Boekreview | Britannica Mijn eerste encyclopedie

Je kindje is leergierig. En dat is maar goed ook! Jij als ouder draagt hier graag aan bij door je kindje zo makkelijk en veel mogelijk te laten leren. Hoe doe je dat beter dan met een encyclopedie die een schat aan informatie en weetjes bevat over dieren, seizoenen, vormen, kleuren, getallen en nog veel meer… We nemen je vandaag mee in de Britannica Mijn eerste encyclopedie boekreview. Kijk je mee?

Britannica Mijn eerste encyclopedie

Ontdek samen met je kindje hoe zoogdieren, vogels en insecten leven. Kijk hoe zaadjes bomen worden en hoe de seizoenen veranderen. Leer alles over vormen, getallen, kleuren en nog veel meer! In deze Britannica Mijn eerste encyclopedie vind je een schatkist aan informatie om samen met je kind de wereld te ontdekken. De encyclopedie werd goedgekeurd door een specialist op het gebied van de ontwikkeling van jonge kinderen en door een groot aantal experts van Britannica.

Tekst en beeld

Speelse en kleurrijke illustraties zet dit kinderboek aan tot interactie om zo de ontwikkeling van kleine kinderen te stimuleren. Er worden situaties of voorwerpen geschetst die je kindje gemakkelijk zal herkennen. Zo worden er bijvoorbeeld getallen geïllustreerd aan de hand van ijsjes.

Onze mening

Het boek laat de kinderen ontdekken hoe de aarde eruit ziet en hoe wij als mens hier leven. De onderwerpen lopen vloeiend in elkaar over en laten zo zien dat alles op aarde met elkaar verbonden is. Het encyclopedie is groot, stevig en kleurrijk. En zet ook jouw wat kleinere kindje aan het denken. De illustraties in dit boek zijn vrij kleurrijk en weten daarmee de aandacht van jouw kindje vast te houden. De Britannica Mijn eerste encyclopedie brengt je kindje niet alleen veel kennis,  maar biedt ook een opening om als ouder de dialoog met je peuter of kleuter aan te gaan over de beschreven onderwerpen.

Meer informatie

Auteur: Sally Symes
ISBN: 9789401491662
Uitgeverij: Lannoo
Illustrator: Hanako Clulow
Thema’s: naslagwerk: encyclopedieën, algemene naslagwerken
Leeftijd: 0 t/m 5 jaar.
Verschijningsdatum: september 2023

Prijs en verkrijgbaarheid

Britannica Mijn eerste encyclopedie is verkrijgbaar voor een prijs van € 22,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: