Klassiek ramen recept

Ben je net als ik gek op bouillon en op soep? Dan moet je zeker eens dit Klassiek ramen recept uitproberen! Ik kan je vertellen dat dit recept voor mij een blijvertje is! Het is gemakkelijk te bereiden, gezond en erg smaakvol. Lees je mee?

Ramen

Ramen is een Japanse noedelsoep op basis van een krachtige bouillon. Er bestaan verschillende varianten van, omdat je er zelf in kunt stoppen wat je lekker vind.

De beste ramen maak je zelf met de hand. Maar ben je niet zo’n keukenprins(es) niet getreurd, je kunt ze ook gewoon kopen. Ze zijn recht en wat dikker dan spaghetti, maar weer niet zo dik als udonnoedels.

Wat ramen noedels uniek maakt is dat ze elastisch blijven. Ze verliezen zelfs de elasticiteit niet na in een hete kom bouillon te hebben gelegen.

Lees je mee welke ingrediënten je nodig hebt om zelf dit Klassiek ramen recept te maken?

Ingrediënten

  • 4 porties ramennoedels;
  • 375 gram tofoe;
  • 4 el hoisinsaus;
  • 1 kleine paksoi;
  • 300 gram paddenstoelen;
  • 2 liter paddenstoelenbouillon;
  • 100 gram taugé;
  • 4 eieren, gekookt;
  • 4 el norivlokken;
  • 2 el zwarte sesamzaadjes;
  • zonnebloemolie.

Benodigdheden

  • soepkommen;
  • pan;
  • snijplank;
  • spatel;

Bereiding

Snij de tofoe in blokjes. En marineer deze het liefst een dag van tevoren in een bakje met de hoisinsaus tot later gebruik.

Neem de paksoi en maak deze goed schoon onder de kraan met koud water. Meestal haal ik zelf de stronken los, omdat er beestjes of zand in kunnen zitten. Neem de paksoi en snij de bladeren in langwerpige reepjes.

Neem nu een pan en verhit hier wat zonnebloemolie in. Bak de gemengde paddenstoelen. Zet de paddenstoelen apart voor straks.

Neem de pan en verhit nogmaals wat olie. Bak de gemarineerde tofoeblokjes in 4 minuten op middelhoog vuur.

Neem een pan met water en kook de ramennoedels in ongeveer 2 minuten gaar. Giet de ramen af en spoel af met koud water. Zet in een bakje apart voor later gebruik.

Verhit in de dezelfde pan nu de paddenstoelenbouillon tot net onder het kookpunt.

Maak intussen de kommetjes klaar door de ramen, gebakken paddenstoelen, tofoeblokjes, paksoi en taugé over de kommen te verdelen.

Pel de eieren en snijd deze doormidden. Plaats in elke kom 2 eierhelften.

Giet nu de paddestoelenbouillon in de kommen. Garneer met norivlokken en zwarte sesamzaadjes naar smaak.

Heb jij al eens ramen gegeten?
Hou jij van het klassiek ramen recept?
Of eet je liever een variatie?

Opzoek naar meer recepten?

Recept|börek feta hapjes
Couscous met broccoli, wortel en kip
home made falafel
Zeewierpasta met garnalen
Recept | Maizena koekjes (Surinaamse gomma koekjes)

Foto bron: Kitchen photo created by freepik – www.freepik.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: