Achter het scherm – Change of Lifestyle

Change of lifestyle

Ik ben het helemaal zat! Die te strakke broeken, het niet meer lekker in mijn vel zitten.
Het ‘s avonds niet kunnen slapen, maar toch weer vroeg op moeten staan. Vanaf dat ik klein ben tob ik al met mijn gewicht. Vanaf mijn 18de tot aan mijn 22ste heb ik mijn gewicht redelijk goed weten vast te houden! Ik woog toen 48 kilo, maar sportte wel vijf keer in de week…

Nu na getrouwd te zijn en een eigen huishouden te hebben, valt het niet mee om regelmatig te sporten en ook nog eens het huishouden bij te houden. Ook werk ik erg ver van huis. Ik moet elke dag 1,15 uur rijden! Als je dat alles bij elkaar optelt is dat: Trouwen + Samenwonen + Lekker Koken +Lekker snaaien samen = Chocolade, Koekjes, Chippies & nog heel veel meer…  – Trainen -Motivatie = +/- 20 kilo meer om van te houden! Uhhh not!

Maatlijdvervangers of punten tellen?

Vandaag ben ik echt begonnen! Ik heb het licht weer gezien! Ik ga er tegenaan om minimaal 20 kilo kwijt te raken. Voor mij geen maaltijdvervangers, punten tellen of  hongerlijden.. Nee, nee! Ik wil graag mijn lifestyle veranderen en blijvende aanpassingen aanbrengen in mijn levensstijl en voedingspatroon. Geen gekkigheid, gewoon gezonder en bewuster eten en meer bewegen, dan verlies ik vanzelf de kilo’s die ik kwijt wil.

Hoe ga ik dit aanpakken?

Ik bedacht me dat als ik mijn lifestyle wil veranderen ik wel een soort plan van aanpak nodig zal hebben. Hier ben ik dus de afgelopen tijd over gaan nadenken.

Op tijd naar bed

Dat is bij mij wel een probleem. Dus allereerst heb ik met mezelf afgesproken om op tijd naar bed te gaan. Regelmatig maak ik het laat. Een uur of twaalf is geen uitzondering  als we lekker onderuit gezakt op de bank zitten en een filmpje kijken. Als je dan weer om kwart voor 6 op moet staan is er nog erg weinig tijd over om te slapen. Ook merk ik dat mijn lichaam regelmatig vraagt om extra energie in de vorm van eten. Ik geef hier gretig aan toe, maar dit is wel een onderliggende oorzaak waarom ik dik word.  Ik ga proberen om in plaats van 6 uur,  8 uur op een nacht te slapen. Poeh lijkt dat me heerlijk!

Sporten

Sporten… Uhm ja! Van vijf keer in de week terug naar een harde nul keer in de week.
Shame on me! Ik mis het ook ontzettend! Lekker even je energie kwijt en tijd voor jezelf.
Geen verspilde tijd, maar geïnvesteerde tijd die je terug ziet in je gezondheid en body shape. Helaas was mijn aangeschafte sport abonnement geen grote motivator… Ik betaal, maar ik ga nooit! Hmpf! Nu gelijk weer vijf keer in de week sporten klinkt als de lat te hoog leggen. Vanaf vandaag ga ik me weer drie keer in de week in het zweet werken! Dit moet goed te doen zijn. En dan niet een halfuurtje op een rustig tempo fietsen… Nee ik ga er tegenaan!

Minder eten

Daar komt de belangrijkste factor… auch! Gezonder en minder eten. Ja, iedereen die mij kent die weet dat ik een lekker bek ben en hou van lekker eten. Maar ook als het even minder met me gaat en ik in de stress zit of verdrietig ben bied eten mij troost. Op zich is dit niet zo heel erg, maar het gaat er natuurlijk om wat je naar binnen stopt… Als ik nou komkommer zou pakken in plaats van chocolade koekjes, of tomaatjes in plaats van chips? Ja, dan had ik er nu hééél anders uit gezien en was deze change of lifestyle niet nodig geweest. Al met al ga ik meer groente eten, meer kip en fruit waar niet teveel suikers in zitten.

Begin status:

Kilo’s: 70 Kilo
Maat:  40 of Medium
Gemoedstoestand: Ik voel me dik!

Voortgang

Graag deel ik met jullie de komende tijd mijn voortgang. Ook zal ik lekkere en gezonde recepten posten die ook jullie kunnen gebruiken in je strijd tegen de kilo’s.

Zoals met mezelf afgesproken ben ik er vandaag tegenaan gegaan in de sportschool 1,5 uur getrained. 1/3 deel van mijn doelstelling voor deze week is al gehaald! Yeah! Let’s do this!

sportive-2

Heb je ook problemen met je gewicht? Of wil je gewoon wat gezonder eten? Ik hoor graag wat jullie tips zijn!

2 Reacties

 1. augustus 6, 2015 / 4:32 pm

  Heel veel succes! Ik loop sinds kort bij de diëtiste, maar ben ook echt behoorlijk te zwaar :(

  • Mariëlle
   augustus 11, 2015 / 11:20 pm

   Hey Jen, Wat leuk dat je reageert! Ik heb ook een tijd bij de diëtiste gelopen, maar merkte dat zij meer kwamen met algemene adviezen in plaats van de adviezen op mijn lichaam persoonlijk af te stemmen. Dat kan natuurlijk ook afhankelijk zijn van de diëtist? Ik wil je in ieder geval heel veel succes wensen en onthoud 1 slechte dag, is nog geen slechte week of maand. Dus gewoon doorgaan ;)

   Groetjes,
   Mariëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: