Pureborn luiers review

Pureborn luiers review

Ik kende het merk Pureborn nog niet, maar toen ik het printje zag en hoorde dat deze luiers milieuvriendelijker zijn dan andere merken. En ook nog is goed voor de gevoelige babyhuid, moest ik ze uitproberen. In deze Pureborn luiers review vertel ik je meer over mijn ervaring met de luiers. En wat ik ervan vind.

Pureborn luiers review

Pureborn

Het merk Pureborn is vrij nieuw in luierland. Het is een merk dat in het Midden-Oosten is opgericht met niet alleen babies en ouders, maar ook het milieu in gedachten.

Wat zegt Pureborn zelf over hun luiers

“Onze producten zijn veilig in gebruik, zelfs op de meest gevoelige huidtypes. Wij gebruiken bamboe omdat het een duurzame hulpbron en milieuvriendelijk is, wordt gekweekt zonder chemicaliën en pesticiden en omdat het 100% biologisch afbreekbaar is. Bovendien wordt er geen enkele boom gekapt of beschadigd bij het maken van onze luiers en zijn ze vrij van dierproeven.”

–> Lees ook: Weleda Calendula Baby review – huidverzorging voor de gevoelige babyhuid

Biologisch Bamboe

De luiers zijn gemaakt van FSC-gecertificeerde biologische bamboepulp en SAP (Super Absorbent Polymer). Bamboe regenereert zichzelf van nature, het heeft geen pesticiden nodig om goed te kunnen groeien. En hoeft niet opnieuw te worden geplant. Naast dat bamboepulp beter is voor het milieu, omdat het sneller afbreekt, heeft het ook veel voordelen voor de kwetsbare babyhuid.

Zo zijn de luiers hypoallergeen en antibacterieel. Deze eigenschappen helpen de gevoelige babyhuid te beschermen tegen huiduitslag, ziektekiemen en infecties.

Het buitenste deel van de Pureborn luiers bestaat uit duurzaam geproduceerde veilige lijmen, materialen en inkt die geen zware metalen of lood bevatten.

De luiers zijn dermatologisch getest, veganistisch en dierproefvrij.

Verpakking

De verpakking is gemaakt van suikerriet en maiszetmeel en bevat 40% minder plastic dan andere luierverpakkingen. Wat natuurlijk veel beter is voor het milieu. En als ouder merk je hier helemaal niks van bij het pakken of vervoeren van de luiers naar huis.

Verschillende maten

De Pure Born luiers zijn verkrijgbaar in verschillende maten:

  • pureborn luiers maat 1
  • pureborn luiers maat 2
  • pureborn luiers maat 3
  • pureborn luiers maat 4
  • pureborn luiers maat 5

Verschillende prints

Ze hebben vier superleuke prints die de luiers er automatisch schattig uit laten zien. De prints zijn palmbomen, madeliefjes, tropisch regenwout met vogels en luipaard print.

Mijn Mening

Als je zoekt op duurzaam luier gebruik, kom je toch al snel uit op wasbareluiers. Als dit je niet aanspreekt, kun je het beste gaan voor een duurzame wegwerp luier. De luiers van Pureborn zijn hypoallergeen, waardoor je kindje minder snel last zal krijgen van uitslag. En zijn gemaakt van biologisch bamboe, dat de natuur zo min mogelijk belast. Daarnaast merkte ik dat deze luiers veel beter absoberen dan andere merken luiers.

Ook het feit dat de luiers verkrijgbaar zijn in vier super leuke prints maakt ze helemaal leuk. Als ik mag kiezen tussen saaie witte luiers, of luiers met een printje dan vind ik het printje toch helemaal geweldig!

Wat ook fijn is als ouder is dat er een indicator op de luiers zit, zodat je van buitenaf kunt zien of ze nat zijn en je de luier dus zou moeten verschonen of niet. Niet meer onnodig luiers openmaken en kijken. En dat is fijn!

En daarnaast zijn ze goed betaalbaar, met zo’n 0.31 cent per luier. Qua prijs komen de Pureborn luiers in de buurt van Pampers, terwijl ze milieuvriendelijker zijn en beter absorberen.

Daarnaast bied Pureborn je de mogelijkheid om een luier abonnement af te nemen. Dit is een erg fijne service als je de mama of papa bent van een newborn baby.

Een ander dik pluspunt is dat Pureborn staat voor de gemeenschap en daarom de ‘Pure Giving Movement’ in het leven heeft geroepen. Voor elke 5 verkochte luiers geeft Pureborn 1 luier weg aan een gezin in nood.

Ik hoop dat ik je via deze Pureborn luiers review een goed beeld heb kunnen geven van de ingrediënten en werking van deze luier. En waarom ik denk dat jij als ouder ook super blij zou zijn met de Pureborn luiers.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Pureborn luiers zijn verkrijgbaar bij o.a. Jumbo supermarkten en op de website van Pureborn voor een vanaf prijs van € 12,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: