik erg leuk.

Ruim vier en een half jaar later vertrok ik met mijn diploma Communiction, Multimedia-Design. Mijn allereerste baan had niks van doen met techniek of communicatie. Nee, ik kon geen baan vinden en settelde voor Vormgever, ook wel DTPér genoemd. Na een week of 4 gewerkt te hebben voor dit bedrijf besefte ik me dat ik hier niet gelukkig van zou worden. Maar gelukkig raakte ik in gesprek met de Website manager van het bedrijf. Zo ging ik van DTPér naar website master. Totaal iets anders dus. Maar ik leerde daar zo ontzettend veel! Samenwerken, verantwoordelijkheid voelen. projectmatig werken en ook het schrijven van wervende teksten. Het denken vanuit de klant stond centraal en dat is maar goed ook, want zonder klant geen bedrijf. Ik denk dat vooral dat laatste wel iets is wat me erg bij is gebleven. Niet denken vanuit problemen, maar denken vanuit oplossingen voor de klant.

De banen die er op volgde leerde me allemaal dingen die ik niet zocht in een functie of een team. Waardoor ik heel goed wist wat ik nou juist wel wilde. Fouten maken en daarvan leren. Want ook een baan die juist niet bij je past kan je leiden in de goede richting.

Techniek dreef mij heel erg en vooral het vertalen en oplossen van IT-problemen. Als je naar alle functies die ik heb bekleed kijk dan zie je dat er ook zeker in terug.

BLIJ MET JE BAAN ZIJN? ZO DOE JE DAT!

Achter het scherm - Blij met mijn baan

Er achter komen wat je drijfveren zijn, waar je goed in bent en wat je belangrijk vind en jou energie geeft zijn onderdeel van je loopbaan ontwikkeling. Je komt er steeds meer achter wie je bent en wat je graag doet. Hoe zit je nu daadwerkelijk in elkaar en wat voor team of functie past daar dan het beste bij?

Door steeds nieuwe uitdagingen te blijven aangaan en te luisteren naar mijn gevoel bleef ik mezelf ontwikkelen. Eén van de belangrijkste dingen die ik over mezelf heb geleerd is dat fouten durven maken essentieel is geweest voor mijn ontwikkeling. En eigenlijk is het dat nog steeds… Mijn beeld van de ideale baan werd steeds concreter, maar paste helaas niet binnen één functie. Dus wat deed ik toen? Ik startte mijn blog in 2015 en werkte ondertussen voor een baas waar ik mijn kon focussen op techniek binnen de IT.

Is twee banen niet een beetje veel?

Achter het scherm - Blij met mijn baan

Op dit moment heb ik dus twee banen. Eigenaar en tekstschrijver van mijn eigen blog en daarnaast een parttime baan als applicatiebeheerder bij Stiho. Veel mensen vinden het klinken als een hoop werk, maar ik ben blij met mijn baan of eigenlijk banen.

Op mijn blog kan ik mijn creativiteit tijd kwijt. Dit doe ik door wekelijks 5 artikelen te schrijven en ook de foto’s hiervoor maar ik zelf. Elke avond na mijn werk bij Stiho ben ik bezig met mijn blog, maar soms schrijf ik de artikelen ook in het voren. Als ik een sociale aangelegenheid heb, of gewoon om een avond lekker niks te kunnen doen.

Mijn werk bij Stiho zorgt ervoor dat ik telkens weer wat bij leer, nee niks dat te maken heeft met bloggen maar wel met techniek. Inmiddels mag ik bij Stiho ook een project aansturen met een social media randje net als mijn blog.

Blij met mijn baan

Een paar jaar geleden had ik nooit gedacht dat mijn ideale baan, twee banen zouden zijn…
Zo zie je dat als je jezelf de juiste vragen blijft stellen, durft fouten te maken, je vanzelf bij de baan of banen uitkomt die bij jou passen… Dus ja, ik ben Blij met mijn baan / banen.

Natuurlijk is het soms hard werken, maar dat heb ik er graag voor over. Als je iets doet wat je leuk vindt kost het je niet energie, maar als je er op de juiste manier mee omgaat levert het je juist energie op!

Wil jij ook blijer worden met je baan?
Kijk dan eens op de website van Unique

14 Reacties

 1. november 13, 2017 / 8:49 am

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan en wat fijn dat je het kan blijven combineren met het bloggen!

  • Mariëlle
   Auteur
   november 13, 2017 / 2:11 pm

   Bedankt lodi, dat ik het kan blijven combineren is zeker fijn :)

 2. november 13, 2017 / 8:52 am

  Wat fijn dat je zo blij bent en een goede balans gevonden hebt! Hard werken loont uiteindelijk altijd:) Succes!

 3. november 13, 2017 / 8:58 am

  Knap hoor 2 banen! Ik vond het zo lastig kiezen welke richting ik op wilde en heb toen een verkeerde keus gemaakt. Erg jammer. Nu ben ik fulltime moeder en daarnaast blog ik. Hoop dat dit op den duur een full time job kan worden.

 4. november 13, 2017 / 9:11 am

  Leuk dat je zo enthousiast over je baan vertelt. En dat wij nu weten wat je doet in het dagelijks leven, naast bloggen.

 5. november 13, 2017 / 9:24 am

  Ik vind het altijd zo leuk om te horen dat mensen blij zijn met hun leven! Leuk ook dat je zo ambitieus bent!

  • Mariëlle
   Auteur
   november 13, 2017 / 2:11 pm

   Thanks Silke, het zit een beetje in mijn genen denk ik…

 6. november 13, 2017 / 2:32 pm

  Wat fijn dat je zo’n prettige baan hebt gevonden. Het is toch super als je graag naar je werk gaat!

 7. november 13, 2017 / 3:45 pm

  Mijn blog is niet mijn job (verdien er geen geld mee) maar wel een enorm tijdsrovende hobby naast mijn fulltime job! Soms moeilijk te combineren, maar doe het nog steeds (na 10 jaar) graag!

 8. november 13, 2017 / 5:44 pm

  Wat goed dat je je 2 banen kan combineren en dat je ze beide leuk vind. Momenteel vind ik mijn job wat minder. Ik krijg veel dingen op mij geschoven wat op zich wel leuk is qua variatie maar het is niet leuk om te zien dat mijn andere 2 collega’s bijna de hele dag zitten te kletsen

 9. ira
  november 13, 2017 / 9:40 pm

  wat goed van je , heel veel succes met de beide banen .Blijf geloven in je zelf en het volgen van je hart en je passie voor creatief bezig zijn. Zo in het leven staan geeft dat ook veel meer voldoening en energie. En daar inspireer je anderen ook weer mee. Keep on growing!!!!

 10. november 14, 2017 / 11:02 am

  succes met de banen die je hebt! ik ben momenteel op zoek naar iets nieuws dus volop bezig met zoeken

 11. november 15, 2017 / 1:53 pm

  Wat goed van je en leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt! Ik heb mijn blog gestart nadat ik een baan had waarin ik mijn ei niet kwijt kon en ik besloot meer te doen waar ik gelukkig van word. Sindsdien blog ik al bijna twee jaar met plezier en werk ik inmiddels fulltime ergens anders waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Het fijne van twee banen snap ik dus wel. Alhoewel mijn blog niet mijn baan is. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: