Squid Game op Netflix | Serie Hit

Squid Game op Netflix | Serie Hit
Bron: Afbeelding @Netflix

Pas enkele weken is de Zuid-Koreaanse Netflixserie Squid Game, op Netflix te zien. Het is wereldwijd één van de beste bekeken Netflix-titels van dit moment. Ook in Nederland voert de serie de top 10 lijst aan.

Squid Game

De serie volgt Seong Gi-hun (Lee Jung-jae), een gescheiden vader en gokverslaafde, die wordt gerekruteerd in een mysterieus toernooi van 456 personen om een ​​geldprijs van ongeveer 39 miljoen dollar te winnen.

De 465 spelers gaan het gevecht met elkaar aan tijdens kinderspelletjes die ze vroeger ook speelden. Alleen dit keer ben je niet alleen af, maar kan het ook dodelijk aflopen. De opdrachten die de deelnemers moeten uitvoeren zijn zo opgebouwd dat een deel het niet overleeft. Daardoor zakt het teller aantal van de deelnemers snel.

Squid Game op Netflix | Serie Hit
Bron: Afbeelding @Netflix

 Lees ook: 10 x spaanstalige series op Netflix

Wie het wel overleeft, zou op het eind een groot geldbedrag krijgen. Alle deelnemers hebben schulden, kunnen zichzelf niet onderhouden of hebben voor iets anders geld nodig. Ze zijn allemaal stuk voor stuk in de steek gelaten door de Zuid-Koreaanse overheid.

De schrijver van Squid Game bedacht de serie al in 2008, maar kreeg hem destijds niet verkocht, omdat het te bizar was. Nu is de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk heel actueel, en zijn dat ook de hoofdthema’s in de Oscar-winnende film Parasite en de serie Squid Game. “Er wordt veel geld verdiend, maar dat komt vooral bij dezelfde mensen en bedrijven terecht.

Leuk weetje: Het telefoonnummer dat de mysterieuze man uitdeelt om mee te spelen aan Squid Game is een echt Koreaans nummer. Sinds de serie te zien is, wordt de anonieme man tot wie het échte telefoonnummer behoort gebombardeerd met belletjes en berichten, soms wel 4000 per dag, terwijl hij daar vanzelfsprekend niet op zit te wachten.

Check out de trailer (hieronder), of bekijk de eerste serie op Netflix. Vooralsnog is alleen de eerste serie te zien. Netflix heeft Squid Game nog niet verlengd voor seizoen 2, maar zoals gebruikelijk laat de streamer even op zich wachten voordat er een nieuw seizoen wordt besteld.

Heb jij de Squid Game serie op Netflix al gezien? Wat vind je er van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: