Review: Essence Velvet Matte Lipstick

Essence Velvet Matte Lipstick

Een goede matte lipstick die ook nog eens betaalbaar is? Dat klinkt goed hé. Over het algemeen ga ik meestal voor de wat langhoudende lipsticks. Maar vandaag wil ik toch de nieuwe Essence Velvet Matte Lipstick uitlichten. Ze hebben mijn hart gestolen. Een prachtige lipstick met een fluweel matte finish. Ik review in dit artikel een tweetal kleuren en laat je weten of het de moeite waard is om Essence Velvet Matte Lipstick te kopen. Lees je mee?

Essence Velvet Matte Lipstick

Wat Essence zelf zegt over de Velvet Matte Lipstick:
We love matte! deze innovatieve lipstick heeft een matterend effect en voelt tegelijkertijd licht en luchtig aan. dankzij de hoge pigmentatie wordt de kleur egaal verspreid over de lippen. De crèmige textuur zorgt voor semi-matte resultaten zonder de lippen uit te drogen.

Essence Velvet Matte Lipstick

Verpakking

De verpakking vind ik best chique, maar oogt als je het mij vraagt toch een beetje candy achtig. Een mat zilveren lipstickhuls en de dop in de kleur van de lipstick. Op de lipstick huls en lipstick zelf is het logo van essence zichtbaar. Handig want, zo hoef je dus niet lang in je make-up verzameling naar de juiste kleur te zoeken.

Verschillende kleuren

De Essence Velvet Matte Lipstick is verkrijgbaar in twaalf verschillende kleuren:

❤01 Donuts go nut
❤02 Marshmalove
❤ 03 Dusty romance
❤ 04 Hungry pink
❤ 05 Purple rave
❤ 06 Unredsistible
❤ 07 Craving you
❤ 08 Duck face
❤ 09 Red velvet cake
❤ 10 Greedy coffee
❤ 11 Fudgy brownies
❤12 It’s ore o’clock

Ik ontving er twee, namelijk de 06 Unredsistible en de 11 Fudgy brownies. Zelf ga ik meestal voor wat meer nude achtige lipstick tinten.

Essence Velvet Matte Lipstick-11 Fudge Brownies

De 11 Fudge Brownies is een kruising tussen bruin en nude. Zo op de huls lijkt hij meer bruin dan nude.

Essence Velvet Matte Lipstick

maar eenmaal aangebracht op de lippen vind ik hem toch meer richting donker nude neigen. Een erg mooie kleur als je het mij vraagt. Ik zou deze zelf niet snel gekocht hebben, omdat ik zou denken dat hij te donker zou zijn. Maar de kleur is erg warm en precies goed voor mijn huidskleur.

Essence Velvet Matte Lipstick-1-2.jpg Essence Velvet Matte Lipstick

Hieronder nog even een voor en na foto van mijn lippen zonder, boven en met lipstick onder.

before-after

Essence Velvet Matte Lipstick- 06 Unredsistible

De 06 Unredsistible is een geweldige rood-roze kleur, die lekker opvallend is.

Essence Velvet Matte Lipstick

De lipstick brengt gemakkelijk aan en  ook deze kleur past perfect bij mij huidskleur past.

Essence Velvet Matte Lipstick-1-2.jpg Essence Velvet Matte Lipstick-1-3.jpg Untitled design (10).png Untitled design (12).png

Hieronder nog even een voor en na foto van mijn lippen zonder, boven en met lipstick onder.

Essence Velvet Matte Lipstick-1-2.jpg Essence Velvet Matte Lipstick before-after

Mijn mening

De pigmentatie van de Essence Velvet Matte Lipstick krijgt een dikke tien, wat een mooie en intense kleuren! En de finish is prachtig, echt fluweel mat zoals een matte lipstick in mijn ogen moet zijn. De lipstick voelt bij het aanbrengen heerlijk romig aan, en glijdt over mijn lippen.

In eerste instantie geeft de lipstick wat af bij het drinken. Maar als je hem van tevoren goed afhapt, heb je daar veel minder last van. Ik ben eigenlijk best te spreken over de houdbaarheid en had veel minder van de Essence Velvet Matte Lipstick verwacht. De kleur blijft als je een beetje rekening houdt, makkelijk tot het eind van de dag zitten. Natuurlijk is hij dan niet meer zo mooi en intens als toen je hem aanbracht. Maar even bijwerken na het eten of drinken en je bent good to go!  Een van de prettigste dingen aan deze lipstick vind ik dat je lippen niet uitgedroogd aanvoelen. Met sommige goedkopere lipsticks heb ik hier namelijk wel last van. Ik heb de hele dag volle, mooie en verzorgde lippen. Dus, wat ik nou vind van de Essence Velvet Matte Lipstick? Dat is wel duidelijk toch na deze review? Het is echt een mooie beauty en vooral budget topper!

Essence Velvet Matte Lipstick

Prijs en Verkrijgbaarheid

De Essence Velvet Matte Lipstick is verkrijgbaar voor slechts € 2,39 bij de Kruidvat en Trekpleister.

Ben jij meer van de Matte lipstick?
Of ga je liever voor de Glossy variant?

disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: