Boekreview | Toen ik jouw grote broer werd

Boekreview | Toen ik jouw grote broer werd

Is er een baby op komst en ben je opzoek naar een fijn kraamcadeau? Of heb je een zoon die grote broer wordt? Dan is dit boekje ideaal om samen te lezen!

Toen ik jouw grote broer werd

Ontdek samen met je kindje hoe het is om grote broer te worden. Het verhaal gaat over twee kleine vosjes die samen graag op avontuur gaan. Er wordt uitgelegd hoe een grote broer er altijd zal zijn. Het verhaal wordt in rijm verteld, waardoor het erg prettig is om naar te luisteren evenals te lezen.

Toen ik jouw grote broer werd,
was dat voor mij een feest.
Ik was tot jij kwam altijd
de kleinste thuis geweest.

Boekreview | Toen ik jouw grote broer werd

Tekst en beeld

De illustraties zijn prachtig en vol kleur. De glinsterende gouden elementen in de tekeningen maken het tot een magische vertelling. Die zeker weten de aandacht trekken van jouw kindje.

Boekreview | Toen ik jouw grote broer werd tekst en beeld prentenboek

Onze mening

Door middel van dit boek hoopten wij Zayn een beetje te kunnen voorbereiden op het krijgen van een zusje en wat er allemaal komen gaat. Het boek ‘toen ik jouw grote broer werd’ trok meteen Zayn zijn aandacht. Toen hij naar de kaft keek vertelde hij dat hij de tekeningen met gouden letters mooi vond. De gouden accenten komen in het hele boek terug en hiervan was Zayn best onder de indruk.

In rijmende vorm komen er herkenbare elementen terug voor het zijn van een grote broer. Zoals dat je als grote broer je kleine broer iets kunt leren. Hierna spraken we samen kort over wat Zayn zijn baby zusje allemaal wilde leren.

Wij gaan de komende tijd nog heel vaak samen lezen uit dit boek voor het slapen gaan. Want Zayn wordt grote broer en we zijn erg enthousiast over dit prachtige verhaal. Zayn kan ook niet stoppen met het kijken naar de plaatjes, en steeds moeten de bladzijden even terug.

Tip: Het verhaal is er niet alleen in de ‘broer’ versie. Er bestaat ook een hele mooie ‘zus’ variant. Dit boek gaat niet over vosjes wasberen maar over twee wasberen die samen graag op avontuur gaan.

Meer Informatie

Auteur: Susannah Shane
ISBN: 978 90 258 8592 2
Uitgeverij: Leopold
Illustrator: Britta Teckentrup
Thema’s: Baby, grote broer, familie & gezin
Leeftijd: 3 t/m 5 jaar.
Verschijningsdatum: December 2023

Prijs en verkrijgbaarheid

Toen ik jouw grote broer werd is verkrijgbaar voor een prijs van € 15,49.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: