Weekly Snaps #41-2020

Weekly-snaps-41-2020-foto-1-1

Afgelopen week kocht ik een nieuwe parkietje en noemde hem Binkie, kreeg ik een fruitpakket opgestuurd van een nog onbekende afzender. Kocht ik de halve Ikea leeg en zette ik voor Zayn een Smastad opbergbank in elkaar. Kocht ik een nieuwe parkietenkooi in lutje broek. En pakte ik onze koffers in voor de aankomende vakantie. Meer lezen?

Vandaag is het maandag. Ik sta op en maak een bakje koffie. Ab zet Zayn af en ik begin al vroeg aan de keukentafel met werken. Ik heb ook boven een werkkamer, maar voel me daar soms zo opgesloten, vandaar dat soms ook de keukentafel dienst doet als bureau. Ik ontbijt met een broodje hagelslag. En werk lekker door want de maandagen zijn altijd druk. In de middag lunch ik met left-over tjauwmin en vlees en een heet eitje. Wat een straf!

Aladin is vanaf zaterdag al erg onrustig! Hij zoekt Snoepie overal en blijft maar piepen en rondvliegen. Ik vind het zo zielig dat ik besluti om er toch nog een tweede parkiet bij te halen. Ik bel heel wat fokkers en dierenwinkels af. Uiteindelijk hebben ze bij de dierenwinkel op Overvecht nog erg jonge parkieten zitten. Ik kies de meest rustige uit. Een wit met blauwe grasparkiet die ik Binkie noem. Ik blijf in de avond bij de parkieten, want ja ze moeten aan elkaar wennen. En ga als alles goed gaat toch nog even bij mijn schoonouders op visite.

Weekly-snaps-41-2020-foto-1

Als ik erna thuis kom zitten Aladin en Binkie al lekker tegen elkaar te fluiten en lees ik vluchtig het boek van projectgezond door. Omdat ik me irriteer aan de veters van mijn joggingbroek die steeds naar binnen schieten, besluit ik om er een patroontje in te maken. Het werkt niet alles praktisch, maar ziet er ook nog is super tof uit! Vind je niet?

Weekly-snaps-41-2020-foto-2

Vandaag is het dinsdag. Ik werk weer thuis. Ineens gaat de bel. Er staat een fruit bezorger op de stoep met een fruit pakket en een aantal tijdschriften. Ik vroeg me af van wie dit kon zijn. En dacht eigenlijk dat ze op het verkeerde nummer hadden aangebeld. Toen ik eenmaal het pakket had open gemaakt, bleek van mijn vriendinnetje M. Een gezonde verrassing, omdat ik van het weekend een voedselvergiftiging had. Echt super lief van haar. Wat moet ik toch zonder zulke lieve vriendinnen. Love you M!

Om een beetje aan te sterken eet ik tussendoor een mercimek çorba. En in de pauze kijk ik lekker een stukje van mijn vaste serie. En eet ik nog wat left-over food van de vorige dag.Heerlijk!

In de avond maak ik rijst met prei en gehakt. En kip in curry saus. Dat valt prima in de smaak. En de rest van de avond doe ik niet teveel. Ik ben best moe van de afgelopen twee dagen. Dus lekker ff relax and chill.

Weekly-snaps-41-2020-foto-3

Vandaag is het woensdag en breng ik Zayn in de ochtend naar de opvang. Ik werk lekker even aan de blog en maak een review over de parfum Calvin Klein CK IN2U for Him. Super lekker als jij je vriend, man of opa nog wilt verassen!

Erna ga ik op pad naar de IKEA, omdat ik nog wat spullen nodig heb. Ik haal een SMÅSTAD Speelgoedkist met bank in het wit. En ik haal er ook nog de ÖSTERNÄS leren handgreepjes bij. Om al Zayn zijn speelgoed in op te ruimen. Nu hebben we verschillende manden staan, waar ik echt niet gelukkig van word!

Ook haal ik fotoplanken om een nieuw project aan te pakken. Ik heb namelijk een aantal MixPix fotoschilderijtjes van onze vakantie in Marrakesh besteld op bestecanvas.nl. Die ik hierop wil zetten.

Erna haal ik een pizzabol voor mezelf en eet deze thuis op. Erna ga ik naar mijn schoonmoeder omdat hier alle tantes heen zouden komen. We hadden nog een cadeau (kleding van de Zara) voor onze neefjes die pas jarig waren. En ze wilden graag met Zayn spelen.

In de avond laat ik Zayn bij zijn overgroot oma achter. En ga ik mijn wimpers doen in Zeist bij Naz. Ik was er iets te vroeg, dus ging ik naar de Rituals winkel om de hoek. Hier kocht ik de een handgel en handcrème uit de nieuwe collectie van Rituals Amsterdam. Super fijn, want dit maakt de keuken een stuk netter en geeft meer sfeer zo met een Rituals plankje.

In de avond ga ik ook even naar oma en eet ik daar. Zayn is moe en we gaan lekker op tijd naar huis. Papa moet nog even thuis aan het werk. En Zayn heeft zoveel interesse in de laptop van papa… Dat papa niet aan werken toekomt. Dat brengt me op een idee! Zayn heeft ook nog een eigen speelgoed laptop. Ik pak deze erbij en doen er nieuwe batterijen in. Maar Zayn heeft meer oog voor de laptop van papa. Tot dat… Papa heel serieus op Zayn zijn laptop begint te werken. Nee, toen moest meneer hem terug en ging hij zelf lekker hard op de toetsen rammen. Haha! Geweldig hoe kinderen in elkaar zitten!

Ik vermaak me als Zayn slaapt nog met het inelkaar zetten van de SMÅSTAD Speelgoedkist en bureau. Wat een werk zeg. Ik ben er zeker een uur mee bezig. Ik doe al Zayn zijn speelgoed erin en voel me voldaan! Tijd om te gaan slapen, het is laat!

Donderdag werk ik weer thuis en gaat Zayn naar de opvang. Omdat ik een meeting heb tot laat in de avond, haalt Ab Zayn op. Ik kook ondertussen en we eten gezellig samen aan de eettafel.

Ik zet Zayn zijn loopauto (Mercedes) in elkaar. HIj wil steeds spelen met zijn automatisch bestuurbare auto, maar daar is het nu geen weer voor buiten. Regen, regen en nog eens regen. Ik zet de automatisch bestuurbare auto in de voorraadkast en geef hem deze. Hij is blij en gaat er lekker op rond racen en tv kijken.

Vrijdag werk ik thuis en ondertussen past Nani op Zayn. In de pauze rij ik heen en weer naar mijn man zijn werk. En breng ik iets langs dat hij vergeten is. Ik stop snel om als lunch een mozzarella salade op te halen bij Eetsalon de Heul. En eenmaal thuis gekomen werk ik weer lekker door.

In de avond breng ik Nani weg met de auto naar het Smaaksation. En ondertussen valt Zayn in slaap in de auto. Ab zijn nichtje K. komt onverwacht op visite. Dus we hebben te weinig eten in huis. Ik had voor ons bami gemaakt, maar dit was niet voldoende. Dus ging ik naar de New York pizza om de hoek om een pizza op te snorren. Goede combo trouwens pizza met bami. Uh not!

Als Zayn dan eindelijk slaapt ga mee naar het ouderlijk huis van nichtje K. Maar niet voor we ijsjes hebben gescoord bij de MC Donalds. Even chillen bij familie op gepaste afstand ;). Het is super gezellig en mijn jongste nichtje S. maakt deze overheerlijke appeltaart. Je hebt je roeping gemist girl! En na wat bijgeklets te hebben ga ik weer op huis aan.

Zaterdag logeert Zayn bij Nani en Nana. Ik draai wel vijf wasjes en pak alvast een gedeelte van onze koffers in. Want wij gaan dinsdag op vakantie!

In de middag breng ik Zayn alvast naar Nani en Nana. En daarna doe ik mijn nagels met Pink Gellak. Dit was weer hard nodig. Ik had al een aardige uitgroei. Ik ging van rood naar een nude tint. Erna pakte ik weer wat was die klaar was in, in de koffers. En aan het einde van de avond gingen we gezellig eten bij mijn ouders. We blijven tot best laat plakken, gewoon omdat het gezellig was.

De volgende dag slapen Ab en ik voor ons doen uit. We zijn pas rond kwart over 8 half 9 wakker. Heerlijk, wat een luxe! Dat is al bijna een jaar niet gelukt!

Ik start rustig op met een kopje koffie, zonder dat deze koud wordt! En speur ondertussen marktplaats af. ik ben al een tijdje opzoek naar een nieuwe parkietenkooi die wat groter is. En nu we Binkie als nieuwe en niet tamme parkiet eribj hebben, wordt de noodzaak van een grotere koooi wat groter. Er stond een advertentie voor een mooie parkietenkooi die ik graag wilde hebben. En de verkoper en ik onderhandelden goed over de prijs, maar kwamen er toch uit. Ik stond er zelf versteld van en vond het een goeie deal. Dus wilde de kooi z.s.m ophalen. Zo gezegd zo gedaan later in de middag ga ik de kooi samen met mijn moeder ophalen.

Tot het tijd is om de kooi op te gaan halen heb ik nog wat tijd om onze koffers verder in te pakken. Ik kocht in de weken hiervoor wat leuke kleding bij verschillende kledingwinkels, die we wilden meenemen voor ons nichtje H. En pakte deze in, in een mooi panter papiertje.

Aan het einde van de middag rij ik met mijn moeder naar de locatie waar we de vogelkooi moeten ophalen. Het gaat om een Montana Madeira II. Het is wel een eindje weg, want de kooi staat in Spijkenisse. We rijden een uur heen en 1,5 uur terug omdat de Botlek brug zo’n halfuur open staat. Ik ben blij dat ik hier niet elke dag overheen moet! Wat een kwelling zeg! Daar sta je dan te wachten tot er een vrachtschip dat zwaarbeladen is onder de brug door vaart…

Al met al hebben we een mooie week gehad, natuurlijk bleven we meer thuis dan normaal. En als ik naar buiten ging, was ik echt wel meer bezig met de corona regels.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd..
Hou jij je strikt aan de coronamaatregelen?
Of wijk je hier ook wel eens vanaf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: