Getest | Dyson V10 Absolute – De snoerloze, slimme stofzuiger

Dyson V10 Absolute

Sinds een paar weken heb ik de Dyson V10 Absolute stofzuiger in huis. Ik van jullie massaal de vraag of ik mijn ervaringen wilde delen in een review. Voorheen hadden we een bedrade Dyson stofzuiger, namelijk de cynetic ball. Na 7 jaar is deze stofzuiger nog steeds niet aan vervanging toe. Ik klop het even af! Maar wel was het tijd geworden voor een snoerloze stofzuiger. En met een kleintje kwam een kruimeldief ook wel handig van pas. En laat je deze nou net ook als kruimeldief kunnen gebruiken. Super handig dus. Ik vertel jullie wat ik van de Dyson V10 vind.

Dyson V10 Absolute

Als je het een echte kenner vraagt, zullen ze het beamen. De Dyson stofzuigers zijn de echte Rolls Royce onder de stofzuigers. Ze gaan lang mee en staan bekend om hun zuigcapaciteit en de vele onderdelen die je erbij geleverd krijgt.

Met de Dyson Cyclone V10 Absolute stofzuig je meerdere ruimtes, snoerloos in 1 keer én haal je een stofzuiger met hogere zuigkracht in huis. De combiborstel gebruik je op harde vloeren en laagpolig tapijt. Voor houten vloeren gebruik je de parketborstel. Met de gemotoriseerde miniborstel creëer je een krachtige kruimelzuiger voor kleine stofzuigklussen.

Dyson accessoires

Verpakking en accessoires

Wat zit er in de verpakking? Je krijgt de Dyson V10 Absolute in een grote doos geleverd met heel wat accessoires zoals een:

  • Parketborstel
  • Combiborstel
  • Gemotoriseerde miniborstel
  • Zachte afstofborstel
  • Kierenzuigmond
  • Reliëfborstel
  • Wandoplader
  • Handleiding

3 standen

De drie zuigkrachtstanden zorgen ervoor dat je nooit zuigkracht tekort komt. Zo stofzuig ik onze pvc vloer of de wc vloer (tegels) op de laagste stand.

Dyson V10 absolute

En tapijt op de middelste of hoogste stand. Eigenlijk hoef ik bijna nooit de hoogste stand te gebruiken. Deze gebruik ik meer wanneer ik bijvoorbeeld zand uit de parkieten hun kooi wegzuig. Het echte zware werk zeg maar. Maar normaal gesproken, hoef je deze stand niet snel te gebruiken denk ik.

Dyson V10 te gebruiken als kruimeldief

Te gebruiken als kruimeldief

Wat ben ik blij dat ik eindelijk een stofzuiger heb die ik ook als kruimeldief kan gebruiken. Met een kindje dat telkens knoeit is dit echt een verademing. Even snel de dyson erbij en voila, alles is schoon in een handomdraai. Daarnaast vind ik zo ook het schoonmaken van de trap ideaal, omdat hij lekker krachtig zuigt. En je hebt geen gedoe met een draad.

Dyson paneel v10

Aan de onderkant van de Dyson is een klein paneeltje waar je kan zien hoe vol (of leeg) de batterij nog is. De batterij licht op met drie blauw streepjes als hij helemaal vol zit. En naarmate hij leeg loopt zie je minder streepjes.

Dyson V10

Ook zie je op de display of de filter schoongemaakt moet worden. Deze klik je zo eruit, spoel je af en laat je 24 uur drogen. Een kind kan de was doen.

Opladen

De batterij van de Dyson V10 Absolute houdt het afhankelijk van welke stand je gebruikt zo’n 45-60 minuten vol.

Dyson V10 oplader

Je krijgt een super kleine oplader bij, die ervoor zorgt dat je de stofzuiger binnen 3,5 uur hebt opgeladen en hij weer klaar is voor gebruik.

Dyson V10 oplader

Het systeem werkt super handig. Je klikt de stekker erin en en doet de stekker in het stopcontact. Als je van een muurbeugel gebruik maakt, kun je hier de Dyson in hangen.

Afvalreservoir legen

Dyson V10 Absolute afvalreservoir legen

Na het zuigen sta ik echt versteld hoeveel vuil de Dyson heeft opgezogen. Dit is van één keer de woonkamer stofzuigen. Ik vind het bijzonder om te zien hoeveel stof er in het reservoir zit. En er zitten ook veel vogelveertjes in.

Dyson V10 Absolute afvalreservoir legen

Het legen van het reservoir is echt super simpel. Je haalt de ronde hendel over en dan schuift de bak vanzelf open. En valt alles zo in de prullenbak.

Mijn mening

Hoe bevalt de Dyson V10 Absolute? Ten eerste, vind ik hem een prachtig design hebben. Het oog wil ook wat. En naast dat hij er dus mooi uitziet is hij ook erg degelijk.

Het stofzuigen gaat echt geweldig. Zelfs op de laagste stand zuigt hij beter dan de Sauber stofzuiger die ik had aangeschaft. Het verbaast me dat hij echt al het vuil meeneemt. Ook de wat zwaardere dingen zoals grote stukken koek, of eten dat op de grond is gevallen.

Dyson mini roterende borstel

De loopmat bij de deur is nu met de gemotoriseerde borstel in één keer stofzuigen schoon. Super fijn! Ik kan echt niet meer zonder. En kan me ook voorstellen dat mensen met een bank die vol zit met dierenharen hier ontzettend blij mee zijn!Want hier liggen toch meestal wel wat van mijn haren op die ik er niet goed af krijg en blaadjes. Zou ik de Sauber hiervoor gebruiken, dan moet ik echt meerdere keren de mat stofzuigen voor hetzelfde resultaat.

Dyson V10 Absolute

Ten opzichte van mijn andere Dyson stofzuiger is deze een stuk wendbaarder. Je krijgt hem gemakkelijk in dat kleine hoekje of even onder de bank. Daarnaast laat ik, omdat de stofzuiger wat zwaarder is (heeft te maken met de accu), de stofzuiger zelf het werk doen. Ik ga dus niet hard heen en weer bewegen, maar loop rustiger achter de stofzuiger aan. Daar is over nagedacht.

De opzetstukken zijn een voor, maar tegelijkertijd ook weer een nadeel. Waar bij de voorgaande Dyson modellen de opzetstukken vastgemaakt konden worden aan de stofzuiger, is dit nu niet het geval. Je moet dus van tevoren nadenken welke opzetstukken je wilt gebruiken. Ben je op zolder aan het stofzuigen en heb je een andere nodig, dan moet je weer helemaal naar beneden. Nou zag ik dat hier wel een hulpstuk voor te koop is, maar deze zitten helaas niet in het standaard pakket. Gelukkig zijn deze niet zo duur, dus maak je veel gebruik van de opzetstukken, is dit zeker het overwegen waard.

Ik merk wel dat ik de stofzuiger sneller meeneem naar de bovenverdieping. Er zit immers geen snoer aan. En ik hoef geen log ding naar boven te sjouwen. En ook in onze huiskamer komt de kruimeldief functie heel veel van pas met onze kleine man die net leert eten en dit lekker in het rond gooit. Of zijn bord ongegeneerd omkeert.

Als handstofzuiger kun je hem ook prima gebruiken voor de auto. Denk aan de bank en aan de kofferbak. Wil je echter tussen de stoelen stofzuigen, dan gaat dat wat minder goed. Het handstuk is namelijk veelte breed, waardoor je er niet niet tussen komt. Ook hier is een oplossing voor. Je kunt er een los verlengstuk bij kopen. Maar deze zit niet in het standaard pakket. Of er een car cleaning toolkit bij kopen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Is de Dyson V10 zijn geld waard? Voor € 449,- heb je een draadloze stofzuiger die ik je zeker kan aanraden. Kijkend naar andere stofzuiger merken, snap ik ook dat er veel mensen zijn dit bedrag niet voor een stofzuiger over hebben. Ik denk dat dit echt persoonlijk is. En dat als je het geld er wel voor over hebt en een Dyson hebt gehad. Je nooit meer iets anders wit…De Dyson Cyclone V10 Absolute is onder andere te koop bij Coolblue en Dyson.

Zou jij graag een snoerloze stofzuiger willen hebben?
En overweeg jij om eventueel een Dyson stofzuiger te kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: