Kids talk | Zo vermaak je kinderen in het vliegtuig

o vermaak je kinderen in het vliegtuig

Als je al eerder met kinderen met het vliegtuig bent geweest, weet je dat het vrij lastig kan zijn om kinderen te vermaken. En er is niets zo vervelend als ruziënde kinderen te kalmeren terwijl je onderweg bent. In dit artikel geef ik je een aantal tips en tricks: zo vermaak je kinderen in het vliegtuig. Lees je mee?

Tips voor een lange vlucht met kinderen

Tips voor een lange vlucht met kinderen

Vliegen is op het landenen stijgen na helemaal niet spannend voor je kids, maar ontzettend saai. Daarom is het belangrijk om kinderen te vermaken tijdens een vliegreis.

1. Mandje met cadeautjes

Dit kun je doen door voor ieder kind een eigen mandje met spulletjes die je als cadeautje in pakt te maken. Hier kan van alles in zitten voor vermaak je kinderen in het vliegtuig. Let hierbij wel op de afmetingen van de spullen die je in het mandje doet, want de ruimte in het vliegtuig is niet erg groot.

Speelgoed voor in het vliegtuig waar je aan kunt denken is bijvoorbeeld: een spelcomputer, magnetisch tekenbord met een pennetje (kies voor de variant die met een draadje vast zit). Een water schilderboekje van de zeeman, wibra of action. Zo heb je ook voor de kleinere kids, geen geknoei met verf. Een puzzelboek, lees- of voorleesboek, tijdschrift en pop-it doen het goed. Ook kun je klein auto’s, dino’s , dieren of poppen inpakken. Afhankelijk van de leeftijd van je kind.

Is je kindje wat kleiner? Een dreumes, peuter of kleuter? Hou er dan rekening mee dat je een activiteit hebt voor elke 15 minuten. De spanningsboog van kleine kinderen is immers kort.

Uit mijn eigen ervaring kan ik vertellen dat stickers plakken een fijne bezigheid is, waarmee ze zich uren zoet kunnen houden. Neem dus verschillende stickervellen mee! En plak bijvoorbeeld een wit papier op het raam, waar ze stickers op mogen plakken.

2. Opgeladen op pad

Laad telefoons, spelcomputers en andere apparatuur op. Zorg dat je alle oplaadkabels bij je hebt. En eventueel nog een powerbank om ze extra in het vliegtuig op te laden.

–> Lees ook: 6 redenen waarom jij een powerbank moet gebruiken

3. Geen restricties op schermtijd

Op vakantie nemen we het niet te strikt met schermtijd. En mag onze zoon wat vaker en langer op de tablet dan normaal. Zelf gebruiken wij een iPad, maar je kunt hiervoor natuurlijk ook een speciale kinder tablet aanschaffen. We downloadde voor vertrek zijn favoriete Netflix series en kinderfilms hierop.

4. Hoofdtelefoon of oordopjes

Vergeet niet een hoofdtelefoon of oordopjes. Of je ze nu gebruikt voor de eigen tablet of telefoon, of voor de entertainment die nog wordt verzorgd in het vliegtuig. Zet dit dus absoluut op je lijstje. Een hoofdtelefoon of oordopjes zorgen voor rust in plaats van al die geluiden door elkaar in het vliegtuig. Zeker fijn wanneer je een late vlucht hebt en zelf een oogje dicht wilt doen. En heb je meerdere kids? Dan kan een splitter ook handig zijn. Zo kunnen ze met z’n tweetjes tegelijk luisteren en maken ze daar in ieder geval geen ruzie over ;)

5. Zorg voor voldoende snacks

Zowel gezond als ongezond. Prep ze voorafgaand aan je vertrek. Denk aan bakjes met: komkommer, tomaat en wortels. Of fruit: druiven, appels (eigenlijk alles waarmee je niet teveel knoeit). Heb je het over snacks denk dan aan koekjes, popcorn, chips, rozijntjes en zoute sticks. Je kunt deze verpakking in bijvoorbeeld de Jocko rugzak met snackbox. Of gewoon simpele snackboxen nemen om het in te vervoeren. Hoe leuker de snackbox eruit ziet en aangekleed is, hoe meer plezier!

6. Blijf in beweging

Ook al is er weinig ruimte in het vliegtuig. Probeer tijdens lange vluchten je benen te strekken. Een klein wandelingetje, bijvoorbeeld naar de wc is al voldoende.

7. Neem een kussen mee

Peuters en kleuters kunnen lekker zitten op een kussen, om zo net uit het vliegtuigraampje te kunnen kijken. En zijn ze moe? Dan wordt het slapen ook een stuk makkelijker! En vind je een kussen te groot? Kijk dan eens naar een nekkussen voor je kind.

8. Opstijgen en landen

Zorg dat je bij het opstijgen en landen een speen of een drinkbeker (die niet lekt, zoals deze van Munchkin) bij de hand hebt. Geeft deze ook pas echt als je gaat opstijgen, anders kan het zijn dat je kind er klaar mee is voor je echt opstijgt.

9. Vliegen op het bio ritme van je kind

Dit is een tip die je het beste zelf een beetje zou moeten aanvoelen. Vooral wanneer je doet aan intuïtief reizen is dit een goede tip. Als je kindje het vliegen niet te spannend vind, kun je het beste rond zijn slaaptijd gaan vliegen. Waarom? Je kindje is moe en geeft aan het slapen toe net als thuis. Vind je kindje het vliegen te spannend? Tja, dan zit je met een oververmoeid en jengelend kind. Niet het leukste begin van je vakantie. Maar het is het proberen waard.

–> Lees ook: Vakantie checklist: wat meenemen voor je baby, dreumes of peuter?

Twee belangrijke adviezen: vermaak je kinderen in het vliegtuig. En stel je relax in en houd je hoofd koel. Je bent tenslotte op vakantie. Zelf vind je het ook niet leuk om in het vliegtuig te zitten, want eerlijk? We liggen toch allemaal het liefste aan het zwembad?

Heb jij wel eens gevlogen met je kinderen? Hoe heb jij dit ervaren?
Hoe vermaak je kinderen in het vliegtuig? Heb je nog tips? Deel ze hieronder in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: