Mijn top 10 must have keuken gadgets

Als je net als ik van koken houdt, dan gaat je hart sneller kloppen als ik het heb over keukengadgets. En zeg nou zelf? Wie wil nou niet gebruik maken van kleine slimmigheden voor in de keuken die het bereiden van eten of drinken net iets leuker, makkelijker en misschien wel sneller maken. Deze Top 10 must haves keuken gadgets, mogen echt niet ontbreken in jouw keuken als je het mij vraagt.

Mijn top 10 must have keuken gadgets

Grote, maar ook kleine slimmigheden, die laat ik je hieronder zien. Ik kan niet meer zonder deze gadgets, want zonder is mijn keuken niet compleet. Ik heb ze speciaal voor jou hier onder op een rijtje gezet.

Philips Avance Blender

Mijn Philips Avance Blender heb ik nog niet zo lang. Ik hiervoor 7 jaar een andere blender van Philips gehad. Een goede blender is een investering waard als je het mij vraagt, want als je de juist keuze maakt is het een blender die je nog jaren gaat gebruiken. En zeker als je hem net als ik van plan bent om hem veelvoudig te gaan gebruiken, kun je beter gaan voor kwaliteit in plaats van goedkoop.

Ik maak in deze blender dagelijks mijn eiwittenshake of mijn snelle smoothie mee. En ook meerder keren per week blend ik de soep die was als voorgerecht eten hierin.

Vegger Kruiden – Smart Indoor Garden

Sinds ik gebruik maak van de Véritable® GARDEN CLASSIC – Indoor gardening doen mijn kruidenplanten het een stuk beter. En vergeet ik geen verse kruiden meer toe te voegen aan mijn gerechten. Als je goed omgaat met de planten en niet telkens teveel op dezelfde plek knipt, grijp je nooit mis! En wat super leuk is, is dat als je deze kit besteld er ook al gelijk zaden in zitten. Dus je kunt gelijk aan de slag.

Delonghi Magnifica – S – koffiemachine

Ik ben gek op goede versie koffie. En dit betekend voor mij dat ik een koffiemachine nodig heb die zelf de bonen maalt. Als je kwaliteitsbonen koopt wil je namelijk niet dat ze oud worden.

Wat ik fijn vind aan de Delonghi Magnifica – S is dat het een volautomatische koffiemachine is. Met een druk op de knop heb jij een warm kopje koffie. En het mooie is dat je de temperatuur van het water zelf kunt instellen. Zo weet je zeker dat iedere boon goed smaakt. En ook de maling kun je instellen. Daarnaast is het mogelijk om ook je melk op te schuimen met het aparte stoompijpje.

Wil je meer weten over deze Delonigh Maginifa-S?
–>Lees dan : De Review – Delonghi Magnifica-S

Tefal 5 second chopper

Mijn Tefal 5 second chopper is onmisbaar in de keuken. Hij werkt geweldig, wanneer je te lui bent om een ui te snijden. Of er meerdere in één keer wilt fijn hakken. Handig wanneer je uiensoep wilt maken, peper wilt fijnsnijden zonder het aan je handen te krijgen. Of wanneer je Turkse pizza wilt maken bijvoorbeeld.

SodaStream

Als je me al wat langer volgt weet je dat ik niet echt van de frisdrank ben. Zo nu en dan drink ik cola zero. Maar meestal maak ik mijn eigen frisdrank. En sinds ik de Sodastream in mijn bezit heb is dit helemaal een feestje! Je kunt hiermee namelijk zelf zoveel koolzuur als je wilt toevoegen aan water.

Door er hierna een smaakje aan toe te voegen: Siroop of iets natuurlijks zoals citroensap, maak je in een handomdraai je eigen frisdrank. Snel en milieu vriendelijk ook nog!

Lees ook: Review – Sodastream

CADAC Pizzasteen - Ø 33 cm

Pizzasteen

Als je zin hebt in verse zelfgemaakte pizza en je maakt deze regelmatig? Dan mag een Pizzasteen echt niet ontbreken in jouw keuken. De steen maakt je pizza gewoonweg net wat knapperige en geeft een subtiele smaak af aan je pizza. Het werkt net als met een gewone pizza bakken, alleen leg je hem op de pizzasteen in de oven.

Ik heb er al meerdere complimenten gekregen over mijn zelf gemaakte Tomaten plaat pizza. En met de topping kan je uiteraard variëren.

En hou je van gezellig samen tafelen? Dan is de Pizzarette een goed idee! Hierbij kun je met 2 tot 8 personen gezellig je eigen pizza’s aan tafel bereiden, met telkens een andere topping.

–> Lees hier meer over de Pizzarette.

Vleesthermometer

Wanneer je een goed stuk vlees bereid; denk aan lamsvlees of rundvlees, dan mag een goede vleesthermometer in jouw keukenstash niet ontbreken. Het is dan namelijk erg belangrijk om in de gaten te houden welk temperatuur het vlees heeft om deze niet te ver door te bakken. Dit gaat anders echt ten koste van de smaak. Een kleine investering, waar je nog lang plezier van zult hebben!

Messenslijper - Zwart - Anti slip - Messen slijper - Slijpen - Mes - Messenslijpers - Proffesioneel slijper - 3 Standen - Ergonomisch - Messen - Scharen slijper

Messenslijper

Waar vers gekookt wordt, wordt veel gesneden. Maar telkens nieuwe messen kopen is natuurlijk ook zonder. Zeker wanneer je er een aantal hebt die je fijn vindt snijden. Naar verloop van tijd worden messen door het gebruik bot. Dit kan je zelf gemakkelijk verhelpen met een goede messenslijper. Je haalt het mes een paar keer doorheen en hij is zo weer scherp. Pas op! Niet testen met je vingers.

bol.com | Siliconen deksel - Wit - 6 stuks - 6 verschillende maten

Siliconen deksels

Producten vers houden in of buiten de koelkast is soms ngo wel eens een uitdaging. Sta ik net lekker te koken en dan is de huishoudfolie op. Wat doe ik dan? Dan pak ik een siliconen deksels die gemakkelijk mee rekt. Zo kun je hem gebruiken om bijvoorbeeld een meloen af te dekken, voor kommetjes en potjes. Maar ook voor pannen. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere afmetingen en doordat je ze dus kunt afwassen ook veel betere voor het milieu dan huishoudfolie. Fijne bijkomstigheid.

KitchenBrothers 10-Delige Maatbeker Set - Maatlepel Set - Complete Maatschep Set - Maatcups

Maatschep set

Ik moet eerlijk toegeven dat naarmate ik langer kook dat ik steeds meer op gevoel doe met kruiden en ingrediënten. Maar vaak als ik een nieuw recept voor de eerste keer maak, wil ik gebruik maken van een maatschepset. Waarom? Omdat ik zo zeker weet dat ik het recept nauwkeurig heb gevolgd en als ik het dan geprobeerd heb ga ik er zelf aan sleutelen, om er zo mijn eigen draai een te geven.

Welke van deze op 10 must have keuken gadgets heb jij, of wil jij in de keuken?

1 Reactie

  1. augustus 7, 2020 / 9:19 am

    Ik kan er toch al een aantal afvinken. :) Alleen die vleesthermometer, daar kan ik niets mee aangezien we hier zelden vlees eten.
    En dat kruidendingetje, goh, dat heb ik nu al zo vaak gezien. Loont het echt de moeite? Ziet er wel ongelofelijk schattig én high tech uit. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: