Waarom krachttraining helpt met afvallen

8-motiverende-video's-om-aan-krachttraining-te-beginnen

Veel dames onder ons vinden krachttraining maar niks. Je krijgt toch spierballen van al dat gewicht heffen? Of toch niet? Benieuwd waarom krachttraining je helpt met afvallen? Lees even verder…

Cardiofanaten zullen gelijk tegen me zeggen nee Mariëlle je theorie klopt niet. En ja, ze hebben gelijk met cardio training verbruik je meer calorieën dan met krachttraining. krachttraining helpt bij het afvallen, doordat bij krachttraining de vetverbranding tot 24 uur na de training door werkt. Mits, je geen cardio na je krachttraining doet! In zijn totaliteit verbrand je dus meer vet/calorieën met krachttraining.

Spieren vragen om meer energie dan dat vet doet. Dus hoe meer spieren je hebt, hoe hoger je stofwisseling. Meer tips om je stofwisseling te boosten vind je hier. Een hogere stofwisseling stimuleert de verbranding van vet en verhoogt de groeihormonen in je lichaam. Deze groeihormonen nemen naarmate je ouder wordt geleidelijk af in je lichaam. Hoe meer groeihormonen je lichaam bevat hoe makkelijker de opbouw van spier plaats vind.

Uiteraard val je met alleen krachttraining niet af. Je zult met je voedingspatroon een negatieve energiebalans moeten creëren om daadwerkelijk vet te verliezen en af te vallen. Regelmatig trainen draagt bij aan een gezonde levensstijl.

Doe jij aan krachttraining? Zo nee, waarom niet?

6 Reacties

 1. april 28, 2016 / 11:55 am

  Ik doe nog niet aan krachttraining maar ik wil hier wel mee beginnen. Op dit moment is het alleen maar hardlopen en hoepelen.

  • Mariëlle
   Auteur
   april 28, 2016 / 11:57 am

   Hardlopen en hoepelen is toch ook erg gezond!Niet iedereen bewandelt dezelfde weg. Ik denk dat je gewoon moet doen wat voor jou goed voelt:)

 2. april 28, 2016 / 2:16 pm

  Ik doe heel graag krachttraining, vind het niet alleen fijn om te doen maar het geeft ook snel resultaat. Ik doe altijd eerst 20 minuten cardio en de rest krachttraining.

  • Mariëlle
   Auteur
   april 29, 2016 / 4:22 pm

   Beetje vergelijkbaar met mijn schema Sabine. Het best is alleen om niet af te sluiten met cardio, anders werkt de krachttraining niet meer.

 3. april 28, 2016 / 5:36 pm

  Ik ben sinds januari terug aan het bewegen (damn wat had ik een slechte conditie!)

  Ik wandel nu 14000 stappen per dag en train drie keer per week op lopen.
  Krachttraining doe ik niet, maar ik ben er wel over aan het nadenken.

 4. mei 3, 2016 / 11:22 am

  Ik doe graag krachttraining, om deze redenen en ook om beter te worden in mijn ‘hoofdsporten’. Heerlijk vind ik het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: